CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2016 ÚVOD – do P i CV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jednatel Cargologix, s.r.o.
Advertisements

M A N A G E M E N T 3 Akad. rok 2009/2010, Letní semestr
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 22. PŘEDNÁŠKA Logistika a jakost.
Úvod Klasifikace disciplín operačního výzkumu
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ
IS V EKONOMICKÝCH SUBJEKTECH Ing. Jiří Šilhán. IS IS – data+lidi+HW, prvky + relace mezi uživateli, které splňují nějaké cílové chování – tak aby byly.
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor PŘEDNÁŠKA Typové systémy.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2012 ÚVOD – do P i CV.
Adéla Masopustová Alena Seifrtová Lukáš Hůla
Návrh inovace předmětu Obchodní logistika prof. Ing. M. Jurová, CSc. Ing. Z. Videcká, Ph.D. Ing. Vl. Bartošek.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Vybrané problémy českého vzdělávání v cestovním ruchu Jiří Šíp Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
NÁVRH INOVACE PŘEDMĚTU ELEKTRONICKÝ OBCHOD Prof. Ing. Jiří Dvořák, DrSc. VUT v Brně, Fakulta podnikatelská, Ústav informatiky t: ,
Matematické metody v ekonomii (MME)
Časová koordinace ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 15. PŘEDNÁŠKA.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Úvod do managementu 1. seminář
2008/2009 REPORTING Tereza Mulačová Česká zemědělská univerzita v Praze Tereza Řezníčková Provozně ekonomická fakulta Marek Tláskal obor Veřejná správa.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2015 ÚVOD.
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Projektové plánování.
Zavádění procesního řízení systému údržby do závodu 04 ve společnosti Preciosa, a. s. Turnov Eva Zikmundová.
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor CVIČENÍ APLIKACE FRONT + HO … - i pro.
CW01 - Teorie měření a regulace Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2010/2011 cv. 0.
Tvorba aplikace pro výuku projektového managementu Petr Smutný Ivan Hálek Jan Žák Tomáš Kopeček.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 2. Akreditace.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden CVIČENÍ STAVENIŠTĚ.
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb CW01 - Teorie měření a regulace © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2009/ reg.
Didaktické metody Androdidaktika.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Jméno Příjmení Konference IDS – Žďár nad Sázavou NABÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ A STÁŽÍ V OBORU DOPRAVNÍ TELEMATIKY Ing. Martin Langr, Ph.D.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Předmět Marketing BP522 Kontaktní údaje: Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. Středa.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Katedra managementu ŘÍZENÍ OBCHODU – SEMINÁRNÍ PRÁCE Nesplněná docházka Ing. Patricia Jakešová
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU
CW-057 LOGISTIKA ÚVOD DO PŘEDMĚTU Přednášky a Cvičení Leden 2017
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
Organizace a řízení logistiky
Informační modelování budov (BIM)
Zdravotnický management
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Didaktické metody Androdidaktika.
Ing. Milan Houška KOSA PEF ČZU v Praze
Informační modelování budov (BIM)
Aplikovaná elektronika
Geografické informační systémy
Transkript prezentace:

CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2016 ÚVOD – do P i CV

Leden 2016 ÚVODEM JE VHODNÉ SEZNÁMIT SE S OBSAHEM A NÁPLNÍ PŘEDMĚTU A POZNAT (V HRUBÝCH RYSECH) CO V PŘEDNÁŠKÁCH A CVIČENÍCH ČEKÁ ….. ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE

Leden 2016 TÝDENNÍ ROZVRH PŘEDMĚTU: - letní semestr – 8 výukových týdnů - 2 hod. přednášky + 2 hod. cvičení - cvičení je v učebně = zadání úloh, konzultace, kontroly a dále práce se simulačním SW v PC učebně - ukončení: kontrola správnosti a schválení obsahu vypracovaných úloh + zápočet a zkouška. ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE

Vzhledem ke zkrácenému semestru bude nutné domácí samostudium opor a materiálů uveřejněných na fa- kultním webu nebo z literatury. Leden 2016 ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE

Podpora studia: 1. V roce 2008 byla vydána Studijní opora, která obsahuje základní informace k předmětu CW13 – Logistika. Opora neobsahuje provozní informace k simulač- nímu SW a jeho použití. Leden 2016 ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE

MODUL 01 – Úvod a základy shrnuje základy a teorii logistiky a logistických řetězců. MODUL 02 – Logistické řetězce je věnován problematice logistických řetězců a jejich použití, a dále stručně reengineeringu. ROZČLENĚNÍ STUDIJNÍ OPORY Leden 2016

MODUL 03 – Aplikace logistiky obsahuje informativní zkratky logistických aplikací. ROZČLENĚNÍ STUDIJNÍ OPORY Leden 2016

Prezentace jsou využívány jako podpora přednášek a cvičení a zároveň slouží i pro samostudium. 2. Další informace jsou na webovských stránkách – pod adresou: Jsou tam *.ppt nebo *.pdf soubory se studijními i doplňkovými texty přednášek a se zadáním jedno- tlivých úloh do cvičení (ty jsou každoročně doplňo- vány a zpřesňovány – mají platný aktuální letopočet na úvodním slidu) Prezentace jsou využívány jako podpora přednášek a cvičení a zároveň slouží i pro samostudium. Leden 2016 ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE

3. Dalším zdrojem je velice bohatá literatura – knižní i časopisecká – vybraná základní část od- borných knih je uvedena v seznamu literatury na výukovém webu – lit. vyhledatelná ve studovnách (knihy, časopisy, sborníky) různých knihoven - články a informace dostupné na Internetu na we- bovských stránkách (od Wikipedie po stránky ji- ných universitních pracovišť – tuzemských i cizích, které jsou obvykle anglicky psané) Je i v oblasti skript (různých autorů, různých fakult či universit a to i cizích). Leden 2016 ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE

4. Vzhledem k zařazení simulačního SW jsou v přednáškách i cvičeních zařazeny nezbytné informace o SW a (pro zjedno- dušenou) práci s ním. Leden 2016 ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE

logistika, Cílem předmětu je seznámit se s vědním teo- retickým i aplikovaným oborem logistika, který je brán jako současný vědecký nástroj tvořící s kybernetikou základ moderních řídících, rozhodovacích i informačních systémů. Leden 2016 ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE ANOTACE

teorii řetězců praktické toků Hlavním účelem je zvládnout teorii logistic- kých systémů a logistických řetězců a jejich praktické užití. A dále teorie i praktické vytváření materiálo- vých (hmotných) a nemateriálových (nehmot- ných) - hlavně informačních - toků. Leden 2016 ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE ANOTACE

rozhodování a roz- hodovacích procesů, Druhým (paralelním) cílem předmětu jsou vybrané teorie oboru rozhodování a roz- hodovacích procesů, jako podpora pou- žívání moderních řídících, rozhodovacích i informačních systémů. Leden 2016 ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE ANOTACE

Na téma rozhodování je zaměřen souběžný předmět CW05 – Teorie rozhodovacích procesů – i on má na stejném webu své studijní mate- riály, na které budou při výuce odvolávky a bude potřeba se s nimi podrobněji seznámit. Pozn. Od akad, roku 2016/2017 je tento předmět vyřazen z výuky (zrušení TŘS) – web zůstává. Leden 2016 ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE ANOTACE

Názvy jednotlivých modulů uvedené opory pro tento předmět: MODUL 01Obecné základy MODUL 02 MODUL 03 MODUL 04 MODUL 05 MODUL 06 ROZČLENĚNÍ STUDIJNÍ OPORY Leden 2016

Analýza Simulace a modelování praktickému využití a aplikacím Další souběžná témata ….. Analýza systémů a deagregace do prvků a řetězců. Simulace a modelování řetězců, toků, procesů a jejich řízení. Praktickým cílem předmětu je přiblížit témata výuky praktickému využití a aplikacím v oblasti stavebně technologických procesů realizace staveb i z oblasti řízení podnikových procesů. Leden 2016 ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE ANOTACE

1a. Teoretické základy logistiky. Logistické systé- my a procesy. Logistické řetězce a funkce. Hmotné a nehmotné toky. 1b. Teorie a metody logistiky a využití rozhodova- cích procesů v oblasti investorské, projekční, pří- pravné i výrobní – vše s logistickým přístupem vztahujícím se na realizaci výstavby. Leden 2016 O čem tedy jaksi řeč poplyne…. ZÁKLADNÍ ROZVRŽENÍ TÉMAT PŘEDMĚTU

2a. Cíle, úkoly a účel logistiky. Rozhodování a roz- hodovací procesy. Základy teorie systémů a kyber- netická teorie řízení - vztahy. Interakce logistiky a řízení výroby, technologických procesů. Přístup k výrobním a produkčním procesům a k jejich řízení. Nástroje pro identifikaci a dekompozici systémů. Nástroje pro identifikaci a stanovení materiálových, informačních a finančních toků. Leden 2016 ZÁKLADNÍ ROZVRŽENÍ TÉMAT PŘEDMĚTU

2b. Matematické metody logistiky. Informační sys- témy podporující procesy řízení a rozhodování (ISŘR). Manažerské informační systémy (MIS). Modely procesů a řízení. Terminologie a metodo- logie modelového přístupu k systémům. 2c. Matematické a počítačové modelování systé- mů, jevů a procesů. SW prostředky pro simulaci a vyhodnocování simulačních běhů. Modelování, si- mulace. SW pro modelování logistických a rozho- dovacích procesů. Leden 2016 ZÁKLADNÍ ROZVRŽENÍ TÉMAT PŘEDMĚTU

3a. Využití teorie řízení - kybernetiky. 3b. Rozhodování a rozhodovací procesy – teore- tické základy, matematické metody v teorii a praxi řešení rozhodovacích procesů, matematická podpora a praktická řešení vybraných úloh. 3c. Teorie front a hromadné obsluhy – praktická řešení vybraných úloh. Leden 2016 ZÁKLADNÍ ROZVRŽENÍ TÉMAT PŘEDMĚTU

3d. Teorie grafů, Teorie her. 3e. Výchozí metody operačního výzkumu. Tvorba blokových a časových diagramů, metody operačního výzkumu (lineární, nelineární a dyna- mické programování, simplexová metoda). 3f. Metody Monte Carlo, PERT, CPM, GERT, teorie spolehlivosti a další. Leden 2016 ZÁKLADNÍ ROZVRŽENÍ TÉMAT PŘEDMĚTU

4. Řešené typové úlohy - problém obchodního cestujícího - problém čínského listonoše 5. Další z řešených typových úloh: - souběh výrobních procesů - zásobování a zásobovací trasy - zamezení vzniku front, úlohy SHO - dopravní problém - manipulace s materiálem - a další. Leden 2016 ZÁKLADNÍ ROZVRŽENÍ TÉMAT PŘEDMĚTU

6. Logistika pro zásobování, odbyt, sklady, manipu- lace s materiálem, dopravu, využití strojního parku i pro řízení lidských zdrojů - analýza zásobovacích procesů. 7. Vytváření pružných výrobních soustav - systémy KANBAN, JIT, MPR I a II, DRP, BOA,… 8. Souvislosti - logistika a ekonomika. Členění logist- iky podle oblasti působení. Hlavní logistické směry a aplikace. Přímé a zpětné vlivy logistiky. Strategie podnikové logistiky a logistický management. Leden 2016 ZÁKLADNÍ ROZVRŽENÍ TÉMAT PŘEDMĚTU

DROBNÉ UPOZORNĚNÍ ZÁVĚREM ÚVODU Téma tohoto předmětu je velice široké a jeho apli- kační uplatnění v praxi též – proto je obsah před- mětu zaměřen na základní informace a principy (ke snadnějšímu praktickému využití). Vzhledem k opoře, webu i dostupné literatuře, nebu- de autentická náplň přednášek striktním obsahem dostupných prezentací, ale bude zaměřena na dopl- ňující a vysvětlující informace. Bude potřeba jisté domácí samostudium k doplnění vědomostí a k pochopení témat. Leden 2016

DROBNÉ UPOZORNĚNÍ ZÁVĚREM ÚVODU Leden 2016

…..… cw13 – p.0 - úvod ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE Leden 2016