 Organizace WECA = WiFi Aliance vytvořila WiFi  WiFi - signalizuje vzájemnou kompatibilitu  Založeno na standardu  b – 2,4 GHz,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
Advertisements

TeamSpeak - komunikační program ● TeamSpeak je flexibilní a výkonný program, který ● umožňuje lidem navzájem spolu mluvit přes internet. ● TeamSpeak se.
Počítačové sítě Netware © Mgr. Petr Loskot
Warez scéna, crack. Warez, co to je? Warez je termín počítačového slangu označující autorská díla, se kterými je nakládáno nelegálně, zejména v rozporu.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
1.4 Datová rozhraní.  slouží pro připojení paměťových medii nebo jejich mechanik  rozeznáváme 3 typy : IDE sériová ATA SCSI.
VY_32_inovace_01_infpojmynet1_01 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: leden 2013 Předmět:Informační technologie Ročník:7. ročník Škola - adresa:Základní.
Celosvětová síť IoT BLUE CELL Konference Smart Life 2016 SimpleCell Networks a.s. Jan John Pavel Sodomka Make Things Come Alive.
Personal Area Network - PAN Osobní počítačové sítě © Mgr. Petr Loskot.
Obsah Generátor střídavého proudu Trojfázová soustava střídavého napětí Transformátor Přenos elektrické energie Střídavý proud v energetice 1.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Komunikace řídících jednotek I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
MATURITNÍ OTÁZKA Č.6 ORIENTACE V PRINCIPECH, MOŽNOSTECH A PRAKTICKÉM VYUŽITÍ POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_18_PORTY.
Globální adresace na Internetu Vazební síťové prostředky (uzly) Směrování Adresný plán.
Maticové počítače. Při operacích s maticí se větší počet prvků matice zpracovává současně a to při stejné operaci. Proto se pro tyto operace hodí nejlépe.
Elektrotechnická měření Dimenzování sítí nn - PAVOUK 2.
POS 40 – 83. Základy datové komunikace - MULTIPLEX Kmitočtovým dělením (FDMA) – Přidělení kmitočtu jednotlivým uživatelům = šířka pásma se rozdělí na.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_225 AutorMgr. Romana Rybiařová.
1.3 Sběrnice (bus). sběrnice  sběrnice = skupina vodičů  slouží pro propojení a komunikaci jednotlivých obvodů a přídavných karet  činnost na sběrnicích.
Technologie počítačů 4. Sběrnice © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ● ISA, EISA, VL-BUS,
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Zapalování – 14 Šíření rušení Ing. Jiří Špička. 14. Šíření rušení b)Zářením Kapacitní vazbou Induktivní vazbou Vyzařováním.
Strukturovaná síťová konfigurace Členění sítí dle rozsahu (PAN, LAN, MAN, WAN) techniky zvyšování propustnosti LAN technika zvyšování spolehlivosti LAN.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
Vnitřní HW architektura počítače. Vzájemně propojuje většinu důležitých vnitřních součástek počítače (zejména procesor a operační paměť) a tyto součástky.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV6 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office Orlová, spol. s r.o AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV PROJEKTU: Podpora výuky v technických oborech NÁZEV ŠABLONY: III/2 – Inovace.
INTERNET. Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
The Anh Nguyen, Martin Němec
Topologie lokálních sítí
Způsoby připojení k internetu
Rozhraní a porty Jsou to prvky, které vytvářejí rozhraní mezi počítačem a periférním zařízením.
Počítačová síť,LAN,WAN,PAN
PŘIHLÁŠENÍ K ELEKTRONICKÉ EVIDENCI TRŽEB
Možnosti připojení k internetu
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_12
Počítačové sítě 16. IPv6 Obsah: původ IPv6, IPv6 adresa a její zápis
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Počítačové sítě 7. Topologie sítí
Internet.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Transportní vrstva v TCP/IP
TÉMA: Počítačové systémy
Principy počítačové sítě
Druhy sítí podle rozlehlosti
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Komunikační model TCP/IP
INTERNET Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
WORD Číslování stránek
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
OHMŮV ZÁKON Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_32.
Uložení dat v PC -Binární (dvojkový) systém-
Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen:
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Počítačové sítě.
Jak postupovat při měření?
Počítačové sítě vložit obrázek nějaké pavučiny
Informatika Počítačové sítě.
Přídavné karty.
Počítačové sítě Základní pojmy
Počítačové sítě Protokoly LAN
10Base2 # # # # # # # Tenký (thin) Ethernet
Úroveň přístupu ke komunikačnímu médiu
Věcné učení První pomoc
Inteligentní měření, funkce měřidel, koncentrátory, komunikační kanály
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
DOCSIS, kabelové modemy
Informatika Počítačové sítě.
Transkript prezentace:

802.11

 Organizace WECA = WiFi Aliance vytvořila WiFi  WiFi - signalizuje vzájemnou kompatibilitu  Založeno na standardu  b – 2,4 GHz, rychlost 11 Mb/s  a – 5 GHz, 54 Mb/s, modulační metoda OFDM  g – 2,4 GHz, 30 Mb/s (54 Mb/s), OFDM  n - 2,4 GHz, 5 GHz, 600 Mb/s  ac – 5 GHz (2,4 GHz), 1000 Mb/s  ad- 2,4, 5, 60, 7000 Mb/s

V pásmu 2.4 GHz

 Ad–hoc – obdoba zapojení peer-to-peer v případě kabelových sítí, u sítí bezdrátových je propojení nazývána ad-hoc – tedy síť sestavovaná podle potřeby.   

 řídící prvek bezdrátové sítě typu infrastructure  mohou se k němu připojovat jakákoliv klientská zařízení, jako jsou počítače, wifi-mobilní telefony, tiskárny, síťové disky a pod.  obsahuje obvykle  jeden nebo dva ethernetové porty jednu wifi-kartu  jednotku webové administrace, na nastavení veškerých nutných parametrů.  Jednotka webové administrace je připojena ke switchi přes interní ethernetovou kartu, která má vlastní IP- adresu.  DHCP server  Překlad DNS  Řízení přístupů, záznam chyb a provozu

 datové pakety, které přicházejí po ethernetu, vyšle do éteru a naopak - pakety z éteru pošle do ethernetu  neprovádí NAT překlad adres (pokud nepoužívá i router) - funguje jako obyčejný síťový switch, který má jeden port bezdrátový  access point má pouze jednu IP-adresu, která slouží výhradně pro komunikaci s webovým rozhraním Webová administrativa DHCP WiFi Switch

 Wifi router se skládá se dvou základních částí - routeru a wifi části, které jsou umístěny v jedné krabičce (někdy také AP-router). WAN (RJ – 45)  LAN 1 – 4 (4x RJ 45) Router + Webová administrativa DHCP WiFi Switch

 Podřízený prvek bezdrátové sítě typu infrastructure, můžeme ho zjednodušeně nazvat "přijímačem".  WiFi - komunikace je obousměrná a tedy i toto zařízení vysílá.  Jednoduchá funkce - datové pakety, které přijdou po kabelu, vyšle do vzduchu a naopak - data z wifi pošle do kabelu.  Nemusí být zaručena možnost připojit více počítačů.

 licenční a bezlicenční  licenční pásma - používání bezdrátových zařízení podléhá registraci a poplatkům, řešení veškerých problémů s rušením a dalších vlivů cizích zařízení, které by s ohledem na přidělování frekvencí při jejich správném užití neměly ani nastat  bezlicenční pásma - dodržení požadavků na maximální výkon zařízení zcela volně k použití.  V případě, že se navzájem ruší zařízení různých subjektů, by měl být problém vyřešen ve prospěch prvního provozovatele.

osobní počítačová sít, tzv. PAN (Personal Area Network).  Vyskytuje se v několika verzích, z nichž v současnosti nejvíce využívaná je verze 2.0.  Specifikace Bluetooth 2.0 EDR (Enhanced Data-Rate) používala novou modulační techniku pi/4-DQPSK.  Zvyšovala datovou propustnost na trojnásobnou hodnotu oproti Bluetoth 1.2 (2,1 Mbit/s).  V roce 2010 byla implementována ve většině prodávaných zařízení (mobilní telefony, notebooky, televize).  V současné době je nově vyvinuto rozhraní Bluetooth 4.0.  Výrobci slibují větší dosah (až 100 metrů), menší spotřebu elektrické energie a také podporu šifrování AES-128.

VerzeRychlost přenosu datMaximální propustnost Verze 1.21 Mbit/s0.7 Mbit/s Verze EDR3 Mbit/s1.4 Mbit/s Verze HS24 Mbit/s využívá protokolu PAL (Protocol Adaption Layer). Verze Mbit/sNízká spotřeba, podporuje AES-128 Bluetooth pracuje v ISM pásmu 2,4 GHz (stejném jako u WiFi). K přenosu využívá metody FHSS, kdy během jedné sekundy je provedeno 1600 skoků (přeladění) mezi 79 frekvencemi s rozestupem 1 MHz.