Plyn – energie budoucnosti? Tomáš Varcop, CEO RWE Energie, s.r.o. innogy · Žofínské fórum·19 září 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Advertisements

Ing. Jan Klas Žofín, Úvod Novela energetického zákona Novela zákona o POZE Nová ASEK 2.
Žofínské fórum Plyn – důležitá součást energetického mixu ČR 27. října 2015.
Programy prevence před povodněmi v gesci Ministerstva zemědělství.
Ing. Jan Mládek, CSc. ministr průmyslu a obchodu 1 Co ohrožuje energetickou bezpečnost ČR ? Strategický cíl: bezpečnost dodávek energie 1 Co ohrožuje energetickou.
Diverzifikace energetických zdrojů a energetická bezpečnost Autor: Mgr. Pavel Kavina, Ph.D., ředitel odboru surovinové a energetické bezpečnosti, MPO Datum:5.
VZDĚLÁVÁNÍ INFORMATIKY NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH & POTŘEBY PRAXE Mgr. Petr Suchánek, Ph.D. Ing. Dominik Vymětal, DrSc.
Přístupy k péči o staré občany v zahraničí a u nás.
RWE Transgas 9/24/2016PAGE 1 Změny energetické legislativy v oblasti plynárenství Mgr. Ing. Pavel Dočekal Head of Regulatory Affairs RWE Transgas, a.s.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Pavla Katzová tajemnice Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska.
Nízkoenergetické a pasivní domy Ing. Karel Srdečný Mgr.K.Murtinger EkoWATT středisko pro obnovitelné zdroje a úspory energie
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Elektrické instalace (Jištění)
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Problematika vtláčení biometanu do plynárenských sítí 1.
Generátor střídavého proudu. K primárním zdrojům elektrické energie řadíme uhlí, ropu, zemní plyn, vodu v přehradách a také jaderné palivo. Přeměna energie.
Spolupráce podniků s vysokými školami. Kolaboratorní výzkum Účinná spolupráce Smlouva o využití podpory Smluvní výzkum Úvod ČVUT – odbor rozvoje2.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_05 Název materiáluAkcie AutorMgr.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Obsah Generátor střídavého proudu Trojfázová soustava střídavého napětí Transformátor Přenos elektrické energie Střídavý proud v energetice 1.
Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění RNDr. Jiří Schlanger náměstek pro informatiku a mezinárodní věci.
Projekty vytvářející příjmy dle článku 55 Nařízení Rady (ES) č. 1083/2006 Praktické zkušenosti ŘSD ČR při přípravě projektů Ing. Tomáš Brázdil.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
Představení výzkumného projektu Lenka Hloušková Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta MU Brno.
UDRŽITELNÝ ROZVOJ JAKO PRINCIP POLITICKÉHO ROZHODOVÁNÍ.
Proces rozhodování kupujícího Fáze procesu rozhodování 1. poznání problému 2. hledání informací 3. zhodnocení alternativ 4. rozhodnutí o nákupu 5. vyhodnocení.
Martina Vasková Hana Abbasová.  Cíle projektu  Profil společnosti  Nanotechnologie  Analýza prostředí – JAPONSKO  Strategie vstupu na japonský trh.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Česko-čínské obchodní a ekonomické vztahy
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
VY_32_INOVACE_C9-005 Název školy ZŠ Elementária s.r.o Adresa školy
Co je program CEF? Nástroj pro propojení Evropy (Connecting Europe Facility – CEF) je zaměřen na poskytování finanční pomoci Unie na transevropské sítě.
Digitální učební materiál
Financování dopravní infrastruktury v období
Aktuální možnosti přímých zahraničních investic v Indii
Výroba elektrické energie - obecná část
Josef Středula, předseda ČMKOS
KVALITA – BEZPEČNOST - EFEKTIVITA
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
Jednotné principy klasifikace na GJKT
NÁZEV PROJEKTU: INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ NESOU NEJVYŠŠÍ ÚROK
Přenos tepla Požár a jeho rozvoj.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
RIZIKO.
Vykazování postupu nebo stavu
Chytrá řešení od společnosti E.ON
Digitální gramotnost dorazila
Nová Zelená úsporám - podpora obnovitelných zdrojů energie a úspor energie Infotherma Ostrava 22. ledna 2018 Ing. Lukáš Minařík Odbor energetiky a.
RIZIKO.
potenciál úspor KSE v období dle cílů EU
Hledáme klíč k právům dětí
Pohledy regulátorů na Smart Metering v EU
PROČ SE NÁS NEDOTKLA KRIZE DODÁVEK PLYNU PŘES UKRAJINU
ČVUT, Fakulta stavební | 126MSFN - Český stavební trh
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Praktické přínosy WEP pro české podniky
Mlhavý úvod do Fuzzy logiky
Národní akční plán čisté mobility
Seminář o stavebním spoření
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
Revize kurikulárních dokumentů pro všeobecné a
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Transkript prezentace:

Plyn – energie budoucnosti? Tomáš Varcop, CEO RWE Energie, s.r.o. innogy · Žofínské fórum·19 září 2016

Zemní plyn využívá existující spolehlivou a robustní infrastrukturu NA TRHU NENÍ V SOUČASNĚ DOBĚ REÁLNÁ ALTERNATIVA K ZEMNÍMU PLYNU Jako fosilní palivo je zemní plyn předmětem snah o omezení spotřeby Častým argumentem je bezpečnost dodávek Zemní plyn je nízkoemisní, ekologické a konkurenceschopné palivo innogy · Žofínské fórum·19 září 2016 Zemní plyn významně podpoří přechod k nízkoemisní obnovitelné energetice

Bezpečnost dodávek můžeme zajistit pokud budeme dále rozvíjet plynárenskou infrastrukturu Další rozvoj plynárenské soustavy vyžaduje jasné vyjádření politické podpory využití zemního plynu v budoucnosti Od roku 2009 byly uskutečněny rozsáhlé investice do propojení plynovodů, zpětného toku plynu a terminálů LNG Investice za posledních 10 let přesáhly v EU 60 miliard euro V důsledku nedostatečné politické podpory a klesající spotřeby plynu, klesá i vůle investovat do rozvoje plynárenské infrastruktury innogy · Žofínské fórum·19 září 2016

Princip solidarity navržený Europskou komisí přináší značná rizika.. 4 Evropská komise navrhla uplatnění tzv. principu solidarity* mezi členskými státy v případech omezení/přerušení dodávek zemního plynu innogy · Žofínské fórum·19 září 2016 *Revize nařízení 994/2010 o opatřeních na zajištění bezpečnosti dodávek zemního plynu Princip solidarity může být negativním impulsem snižujícím odpovědnost členských států za zajištění bezpečnosti dodávky pro své zákazníky

INOVACE ENERGIE TECHNOLOGIE RWE v ČR se v říjnu přejmenuje na innogy

DĚKUJI ZA POZORNOST