Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
Advertisements

Moje představa o koordinované rehabilitaci Bc. Václav KRÁSA Předseda NRZP ČR.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ´. Ústav podnikové strategie CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím Autor BP: Jan.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
FINANČNÍ DOPAD OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE SPOLEČNOSTI AVIRE S.R.O. Autor diplomové práce:Bc. Monika Budovičová Vedoucí diplomové práce:doc. Ing.
o Prohloubení dosavadních znalostí o Spolupráce s analyzovaným podnikem o Vhodné podmínky pro dané téma.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Aplikace nástrojů marketingového mixu ve vybrané společnosti
Analýza bankovních produktů bank působících v České republice
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD.
Autor: Zuzana Dvořáková Vedoucí práce: Ing. Ludmila Opekarová, Ph.D.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Systém odměňování pracovníků
Aktuální možnosti přímých zahraničních investic v Indii
Procesní management v oddělení logistiky
Analýza konkurenčního prostředí
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
Analýza dopravní obslužnosti v Mikroregionu Jindřichohradecko
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Realizace interní benchmarkingové analýzy výkonnosti pracovnic úklidu
Analýza trhu biopotravin
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Strategická analýza vybraného podniku Orsay s.r.o.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza controllingu ve vybraném podniku Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Pracovní porada Pracovní list.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Moderní trendy v cyklistické dopravě
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Pracovní porada Pracovní list.
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická
Analýza konkurenčního prostředí
Marketingový plán společnosti
Jankůjová Natálie Vedoucí: Ing. Roman Švec, Ph.D.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Komunikace se zákazníky ve vybraném podniku Autor práce: Zuzana.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zdanění provozu motorových vozidel v České republice Autor Bakalářské práce: Irena Záhorková.
Realizace obchodního případu ve vybrané společnosti
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Autor bakalářské práce: Jan Zeman 17374
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry obchodní jednotky C&A
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Transkript prezentace:

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Jana Dejmková, DiS. Vedoucí bakalářské práce: Ing. Lenka Ližbětinová, Ph.D. Oponent bakalářské práce: Ing. Renata Vrchotová České Budějovice, červen 2016

Motivace a důvody k řešení daného problému zájem o dané téma, prohloubení znalostí dané problematiky, práce na traumatologickém oddělení, zlepšení komunikace na traumatologickém oddělení.

Cíl bakalářské práce Analýza funkčnosti uplatňovaného vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku. Následné vyhodnocení problematických oblastí a návrh opatření na jejich eliminaci.

Výzkumné otázky 1.Jaké komunikační nástroje zaměstnanci preferují? 2.Jsou zaměstnanci dostatečně a včas informováni ze strany nadřízeného? 3.Jaká je kvalita uplatňované komunikace v šetřených tocích? Vytváří uplatňovaná komunikace v jednotlivých tocích předpoklad pro dobrou spolupráci mezi zaměstnanci? 4.Jsou zaměstnanci seznámeni s plány, cíli a výsledky společnosti? 5.Mají zaměstnanci strach otevřeně říkat své názory? 6.Jaké jsou nejzásadnější problémy v rámci interní komunikace daného oddělení?

Použité metody metoda sběru dat (odborné knihy a časopisy), analýza interních dokumentů (směrnice, metodiky práce, intranet), pozorování a porovnávání, základní matematicko-statistické metoda – VAP, neřízená komunikace s vrchní sestrou a zaměstnanci TRA, vlastní zkušenosti, dotazníkové šetření.

Jaké komunikační prostředky zaměstnanci preferují?

Důvody preferování komunikačních prostředků

Jsou zaměstnanci dostatečně a včas informováni ze strany nadřízeného? 59 % respondentů mají někdy takový pocit, 9 % respondentů jsou naprosto přesvědčeni, 35% respondentů nejsou přesvědčeni, Potřebné informace k plnění úkolů: nejlépe informováni – sanitáři, lékaři, vedoucí pracovníci, sestry, administrativní pracovnice. úkoly nejsou jasně přidělovány, nejsou jasné výstupy z porad, více jak ½ zaměstnanců nevede zápisy z porad.

Kvalita komunikace v šetřených tocích vedoucí pracovníci – administrativní pracovnice x sanitáři, lékaři – lékaři x sanitáři, zdravotní sestry – zdravotní sestry x primář oddělení, sanitáři – všichni pracovníci x sanitáři, administrativní pracovnice – administrativní pracovnice x zdravotní sestry.

Jsou zaměstnanci seznámeni s plány, cíli a výsledky společnosti? více jak ½ zaměstnanců nejsou obeznámeni, čtou nemocniční zpravodaj, informování přes intranet a webové stránky. Důvody: nevěnují pozornost určitým článkům ve zpravodaji, vysoká pracovní vytíženost.

Strach otevřeně říkat názory a nejzásadnější problémy v IK ano 54 % respondentů, nejvíce administrativní pracovnice, sanitáři a sanitárky – nejlépe hodnotící skupina. Nejzásadnější problémy IK: nejasné přidělování úkolů, váznoucí komunikace mezi zaměstnanci, problémy při plnění společných úkolů, těžší komunikace mezi lékaři a ostatním personálem, nejasné výstupy z porady.

Návrhy opatření Teambuildingové akce: sportovní výlet do Lanového parku Libín: 34 zaměstnanců, autobusová doprava, celodenní výlet vinný sklípek Košulič v Hustopečích: 34 zaměstnanců, autobusová doprava, dvoudenní výlet zaměstnanci hradí sami. Kurz efektivního delegování: vrchní sestra a primář oddělení, cíl: efektivní přidělování úkolů, rozhodování, kontrolování, hradí vedení NEMCB z prostředků vyhraněné na vzdělávání zaměstnanců.

Otázky vedoucího a oponenta práce Vedoucí: V návrzích doporučujete teambuilding pro zaměstnance traumatologického oddělení: Kdy budou tyto akce probíhat, a jak bude zabezpečen pracovní provoz během jejich konání? Jakou předpokládáte účast ze strany zaměstnanců (vzhledem k tomu, že si tuto akci musí financovat)? Oponent: Jaký předpokládáte zájem účastníků a efekt teambuildingových akcí na tomto oddělení? Kriticky zhodnoťte.

Odpovědi na otázky vedoucího a oponenta práce ve stanovený termín, regulace počtu zaměstnanců jednotlivých skupin, kapacita 34 účastníků - vyhovující (celkový počet 133 zaměstnanců), záměrně zvolená sportovní a kulturní akce, počty budou hlídat vedoucí pracovníci, zabezpečen plynulý provoz.

Děkuji za pozornost