1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Advertisements

Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období Seminář pro žadatele.
Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období Seminář pro žadatele.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
1 Vize (návrh) financování programů primární prevence od roku 2019 Kulatý stůl k primární prevenci rizikového chování Praha Ministerstvo školství,
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Vertikální koordinace primární prevence (role MŠMT, krajů, PPP a škol v primární prevenci) Národní kulatý stůl, MŠMT, Ministerstvo školství,
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Gymnázia z pohledu statistických dat Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Prevence rizikového chování a informace k dotačnímu titulu v MSK Ing. Jan Broda, Odbor školství, mládeže a sportu, KÚ MSK.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2009 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2008.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2010 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2009.
Financování regionálního školství
Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období Seminář pro žadatele.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
1 Aktuální informace z oblasti primární prevence rizikového chování Krajská konference Sociální klima školy Hradec Králové nisterstvo školství,
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Informace o speciálním vzdělávání Liberec, 24. srpna 2015.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
1 Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období Metodika dotačního.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Změna systému financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji v roce 2016 v návaznosti na aplikaci pravidel veřejné podpory Ing. Jan Tuček
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
1 Aktuální informace z oblasti primární prevence rizikového chování Středočeská krajská konference Praha 12. října 2016 Ministerstvo školství, mládeže.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
Prevence rizikového chování Aktuality z MŠMT a ZK
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Rozpočet přímých NIV na rok 2014
Podpora žáků - mluvčích cizích jazyků z pohledu MŠMT
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
Primární prevence rizikového chování Celokrajská konference primární prevence Atmosféra a klima v našich školách Zlín, 25. října 2017 Ministerstvo školství,
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Primární prevence rizikového chování Celokrajská konference primární prevence Atmosféra a klima v našich školách Zlín, 25. října 2017 Ministerstvo školství,
Pracovní setkání středních škol
Rozpis rozpočtu a normativy
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:

2 Dotační řízení na podporu aktivit v oblasti primární prevence V roce 2016 schválena nová metodika MŠMT pro poskytování dotací ze SR na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období 2017 – 2020 (na základě evaluace let 2013 – 2016) MŠMT vyčleňuje ze svého rozpočtu průměrně ročně cca 20 mil. Kč na dotační program na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování Podpora programů dlouhodobé primární prevence rizikových projevů chování a projektů zaměřených na vzdělávání v oblasti primární prevence Orientace na systémové projekty – dlouhodobé projekty řešící problematiku PPRCH komplexně a systémově. Elektronizace systému a zjednodušení systému

3 Přehled dotačního řízení MŠMT v letech 2013 – 2016 Rok Počet podaných projektů Počet projektů vyřazených z formálních důvodů Počet podpořených projektů Celková částka dotace v Kč

4 Rok 2013: V rámci dotačního řízení byly podpořeny projekty ve výši Kč:  protidrogová prevence: celkem Kč,  prevence kriminality: celkem Kč. Rok 2014: V rámci dotačního řízení byly podpořeny projekty ve výši Kč:  protidrogová prevence: celkem Kč,  prevence kriminality: celkem Kč. Rok 2015: V rámci dotačního řízení byly podpořeny projekty ve výši Kč:  protidrogová prevence: celkem Kč,  prevence kriminality: celkem Kč. Rok 2016: V rámci dotačního řízení byly podpořeny projekty ve výši Kč:  protidrogová prevence: celkem Kč,  prevence kriminality: celkem Kč.

5 Druh organizace Dotace celkem v Kč v roce 2013 Dotace celkem v Kč v roce 2014 Dotace celkem v Kč v roce 2015 Dotace celkem v Kč v roce 2016 PO obce nebo kraje NNO OPŘO a PŘO Ostatní organizace Celkový součet Rozdělení dotačních prostředků podle druhu organizací v letech 2013 – 2016

6 Dotační řízení na podporu aktivit v oblasti primární prevence v letech Dotace jsou poskytovány na:  projekty individuální  na primární prevenci všech forem rizikového chování  žadateli: školy, školská zařízení, VŠ, NNO a další  projekty krajské  pro rok 2017 na téma bezpečné klima  žadateli: kraje nebo kraji pověřené příspěvkové organizace kraje

7 Podporované aktivity Všeobecná primární prevence rizikového chování zaměřená na děti a mládež (lze předložit pouze jeden projekt pro tuto aktivitu) Selektivní primární prevence rizikového chování zaměřená na děti a mládež (lze předložit pouze jeden projekt pro tuto aktivitu) Indikovaná primární prevence rizikového chování zaměřená na děti a mládež (lze předložit pouze jeden projekt pro tuto aktivitu) Projekty evaluace potřebnosti, dostupnosti a efektivnosti služeb např. výzkumy, sběr dat (lze předložit pouze jeden projekt pro tuto aktivitu) Projekty zaměřené na poskytování odborných a ověřených informací a vzdělávání odborné či laické veřejnosti např. vzdělávání pedagogů, konference, internetové stránky, jiné projekty (lze předložit pouze jeden projekt pro tuto aktivitu)

8 Výše dotace Žádost může být podána v maximální výši stanovené v metodice dle typu programu a velikosti cílové skupiny. Žádost může být podána v minimální výši Kč.

9 Počet tříd/skupin/jedinců (skupina= min. 10 jedinců) Částka Všeobecná 0-19 tříd0 Kč tříd Kč tříd Kč 40 a více tříd Kč Selektivní 0-4 skupin0 Kč 5-10 skupin Kč skupin Kč 17 a více skupin Kč Indikovaná 0-8 jedinců0 Kč 9-20 jedinců Kč jedinců Kč 31 a více jedinců Kč Kritéria žádosti o podporu projektu Pro aktivity a, b, c platí: Maximální výši žádosti [1]

10 Postup při rozhodování o poskytnutí dotace Formální hodnocení - hodnocení dodržení formálních náležitostí stanovených touto Metodikou. Odborné hodnocení – hodnocení kvality a efektivity projektu Výši dotace navrženou na spolufinancování jednotlivých žádostí v oblasti prevence rizikového chování projedná porada vedení MŠMT, a to na základě návrhu dotační komise MŠMT MŠMT zveřejní do konce kalendářního roku, který předchází rozpočtovému roku, na který je dotace poskytována, na základě schválení poradou vedení MŠMT a paní ministryní výsledek dotačního řízení. Úspěšným žadatelům bude doručeno Rozhodnutí podle § 14 odst. 4 rozpočtových pravidel. Nedílnou součástí Rozhodnutí bude příloha „Konečná podoba projektu a celkového rozpočtu projektu“.

11 Průběh dotačního řízení do 30. září 2016 (15.října 2016) – konečný termín pro podávání žádostí o dotaci říjen 2016 – formální hodnocení úplnosti a správností žádostí o dotace listopad 2016 – odborné (věcné) hodnocení žádostí odbornými hodnotiteli listopad 2016 – jednání Dotační komise MŠMT prosinec 2016 – jednání MŠMT o udělení dotací – schválení výsledků dotačního řízení leden – únor 2017 – vystavení a odeslání rozhodnutí o poskytnutí dotace únor – březen 2017 – uvolnění finančních prostředků z účtu MŠMT do 15. února 2017 – vyúčtování dotace za minulý rok

12 Děkuji za pozornost. Ing. Radka Heřmánková, Bc. Matouš Korbel oddělení prevence Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy