Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Dotační program ŠKOLICÍ STŘEDISKA
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Možnosti čerpání prostředků EU v oblasti rozvoje lidských zdrojů.
Podpora podnikání a investic a EU v následujícím období Ing. Ondřej Votruba | ředitel Divize Investic Brno, 24. duben 2013.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
Projekt „Vzdělávejte se!“
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Využití OZE v ČR Příprava NAP pro období Dana Peterková Ministerstvo průmyslu a obchodu AEM – Budoucnost české energetiky v Evropě Poděbrady.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
ministryně pro místní rozvoj
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Podpora poradenských služeb a exportu v letech Ing. Dita Kabelková Projektový manažer RAVEN Consulting, a.s. Praha,
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný

Kde dnes jsme? ╌ celkem 929 podaných žádostí o dotace a 674 o zvýhodněné úvěry ╌ celkem 204 schválených žádostí o dotace a 459 schválených žádostí o úvěry v celkové výši cca 2,5 mld. Kč ╌ projekty jsou realizovány a probíhají platby ze SF Stav ke

Na co si dát pozor? ╌ I před podpisem Podmínek/vydáním Rozhodnutí je nutné: ╌ dodržovat pravidla pro publicitu ╌ dodržovat pravidla pro výběr dodavatelů ╌ dbát na řádné vedení účetnictví (analytika) – viz. doporučené daňové a účetní postupy Podmínky platí pro celou realizaci projektu i po ní!

Plnění termínů při realizaci - výjimky ╌ Zprávy z realizace ╌ Příjemce dotace není povinen předkládat průběžnou zprávu z realizace, pokud nebylo vydáno rozhodnutí o poskytnutí dotace minimálně měsíc před ukončením předmětného období ╌ Žádosti o platbu ╌ Příjemce dotace není povinen předložit Žádost o platbu, pokud nebylo vydáno rozhodnutí o poskytnutí dotace tj. neplatí podmínka 30 dní od ukončení projektu nebo jeho etapy

Program ROZVOJ II

Program Rozvoj ╌ Nová verze programu vyhlášena ╌ Příjem žádostí od do ╌ Cíl programu: ╌ Podpora vytvoření technických a ekonomických předpokladů pro zvýšení konkurenceschopnosti MSP projekty: -- zvýšení pružnosti, výkonnosti a efektivnosti výrobního procesu -- zvýšení kvalitativních parametrů výrobků -- rozšíření sortimentu výrobků, atd.

Příjemce dotace ╌ Malý a střední podnikatel ╌ Oprávnění k podnikání na území ČR ╌ Vede účetnictví (nejpozději k termínu podání žádosti) ╌ Má uzavřeny nejméně 3 účetní období

Požadavky ╌ Činnosti OKEČ dle přílohy programu ╌ zpracovatelský průmysl, výpočetní technika, výzkum a vývoj ╌ tato činnost je převažující činností žadatele ╌ Zvýšení užitných parametrů výrobků, technologií či služeb ╌ Realizace na území ČR, mimo Prahu ╌ Ekonomické hodnocení ╌ Nárůst produktivity práce

Uznatelné náklady ╌ Pořízení strojů a zařízení ╌ Pořízení patentů, operativních nebo patentových licencí ╌ Náklady na publicitu projektu Uznatelnými náklady nejsou: stavební práce, poradenství, administrativní náklady …

Forma a výše podpory Dotace do výše 30 % uznatelných nákladů Minimum :1,5 mil. Kč Maximum :6 mil. Kč Území vymezená usnesením vlády: Dotace do výše 40 % uznatelných nákladů Minimum :1,5 mil. Kč Maximum : 6 mil. Kč

GS Profese Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 4.2 Specifické vzdělání Program odborného růstu pracovníků

Zaměření programu ╌ Podporované profese: ╌ Technické profese ╌ Pracovníci logistiky, výroby, jakosti, nákupu atd. ╌ Rozvoj lidských zdrojů ╌ Životní prostředí Investiční aktivity nejsou předmětem podpory! Specifické/ odborné vzdělávání – uplatnitelné na konkrétní pozici v podniku, vůbec nebo jen omezeně přenositelné

Předmět podpory ╌ Podporované činnosti: ╌ příprava vzdělávacích aktivit; ╌ realizace vzdělávacích aktivit; ╌ přímo související školicí potřeby, texty či pomůcky. ╌ Podpořit nelze: ╌ Jazykové vzdělávání; ╌ Školení obecných počítačových dovedností; ╌ Obecné kurzy – prezentační dovednosti; projektový management, vyjednávání, apod.

Příjemce podpory ╌ Malé a střední podniky, ostatní podniky (velké); ╌ Sídlo v ČR (sídlo v Praze pouze při cílové skupině/ dopadu mimo území Prahy); ╌ Sektory vymezené OKEČ: ╌ Zpracovatelský průmysl; ╌ Stavebnictví; ╌ Činnosti v oblasti výpočetní techniky; ╌ Výroba a rozvod elektřiny, plynu a vody; ╌ a další dle znění programu.

Forma a výše podpory ╌ Bloková výjimka na školení ╌ MSP 45% celkových uznatelných nákladů ╌ Ostatní/ velké podniky 35% celkových uznatelných nákladů ╌ Podpora „de minimis“ ╌ 70% celkových uznatelných nákladů ╌ Výše podpory ╌ Minimální ,- Kč ╌ Maximální ,- Kč PROSTŘEDKY K VYUŽITÍ: 256,5 mil Kč

Časový harmonogram ╌ vyhlášení programu – 31.března 2005 ╌ sběr žádostí – od 25.dubna do 13. června ╌ přibližně 2 výzvy ročně do vyčerpání prostředků

Děkuji za pozornost Radim Konečný Zelená linka: Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je příspěvkovou organizací Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. © Copyright, CzechInvest Všechna práva vyhrazena