"Neratovice: podpora místních podniků v zakázkách malého rozsahu" Databáze podnikatelských subjektů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Advertisements

Veřejné zakázky v ČR – co říkají data o chování zadavatelů? Tým řešitelů: Filip Pertold Pavla Nikolovová, Ján Palguta, Jan Soudek, Mário Vozár.
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Míra nezaměstnanosti mírně klesla
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Navrhované změny stav k Mgr. Mgr. Vlastimil Fidler.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Liberec, 19. května 2008.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Zadávání veřejných zakázek.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách účinnost: prováděcí vyhlášky: 239/2004 Sb. - zadávací dok. stavby 240/2004.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Faktory ovlivňující výsledky zadávacích řízení - komparace veřejných zakázek zadaných obcemi a centrální státní správou Jan Pavel Listopad 2012 Názory.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zkušenosti s dobrovolnou transparentností zadávání veřejných zakázek Mgr. Jan Farský starosta.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání Česká města a příklady ze zahraničí Praha
Veřejné zakázky města nově od 2016 MĚSTO V PROMĚNÁCH ČASU A MYŠLENÍ LIDÍ 5. konference Platformy městských architektů a Společnosti Petra Parléře, o.p.s.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Veřejné zakázky jako nástroj zvyšování zaměstnanosti v obci Výjezdní zasedání Svazu měst a obcí v Chanově, Most,
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
Výběr dodavatele, veřejné zakázky. Legislativa, informace Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Důležité.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Důvody vypsání výběrového řízení na připojení města k internetu 1) Firma Logicprim s.r.o. neplní dlouhodobě smluvní závazek na záložní bezdrátové připojení.
Zkušenosti s fungováním sociálního podniku 3B sociální firma s.r.o.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Praha Palas Libor pověřen řízením CN.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Deset procent pracovních míst vyhrazených pro dlouhodobě nezaměstnané ve veřejných zakázkách města Mostu Agentura pro sociální.
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Město Třebíč - Elektronizace veřejných zakázek. Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek je upraveno: –Zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP Mgr. Vlasta Buřinská Oddělení veřejných zakázek OPŽP Státní fond životního prostředí ČR.
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Alena Zieglerová (ASZ), František Jirásek (Město Most)
Představení dodatku smlouvy s DSO
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Zadávání veřejných zakázek
Registr smluv v kontextu zákona o zadávání veřejných zakázek
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Podnikání na venkově.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Transkript prezentace:

"Neratovice: podpora místních podniků v zakázkách malého rozsahu" Databáze podnikatelských subjektů

Město Neratovice - zakázky malého rozsahu Město Neratovice - zakázky malého rozsahu 2011 – Směrnice o zásadách a postupech při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu realizovaných městem a jím zřízenými organizacemi Rozdělení na 3 kategorie, zvlášť pro stavební akce a služby od 30 tis. Kč – na základě vyhlášení veřejné zakázky 2013 limit pro stavební akce navýšen na 100 tis. Kč Podpora rozvoje podnikání ve městě a podpora zaměstnanosti Stagnace podnikání ve stavebnictví Investice na opravy a budování nové infrastruktury – 20 mil. Kč/rok Nárůst velkých zakázek v souvislosti s dotační podporou investic Dělení zakázek na menší – cesta k zapojení malých firem - chodníky Nezaměstnanost v okrese Mělník – aktuálně uchazečů (podíl 8,7 %), na jedno volné místo připadá 23,2 uchazečů, přímo v Neratovicích je evidováno 2057 uchazečů o zaměstnání (míra 13,8%) Příčiny: nedostatek volných pracovních míst (nyní 274), úbytek kvalifikovaných řemeslníků Dlouhodobá spolupráce s ÚP, nyní 22 pozic pro VPP

Analýza dat – veřejné zakázky 2012 Hlavní zjištění: Podnikatelé a firmy se sídlem v Neratovicích vstoupili do většiny z 52 analyzovaných výběrových řízení. Celkem šlo o 79% ze všech vyhlášených výběrových řízení. Tato čísla svědčí o tom, že do většiny soutěží vstupuje alespoň jedna neratovická firma. Přesné důvody, proč tomu tak není u zbývajících 20% nelze z dostupných dat odhalit (například, zda jde o oblasti, které nejsou v Neratovicích zastoupeny apod.) Podnikatelé a firmy se sídlem v Neratovicích zvítězili v necelé polovině výběrových řízení, do kterých vstoupili (41%). Na základě těchto dat lze tvrdit, že místní firmy vítězí v necelé polovině zakázek, do kterých vstupují. Z celkového počtu všech vyhlášených zakázek by tento procentní podíl byl ještě menší (cca 33%). Do většiny výběrových řízení, ve kterých soutěžili podnikatelé a firmy se sídlem v Neratovicích, vstoupila jedna nebo dvě z těchto firem. Jen v necelé desetině případů v rámci jednoho výběrového řízení soutěžily tři a více místních firem. V rámci uvedených 52 výběrových řízení soutěžilo celkem 18 podnikatelů a firem se sídlem v Neratovicích. 11 z těchto 18 subjektů nezvítězilo v žádném z řízení, do kterých vstoupilo. Dvě firmy zvítězily více než dvakrát - Červenka Bohumil-BČ, s.r.o. (5x) a KAP Neratovice, s.r.o. (6x). V polovině soutěží, do kterých vstoupili místní podnikatelé, byl pouze jeden místní zástupce – šance na vítězství ve výběrovém řízení pro místní se tak snižuje. Z dostupných dat nelze tvrdit, že podnikatelé a firmy se sídlem v Neratovicích, kteří se zapojili do uvedených výběrových řízení, by prohrávali z důvodu příliš vysoké ceny. Nezdá se, že by důvodem vyřazení byla cena extrémně vyšší než ostatní nabídky. Většinou se drží v rámci cen ostatních dodavatelů. Výjimkou byla jedna firma, která dala nabídku 4xdražší než vítězná.

Databáze podnikatelských subjektů Nepřímá podpora malých firem – zvýšení informovanosti o vyhlašovaných VZ Zřízení databáze firem – zájemců o zasílání informací o městem vyhlašovaných VZ Zveřejnění na webových stránkách města, v městském a regionálním tisku Otevřená registrace - bez omezení místa sídla firmy a předmětu podnikání Možnost výběru druhu zasílaných informací

A co dál? Zjednodušení podávání nabídek – vzory formulářů pro uchazeče, nabídkový list … Možnost dokládání způsobilosti následně až před podpisem smlouvy Poradenství, konzultace

Děkuji za pozornost Mgr. Lenka Mrzílková Město Neratovice