Konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolníci v sociálních službách
Advertisements

CLIL Content and Language Integrated Learning
Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
Podejte nám prst, my vám podáme celou ruku
Poslání, principy a metoda skautingu
Kvalitní vzdělání pro každé dítě v každé škole Konference SKAV 2013.
Ve školním roce 2010/2011 byly otevřeny dvě přípravné třídy. Přípravné třídy naší školy byly zapojeny do projektu "Společně to dokážeme". Je to program.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
1 EICO - nevyšlapanou cestou. 2 Evropský sociální fond Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních.
Přechod z ústavní do komunitní služby
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Kvalitní vzdělání pro každé dítě v každé škole
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
ohroženým domácím násilím
Lidé kolem nás…….. Speciální mateřská škola Blanická 16 Olomouc
OPEN LEARNING Moderní výuka odborných cizích jazyků 89% žáků cítí potřebu umět cizí jazyk pro svou budoucí práci, NIDV, červen 2012 Brno, 4. červen 2014,
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
CENTRUM PRO PODPORU ZAMĚSTNANCŮ – pilotní projekt v rámci Českých drah, a. s. PhDr. Alena Sehnalová ASPRA a. s. Best Western Hotel Vladimir, Ústi nad Labem,
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
Zdravá škola.
Humanistické a existenciální teorie v SP
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
1 Roman Kučera – VŠB – TUO Radka Najmanová - OU Michael Rada – VŠP Jiří Bolgáč – SLU 2.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Teorie vzdělávání dospělých
Androdidaktika Vzdělávání. Smyslem vzdělání je dosáhnout moudrosti, nejen prostého vědění J. A. Komenský.
MU Brno Od Memoranda k Helsinskému komuniké Moravská zemská knihovna Mgr. Jana Nejezchlebová.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
PŘEDŠKOLNÍ KLUBY Člověk v tísni, o. p. s. PŘEDŠKOLNÍ KLUBY Člověk v tísni, o. p. s.
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Osobnostní rozvoj Znalost a aplikace principů M.M. Pravidla Komunikace a zdvořilostní formy chování Mravní hodnoty Já rodina okolí Zralá osobnost dítěte.
Konference Aeduca 2011 OSOBNOSTNÍ ROZVOJ V SOUVISLOSTI S ODVAHOU, MOTIVACÍ A ZÁJMEM USPĚT NA TRHU PRÁCE Barbora Novotná Březovská.
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
MLADÍ A ÚŘAD PRÁCE – NEZAMĚSTNANOST MLÁDEŽE Z POHLEDU PŘÍMÉ PRÁCE Barbora Pšenicová mezinárodní konference v rámci Projektu realizovaného z programu Erasmus+
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
MINULOST – PŘÍTOMNOST - BUDOUCNOST KARIÉRA Vlasta Krejčová
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Teorie vzdělávání dospělých
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Konflikt, koření života
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Sociálně aktivizační služby
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Transkript prezentace:

Konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje

Kofoedova škola - historie Zakladatel Hans Christian Kofoed v dánské Kodani v roce 1928 Služby byly směrovány na mladé nezaměstnané muže

www.kofoedovaskola.cz Kofoedova škola v ČR V České republice se projekt začal připravovat v roce První pobočka Kofoedovy školy byla otevřena dne v Ostravě. Následně vznikly pobočky v dalších městech Moravskoslezského kraje, a to v Karviné, v Třinci a v Bruntále. V prosinci roku 2005 došlo k otevření pobočky v Ústí nad Labem a v červenci roku 2007 v Mostě.

www.kofoedovaskola.cz Komu je Kofoedova škola určena? LIDEM BEZ ZAMĚSTNÁNÍ - tj. osobám ohroženým sociálním vyloučením a osobám sociálně vyloučeným Konkrétně se jedná o: nezaměstnané evidované na ÚP rodiče na rodičovské dovolené invalidní důchodce jiné osoby

www.kofoedovaskola.cz Východisko pro činnost Kofoedovy školy Činnost Kofoedovy školy je založena na přesvědčení, že znovuzískat sebevědomí, identitu, začlenit se do společnosti, získat nové dovednosti, rozšířit své vědění, vypořádat se se sociální závislostí, měnit svou psychiku, sociální a materiální situaci lze skrze práci.

www.kofoedovaskola.cz Poslání Kofoedovy školy Pomáhat nezaměstnaným lidem objevit, rozšířit a využít vlastní možnosti k řešení nepříznivé sociální situace, v níž se nacházejí a kterou chtějí změnit.

www.kofoedovaskola.cz Čeho chceme dosáhnout NAŠÍM CÍLEM JE ZLEPŠIT NEPŘÍZNIVOU SITUACI OSOB BEZ ZAMĚSTNÁNÍ Konkrétně pak usilujeme o rozvoj kompetencí člověka na třech rovinách: osobnostní, sociální a profesní

www.kofoedovaskola.cz Rozvoj osobnostních kompetencí schopnosti, které posilují osobnost rozvíjet vlastní motivaci, najít smysl života, otevřít naději do budoucna, obnovit svou sebedůvěru, rozvíjet tvořivost, zvládat zátěž, povzbudit chuť učit se a rozšiřovat své možnosti, mít vliv na svůj život a své okolí…

www.kofoedovaskola.cz Rozvoj sociálních kompetencí dovednosti, které pomohou zařadit se do běžného života společnosti mít pracovní návyky dodržovat pravidla být samostatný uvědomovat si vztahy mezi lidmi respektovat každého člověka umět komunikovat a spolupracovat s druhými umět vhodně reagovat na kritiku…

www.kofoedovaskola.cz Rozvoj profesních dovedností Rozvoj konkrétních znalostí a dovedností potřebných na pracovním trhu

www.kofoedovaskola.cz Jak chceme dosáhnout stanoveného cíle? HLAVNÍ METODOU PRÁCE JE METODA S NÁZVEM „POMOC K SVÉPOMOCI“ Jedná se o pomoc při objevování a využívání vlastních schopností a dovedností. Uživatel služby v tomto pojetí není vnímán jako pasivní a závislý příjemce pomoci, ale učí se aktivně nést zodpovědnost za svou situaci a pomocí svých znovunalezených zdrojů své problémy řešit, možná i za cenu pokusů a omylů. Zakouší tak pomoc jako výsledek vlastního úsilí.

www.kofoedovaskola.cz Východiska pro metody práce Pokud chceme lidem pomáhat po stránce sociální, musíme jim pomáhat také po stránce vzdělávací. Změna znevýhodňujícího postavení nezaměstnaných lidí úzce souvisí se vzděláním. Proto každý moment pomoci by měl být zároveň momentem učení – rozvíjí se tak nové kompetence. Vycházíme ze sociálně-pedagogických principů a také proto používáme terminologii známou ze školního prostředí – škola, student, kurzy, lektoři….

www.kofoedovaskola.cz Poskytované služby Poskytujeme službu sociální rehabilitace v rámci čtyř programů: Sociální poradenství Vzdělávací kurzy Pracovní programy Aktivační programy

www.kofoedovaskola.cz Sociální poradenství Individuální Skupinové

www.kofoedovaskola.cz Vzdělávací kurzy Jazykové Počítačové Rozvíjející praktické dovednosti Rozvíjející tvůrčí dovednosti

www.kofoedovaskola.cz Pracovní programy Hodina práce = Hodina zábavy Pracovní stáže

www.kofoedovaskola.cz Aktivační programy Tvůrčí dílny Volný přístup na počítač Pohybové aktivity

www.kofoedovaskola.cz Výsledky po roce od ukončení užívání služeb Kofoedovy školy pracuje na plný nebo částečný úvazek 57% bývalých uživatelů Více jak 70% bývalých uživatelů uvádí, že od doby, kdy navštěvovali Kofoedovu školu, došlo v jejich životě ke zlepšení

www.kofoedovaskola.cz Hodnocení studenta „…Mnoho kamarádů má ze mě radost a říkají, že od té doby co Kofoedovu školu navštěvuji jsem se velmi změnila. Mám již větší pocit sebedůvěry a cítím se vnitřně naplněna. Kofoedova škola mi pomohla v těžké chvíli nacházet smysl života…“ studentka Lenka, 44 let

www.kofoedovaskola.cz Kontakty Kofoedova škola o.s. Hasičská 550/50 Ostrava Pobočka Ústí nad Labem Šrámkova 3062/ Ústí nad Labem – Dobětice Tel:

www.kofoedovaskola.cz Děkujeme za pozornost!