Co potřebujeme v praxi? Martina Šochmanová Praha,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Role odborné společnosti při sledování a zvyšování kvality
Advertisements

Zkušenosti s implementací zdravotnických asistentů v provozu
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Řízení lidských zdrojů
Darja Hrabánková Navrátilová
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
„Velká“ novela zákona č. 96/2004 Sb. Odbor vzdělávání a vědy 10. 4
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_HRUBA.
Uplatnitelnost absolventů bc. oborů a výhody profesního zaměření Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu,
Aktuální problémy v přípravě učitelů (Komise pro přípravu učitelů Rady VŠ) Materiál pro 17. zasedání předsednictva Rady VŠ dne
ošetřovatelství a porodní asistence
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
Zákonné podmínky pro výkon povolání nelékařů
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Koncepce ošetřovatelství
Fakulta zdravotnických studií
Anketa pro nutriční terapeuty 1.kolo na celostátní konferenci v říjnu 2013 v Pardubicích – hlasovacím zařízením (cca 70 účastníků) 2.kolo on-line přes.
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Úspěšný projekt č. CZ / E-Úřad E-learningový vzdělávací program pro další vzdělávání pracovníků ve veřejné správě.
Novinky ve specializačním vzdělávání
Organizace s celostátní působností v oblasti dalšího vzdělávaní pedagogických pracovníků a.Plnění priorit vzdělávací politiky státu b.Reakce na aktuální.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Novinky v legislativě
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Historie zdravotnického školství po 2.světové válce
Nelékařské zdravotnické profese v ČR. Nelékařské profese MŮJ PROFIL zahájeno studium na SZŠ, 1. vstup do nemocnice maturita, nástup na resuscitační.
● Kulatý stůl ke vzdělávání nelékařských zdravotnických povolání Střední a vyšší odborné vzdělávání nelékařských povolání MZ ČR 8. prosince 2014.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Zdravotnický asistent: ANO - NE Porada hlavních sester Praha Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D., R.S. vedoucí pracovní skupiny pro vzdělávání ČAS ředitelka.
Personální vyhláška Mgr. Lubomír Francl Místopředseda OSZSP ČR.
Vzdělávání zdravotníků. Transformace specializačního vzdělávání – 2 fáze  Fáze – změna zákonů (lékaři a nelékaři) – realizováno v roce 2008  Fáze.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
NEZAMĚSTNANOST ABSOLVENTŮ A POTŘEBY ZAMĚSTNAVATELŮ NA PRACOVNÍM TRHU Mgr. Martin Úlovec.
Project HOPE – Česká republika, o.p.s. Řízení změn: Posílení role managerů ve zdravotnictví Začlenění zdravotnických asistentů do ošetřovatelského týmu.
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Vzdělávání sester Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
PRESTIŽ SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ A JEJÍ SOUVISLOST S PŘIPRAVOVANOU PROFESNÍ KOMOROU A-FORUM, z. s.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Česká sestra Bc. Tomáš Válek, DiS. Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků, z.s.
Seminář „Jak dál v přípravě zákona pro nelékařská zdravotnická povolání“ Výstupy z pracovní skupiny pro nelékařská zdravotnická povolání – směřování, cíl.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
Zachraňme zdravotní sestru!
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Fakulta zdravotnických studií
Fakulta zdravotnických studií
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI
Domov pro osoby se zdravotním postižením
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
Sociální šetření a legislativa
Studijní program Ošetřovatelství
KKOV M/01 Maturitní obor 4-letý – denní forma
Jana Chrásková, Ivana Lamková
STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ MB
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Podpora polytechnického vzdělávání v Centrech celoživotního učení škol
Budoucnost domácí péče
Návrh KONCEPCE OŠETŘOVATELSTVÍ 2018
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Co potřebujeme v praxi? Martina Šochmanová Praha,

Ošetřovatelský tým Realizace péče na základě kompetenčního managementu vycházejícího z pozice pracovníka v týmu a úrovně dosaženého odborného vzdělání Adekvátní finanční ohodnocení náročné práce všem členům ošetřovatelského týmu

Všeobecná sestra Regulovaná profese, kvalifikační studium na VOŠ (Dis) a VŠ (Bc) Směrnice 2013/55/ES Zákon 96/2004 Vyhláška 129/2010 MP MZČR – standard pro vzdělávání sester

ČAS – všeobecná sestra Ošetřovatelský profesionál samostatně pracující, schopný přijímat klinická rozhodnutí na základě implementace nejnovějších vědeckých poznatků v péči o člověka. Pracovník s vysokou odbornou erudicí, empatií, osobnostní zralostí a vysokou úrovní kritického myšlení, schopný komplexně a kvalitně zajistit péči o pacienta s různým typem zdravotních a sociálních potřeb.

ČAS: všeobecná sestra – vzdělávání - kompetence Kvalifikační studium sestry – po ukončení středního vzdělání s maturitou Zachovat kvalifikační přípravu VOŠ – VŠ Diskutovat prostupnost VOŠ – VŠ, uznání předchozího vzdělání Postkvalifikační vzdělávání – předpoklad pro kariérní růst Pracovní kompetence navázat na dosaženou úroveň vzdělání Rozšířit odborné kompetence sestry

Ostatní členové ošetřovatelského týmu - ZA Platný člen týmu odpovědný za standardní provedení ošetřovatelských výkonů v rámci svých kompetencí (má dostatečné kompetence – není tendence je navyšovat) Realizující „plán péče“ stanovený sestrou Vzdělávání: střední škola ukončená maturitou (možnosti: zkrácené studium – 2 leté) Profesní růst – celoživotní vzdělávání (doposud nemá)

Ostatní členové ošetřovatelského týmu - Ošetřovatel Platný člen týmu odpovědný za standardní provedení ošetřovatelských výkonů v rámci svých kompetencí (uplatnění na pracovištích s převahou základní ošetřovatelské péče) Realizující „plán péče“ stanovený sestrou dle svých kompetencí Vzdělávání: střední škola ukončená závěrečnou zkouškou Profesní růst – celoživotní vzdělávání (doposud nemá)

Ostatní členové ošetřovatelského týmu - Sanitář Platný člen týmu odpovědný za standardní provedení marginálních činností v rámci ošetřovatelské péče Podílející se na realizaci „plánu péče“ stanoveného sestrou dle svých kompetencí Vzdělávání: střední škola ukončená závěrečnou zkouškou Profesní růst – celoživotní vzdělávání (doposud nemá)

Personální vyhláška Představy o změnách? I současná personální vyhláška umožňuje navýšení personálu…ale…..

Děkuji za pozornost