Technika obsluhy – Kavárenský nápojový lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_10_GAS_585_Mel
Advertisements

SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.07 SOU Obořiště
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
VY_32_INOVACE_10_GAS_586_Mel
VY_32_INOVACE_10_GAS_549_Sob
VY_32_INOVACE_10_GAS_594_Mel
VY_32_INOVACE_10_GAS_559_Sob
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA KONKRÉTNÍCH DRUHŮ TABULÍ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
„EU peníze středním školám“
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
Kalkulace zboží Prezentace_16 Mgr. Silva Vaňková OPČ_Kalkulace zboží
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.11 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
VY_32_INOVACE_11_ODV_641_Str
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Zdeňka Šupková Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng.Petra Pilková Název šablonyIII/2.
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambovaní ovoce
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng.Petra Pilková Název šablonyIII/2.
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Chateabriand
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Petra Pilková Název šablonyIII/2.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Technika obsluhy – Příprava espressa Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Kavárenský jídelní lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_16.
Technika obsluhy – Servis sektu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O8.1K.
Technika obsluhy – Výroba bílého vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
Technika obsluhy – Dělení míchaných nápojů Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKETNI_MENU_PREZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
Technika obsluhy – Příprava káv s alkoholem Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Technika obsluhy – Vinárny
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – technické podmínky
Technika obsluhy – moderní trendy, molekulární mixologie
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Náležitosti jídelních lístků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Složitá obsluha fondue
Technika obsluhy – Výroba kávy
Technika obsluhy – Společenská setkání
Technika obsluhy – Barový inventář
Etiketa konzumácie nápojov
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Transkript prezentace:

Technika obsluhy – Kavárenský nápojový lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMuTeO F Stupeň a typ vzděláváníOdborné vzdělávání Vzdělávací oblastKavárny Vzdělávací oborTechnika obsluhy Vzdělávací okruhKavárenský nápojový lístek Druh učebního materiáluPrezentace Cílová skupinaŽák, let AnotacePrezentace komplexně seznamuje žáky jak sestavit kavárenský nápojový lístek. Vysvětlení pojmů a definic. Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaNáležitosti, pořadí nápojů, DatumDatum vytvoření –

Kavárenský nápojový lístek

Náležitosti NJ Název střediska Uvedení cen dohodou Množství podávaných nápojů Přesné názvy nápojů dle etiket Cena Odpovědného pracovníka za skladbu NJ

Pořadí nápojů Teplé nealkoholické nápoje Teplé alkoholické nápoje Aperitivy Pivo Bílá vína Růžová vína Červená vína Dezertní vína Šumivá vína Likéry Destiláty Studené nealkoholické nápoje

Pořadí nápojů uvnitř skupin Od méně náročných po složitější Aperitivy – vermuty, lihoviny, míchané nápoje, ostatní Piva – čepovaná, lahvová, světlá, tmavá, speciální Vína – rozlévaná, sudová, lahvová, tuzemská, zahraniční Nealkoholické nápoje – vody, limonády, džusy Teplé nealkoholické nápoje – kávy, čaje, čokolády

Úkoly - Napiš pořadí nápojů uvnitř skupin a uveď příklady Teplé nealkoholické nápoje Ristreto káva Espresso káva …………………… ………………….. Studené nealkoholické nápoje Mattoni ………………………..

Urči správné pořadí skupin nápojů 1)Aperitivy 2)Červená vína 3)Teplé alkoholické nápoje 4)Bílá vína 5)Šumivá vína 6)Růžová vína 6) Dezertní vína 7) Likéry 8) Teplé nealkoholické nápoje 9) Pivo 10)Destiláty 11)Studené nealkoholické nápoje

Zdroj Endlicherová,Z., Morávek J., Stolničení jasně, stručně a přehledně. Moravské nakladatelství ISBN Salač, G., Stolničení. Praha: Fortuna ISBN: