Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR , Olomouc Program Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Odborný seminář pro potenciální žadatele o dotaci na projekt Krajský úřad Jihomoravskéhjo kraje Brno, 1.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Dětské umění překonává hranice. Principy přeshraniční spolupráce projektu Možnost poskytnutí širší nabídky oborů i v případech, kdy by pro školu (samostatně)
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
Čerpání prostředků z fondů EU na území Jihočeského kraje Ing. Petr Maroš vedoucí Odboru evropských záležitostí.
Postup získání dotace Společný technický sekretariát.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Proč je dobré požádat o prostředky ze šablon. Je to jednoduché Není to souboj o peníze – vyjdou na každou školu Žádost o podporu i zprávy o realizaci.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Úvod do projektového řízení
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
na přeshraniční spolupráci Česká republika - Polsko
Příprava projektů OP Z – základní informace
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Seminář pro příjemce OPVK
31 Základní typy zdravotnických systémů
Nadace Rotary Globální granty
Příbram Ing. Václav Chytil
Finanční část Praha, 25. července 2017.
Téma 11: Finanční plánování
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK 2014+
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Evropská územní spolupráce
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Nadnárodní/meziregionální spolupráce (TNC/IRC) vs
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Pozemkové úpravy.
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Fond mikroprojektů v Euroregionu Praděd v období
Fond mikroprojektů v Euroregionu Praděd v období
IRP 2017 (Internacionalizace) Výměnná laboratorní praktika FM TUL/HSZG
potenciál úspor KSE v období dle cílů EU
Příprava Libereckého kraje na období 2014 – 2020 Setkání členů Rady Libereckého kraje s primátory a starosty měst a obcí  15. prosince 2014 Krajský úřad.
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Vzdělávací program pro širší vedení škol
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Úvodní informace o Fondu malých projektů
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Projekt Interreg V A č Mobilně a efektivně ve společném příhraničí Spolupráce policie.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU

Základní informace Předpokladem je realizovat přeshraniční projekt Min. 2 partneři (ČR, Bavorsko) – z nichž 1 je určen vedoucím partnerem projektu Naplnění min. 2 ze 4 kritérií přeshraniční spolupráce - vychází z nařízení ES Každý projekt musí mít významný dopad pro české a bavorské příhraničí

Kritéria přeshraniční spolupráce Společná příprava Společná realizace Společný personál Společné financování Nutno naplnit min. 2 z výše uvedených kritérií.

Spole č ná p ř íprava - definice Existuje tehdy, pokud byl projekt vypracován bavorským a českým partnerem. U společné přípravy lze využít externích služeb.

Spole č ná p ř íprava Společná příprava se vyznačuje například: společnými jednáními k iniciaci, plánování a přípravě projektu, společným vyplněním Žádosti Cíl 3 Česká republika-Svobodný stát Bavorsko , předložením všemi partnery podepsané Partnerské dohody Cíl 3 Česká republika- Svobodný stát Bavorsko

Spole č ná realizace - definice Existuje tehdy, … … pokud je v rámci realizace projektu realizována společně bavorským a českým partnerem minimálně jedna významná aktivita přispívající k dosažení cílů projektu, nebo … pokud je v rámci realizace projektu jak bavorským, tak i českým partnerem realizována minimálně jedna významná aktivita přispívající k dosažení cílů projektu, nebo … pokud se jak bavorský, tak i český partner permanentně a partnersky podílí během realizace projektu na potřebném řízení projektu.

Spole č ná realizace U společné realizace lze využít externích služeb.

Spole č ný personál - definice Existuje tehdy, … … pokud personál, nasazený bavorským a českým partnerem, provádí v rámci realizace projektu minimálně jednu významnou aktivitu v bavorské části projektu, nebo … pokud personál, nasazený bavorským a českým partnerem, provádí v rámci realizace projektu minimálně jednu významnou aktivitu v české části projektu, nebo … pokud personál, nasazený bavorským partnerem, provádí v rámci realizace projektu minimálně jednu významnou aktivitu v české části projektu, nebo … pokud personál, nasazený českým partnerem, provádí v rámci realizace projektu minimálně jednu významnou aktivitu v bavorské části projektu.

Spole č ný personál Personálem mohou být partneři nebo jejich zaměstnanci Nelze splnit najmutím externích služeb

Spole č né financování - definice Existuje tehdy, … …pokud jsou u projektu s bavorskou částí a českou částí splněny oba následující předpoklady: Národní prostředky obsažené ve finančním plánu pro bavorskou část projektu činí minimálně 1000 Euro a minimálně 15 % celkových prostředků bavorské části projektu. Národní prostředky obsažené ve finančním plánu pro českou část projektu činí minimálně 1000 Euro a minimálně 15 % celkových prostředků české části projektu. … pokud u projektu, který se skládá pouze z bavorské části, činí české prostředky obsažené ve finančním plánu projektu minimálně 1000 Euro a minimálně 1,5 % celkových prostředků. … pokud u projektu, který se skládá pouze z české části, činí bavorské prostředky obsažené ve finančním plánu projektu minimálně 1000 Euro a minimálně 1,5 % celkových prostředků.