AnotaceMetodický pokyn Prezentace obsahuje celkem 9 snímků. Po spuštění jsou na 2. snímku pokyny pro postup práce s prezentací. Do 3. snímku je vložen.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno,
Advertisements

Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Manažerská grafika Úspěšná prezentace
Sylabus pro prezentační dovednosti I.
PSYCHOLOGICKÁ PŘÍPRAVA - ÚVOD
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
PREZENTAČNÍ TECHNIKY, Improvizace ve skupinách i jednotlivě.
Příprava katechety a učitele náboženství
Umění prezentace.
Profesionální prezentační dovednosti a jejich trénink.
Pedagogické minimum – lektorské dovednosti
Profesionální prezentační dovednosti a jejich trénink Cíl: V době vymezené na seminář zopakovat a prohloubit znalosti a dovednosti účastníků v oblasti.
KURZY PRO VYSOKOŠKOLSKÉ PEDAGOGY doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc
Hodnocení výstupu v kurzu verbální složka: přiměřená hlasitost přiměřené tempo správné frázování dynamika řeči emocionalita.
Jak úspěšně prezentovat. Skladba publika Jaká bude skladba publika? Do jaké míry se účastníci orientují v dané problematice.
Prezentace (principy úspěšné prezentace, příprava podkladů pro
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Občanská nauka 2. ročník dvouletého učebního poměru SOU
Proces komunikace VYSÍLAČPŘIJÍMAČ Předávat myšlenky Porozumět informaci PŘENOS ZakódovatDekódovat Poruchy.
Prezentační dovednosti
Prezentace je forma komunikace
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Prezentujeme výsledky projektu Výpočetní technika.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 1.
Využití počítače ve výuce zeměpisu Školení SIPVZ – úroveň S Školitel: Antonín Jalovec.
1 Průběh řešení: Postupuje úkol podle časového plánu? Jaké je konečné datum úkolu? Jaké jsou konečné odhady nákladů? Porovnání stavu s jinými způsoby řešení.
PŘÍPRAVA PREZENTACE Ing. Česlava Lukaštíková SPŠ Karviná.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Prezentační dovednosti Michal Kindl. CÍL ŠKOLENÍ/PREZENTACE Seznámit se základními prezentačními dovednostmi, technikami a postupy používanými při tvorbě.
Příprava na vyučovací hodinu a její vyhodnocení
BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ Obhajoba BP.
Jak učit databáze v tabulkovém procesoru. Učit vlastně databáze na ZŠ ??? Pro: Práce s velkými objemy dat je jedním z hlavních z hlavních využití PC.
Tvorba posterů *1* - Co je to poster? *2* - Jak vypadá?
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
8 a půl roku přednášení pro Microsoft Štěpán
Jak prezentovat Dana Hlaváčková.
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
Absolventi na trhu práce
Závěrečné práce 2005 / 2006 Postup při zadávání témat ZP na OU.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Pedagogická praxe Informace k praxi Studijní plán pro LS 3 kredity, hodinová dotace : 42 hodin Povinné části: – hospitace (náslech) v TV celkem.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Poznáváme hodiny.
1 Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Zápočtové cvičení ZEMÁNEK, Z. - PLUSKAL, D. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Informatika – Prezentace informací. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
PREZENTACE.  Základní principy prezentace  Příprava prezentace  Struktura prezentace  Závěr.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace obsahuje celkem 8 snímků. Po všeobecném úvodu jsou na 2. snímku pokyny pro studenty. Vlastní práce je praktickým zpracováním.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
PROSLOV Mgr. Michal Oblouk.
PROSLOV Mgr. Michal Oblouk.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Efektivní komunikace Budoucnost pro připravené
Mimoverbální komunikace
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Projev a image prezentujícího
Komunikace. Komunikace – neverbální „řeč těla“ zrakový kontakt mimika gesta pohyby doteky oblečení.
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Doc. Ing. Petr Suchánek, Ph.D.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
pitná příprava před CT vyšetřeními
Jak si připravit prezentaci
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Office 365 & Office 2016 Jak na powerpoint.
Prezentační a komunikační dovednosti
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Potravinářské zbožíznalství
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Transkript prezentace:

AnotaceMetodický pokyn Prezentace obsahuje celkem 9 snímků. Po spuštění jsou na 2. snímku pokyny pro postup práce s prezentací. Do 3. snímku je vložen SmartArt, který slouží jako výchozí informace k promyšlenému veřejnému projevu ( prezentaci ) pro studenty. Ve 4. snímku jsou do SmartArtu vloženy hypertextové odkazy. Tlačítky s konkrétními názvy kapitol lze zvolit, o jaké konkrétní situaci budete diskutovat, případně ji řešit. ( Tlačítka dokument, zpět.) Studentům práce zabere práce s vysvětlením 30 minut z vyučovací hodiny. Materiál je určen studentům nástavbového studia Podnikání jako úvod k tématu Příprava souvislého veřejného projevu, v jehož závěru si studenti připraví samostatný projev, který odprezentují před spolužáky. Musí si tedy uvědomit, co vše je třeba zvládnout a připravit k úspěšnému projevu. K tomu slouží 3. snímek, který je vlastně mapou promýšlení si dané před- nášky. 4. snímek s vloženým SmartArtem a hypertextovými odkazy pak slouží k procházení jednotlivých témat. Prezentace je určena ke kolektivní práci učitele se studenty, kteří jsou nu- ceni promýšlet jednotlivé body v kapitolách a vyjadřovat se k nim. Náplň prezentace vychází z osobních zkušeností autorky, která zároveň upozorňuje na časté chyby studentů, kteří v životě budou nuceni veřejně vystupovat. Prezentovat téma i sám sebe je požadavek současnosti.

Postup práce s prezentací: 1.Spusťte prezentaci tlačítkem F5. 2. Do 3. snímku je vložen SmartArt, který slouží jako informace o tématu prezentace. 3. Do 4. snímku je vložen SmartArt, který slouží k vlastní práci s ní. Po spuštění prezentace klepnu- tím myši na příslušnou kapitolu se dostanete na její obsah, po vyčerpání uvedených témat se tlačítkem zpět vrátíte na 4. snímek.

VZHŮRU K ÚSPĚŠNÉ PREZENTACI CO VŠE MUSÍME PROMYSLET PŘIMĚŘENOSTOBLEČENÍ PROSTOR,UŽITÉPOMŮCKY ZVLÁDNUTÍ NERVOZITY, TRÉMYVHODNOUŘEČ,CHOVÁNÍ ÚSPĚŠNÝVEŘEJNÝPROJEV(PREZENTACE)

CO VŠE MUSÍME ZVLÁDNOUT CO VŠE MUSÍME ZVLÁDNOUT VHODNÉ OBL E ČENÍ OBL E ČENÍ PROSTOR POMŮCKY NERVOZITA TRÉMA ŘEČ CHOVÁNÍ

VHODNÉ OBLEČENÍ ŽENY -Kostýmek, vysoké podpadky -Kostýmek, nižší podpadky -Kalhoty -Neformální pohodlné oblečení -Nenápadné šperky -Nápadné šperky -Cinkající náramek -Parfém -Účes MUŽI -Oblek -Džíny a košile -Džíny a tričko -Látkové kalhoty a košile -Látkové kalhoty a tričko -Sandály -Polobotky -Extravagantní účes -Nenápadný účes

PŘÍPRAVA PROSTORU, POMŮCEK Je předem připraven -Přijdete až na přednášku, protože předpokládáte, že vše máte připraveno. -Přijdete dříve, zkontrolujte: - osvětlení, - pomůcky, - funkčnost techniky Připravíte si ho sami - Vyvětrejte - Připravte si funkční techniku, zkontrolujte pomůcky -Zkontrolujte osvětlení prostoru -Případně prostor vyzdobte Připravíte –li si pomůcky pro poslu- chače: a) rozdáte je předem b) rozdáte je během akce c) mají je k dispozici po akci

Projevy trémy (je třeba zvládnout, případně potlačit) pocení, červenání se, celková roztržitost, nesouvislý mluvený projev, zadrhávání, koktání, časté opak. slov, hraní si s předměty, neustálé přecházení…. Jak se jí zbavit, nebo alespoň potlačit Projev mít promyšlený, připravený, případně se ho na- učit zcela, nebo částečně zpaměti, zhluboka dýchat, což omezuje strach, okysličuje mozek Vy sami trpíte trémou? Projevy, řešení? NERVOZITA, TRÉMA

ŘEČ A CHOVÁNÍ ŘEČ A CHOVÁNÍ -Projev si pečlivě připravte -Mluvte spisovně -Podle Vašich řečnických schopností si jej napište, na- učte zcela, nebo částečně zpaměni. Rozvrhněte si vyhrazený čas: 70 % z něho věnujte tomu co musíte sdělit, 20 % co ještě chcete sdělit, 10 % dotazy, vysvětlení -Celkový projev ovlivňují i Vaši posluchači. - Je nutno dát pozor na: - gesta - mimiku - artikulaci - celkovou řeč Vašeho těla - rozesazení posluchačů - řeč těla posluchačů, která nám zprostředkovává zpětnou vazbu, informuje o úspěchu prezentace.

Materiál: Archiv autorky