1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Dotační možnosti pro obce a města
Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Evropský sociální fond v ČR
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Vyjednávání potřebnosti sociálních služeb
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Role evropských dotací v sociálních službách XIV. celostátní finanční konference Svazu měst a obcí ČR Praha,10. listopadu 2011 Karel Vít, MPSV.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Ústí nad Labem. Vzdělávání v oblasti komunitního plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji – Možnosti a způsoby financování zpracování plánů rozvoje.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Kvalita v sociálních službách jako proces
odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Výzva k předkládání žádostí
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Komunitární program PROGRESS
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno

2 Plánování na úrovni obcí, krajů, MPSV Krajské střednědobé plány rozvoje sociálních služeb Národní střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Podpora plánování sociálních služeb ze strany MPSV Plánování sociálních služeb v ČR

3 Metodiky, vzdělávací program, vyškolení vzdělavatelé Kritéria kvality plánování soc. služeb Další programovací období Novelizace zákona Finanční podpora v oblasti vzdělávání a realizace procesů plánování sociálních služeb Podpora plánování soc. služeb

4 § 3 vymezení někt. pojmů (obsah plánu – způsob jeho zpracování) § 94 obec (nové písm.e)) e) spolupracuje s krajem při přípravě a realizaci střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb kraje; za tím účelem sděluje kraji informace o potřebách poskytování sociálních služeb osobám nebo skupinám osob na území obce, o možnostech uspokojování těchto potřeb prostřednictvím sociálních služeb a o jejich dostupných zdrojích § 95 kraj (doplnění písm. d)) d) zpracovává střednědobý plán rozvoje sociálních služeb ve spolupráci s obcemi na území kraje, se zástupci poskytovatelů sociálních služeb a se zástupci osob, kterým jsou poskytovány sociální služby a informuje obce na území kraje o výsledcích zjištěných v procesu plánování; při zpracování plánu kraj přihlíží k informacím obce sděleným podle § 94 písm. e) a k údajům uvedeným v registru podle § 85 odst. 5 Novelizace zákona č. 108/2006 Sb. v oblasti plánování (návrh)

5 Operační program lidské zdroje a zaměstnanost Cíl 1 (kromě Prahy=cíl 2), Prioritní osa 3 Sociální integrace a rovné příležitosti, Oblast podpory 3.1. Podpora soc. integrace a služeb Vybrané specifické cíle: - podpora zajištění dostupnosti a kvality sociálních služeb, - podpora systémových aktivit v systému soc. služeb zvl. ve vztahu k zákonu o soc. službách. Finanční podpora plánování sociálních služeb z ESF

6 Popis činností: Podpora vzdělávání zadavatelů, poskytovatelů, uživatelů a dalších subjektů v oblasti soc. služeb a začleňování např. vzdělávání v oblasti procesu plánování soc. služeb Podpora procesů poskytování sociálních služeb, včetně podpory partnerství na místní a regionální úrovni např. podpora zavádění a realizace procesů plánování soc. služeb na místní úrovni a střednědobého plánu rozvoje soc. služeb Systémová podpora sociálních služeb a subjektů působících v sociální oblasti a podpora nástrojů umožňujících aplikaci zákona o sociálních službách a dalších právních norem

7 Typ a forma podpory: Individuální projekty systémového a regionálního charakteru (příjemci: odbor soc. služeb MPSV, kraje) Globální granty (příjemci: orgány státní správy; organizační složky státu a příspěvkové organizace státu; kraje; obce; organizace zřízené kraji a obcemi; NNO; poskytovatelé sociálních služeb dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách)

8 Individuální projekty: IP = projekt pokrývající určitou specifickou oblast, který má regionální charakter a je předkládán z úrovně kraje Podporované činnosti: a) podpora vzdělávání zadavatelů, poskytovatelů, uživatelů v oblasti soc. služeb a soc. začleňování b) podpora procesů poskytování soc. služeb vč. podpory partnerství na místní či regionální úrovni

9 Individuální projekty : Výzva otevřená, vyhlášena s platností do Trvání projektu: 2 roky, nejpozdější uzavření projektu Limity finanční podpory: nejsou stanoveny, podpora jako přímé přidělení finančních prostředků, může dosáhnout až 100% uznatelných nákladů

10 Globální grant : Podporované činnosti: a) vzdělávání pracovníků krajských a obecních úřadů v oblasti plánování soc. služeb (akreditované kurzy podle zákona č. 312/2002 Sb. nebo č. 108/2006 Sb.) b) podpora procesů zavádění a realizace plánování soc. služeb na místní úrovni a střednědobého plánu rozvoje soc. služeb (vyjmenované činnosti) Výzvy s pevným datem, 2. výzva v cca 6/2009

11 Globální grant : Podle počtu úspěšných projektů a objemu čerpaných finančních prostředků možnost vyhlášení výzvy v daném roce znovu Omezení výše fin. podpory na 1 projekt vzdělávání: ,- až ,- procesy: ,- až ,- Informace o GG: inzerce v médiích, webové stránky MPSV - Oddělení implementace ESF a IOP

12 KONTAKTY MPSV ČR Odbor sociálních služeb a sociálního začleňování Plánování sociálních služeb: PhDr. Vladana Vasková Tel.: ESF: Ing. Helena Petroková Tel.: