Accace k. s., Hurbanovo nám. 3, Bratislava, Slovak Republic Telefón: , Fax: , IČO:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tato prezentace byla vytvořena
Advertisements

Základní finanční výkazy
PŘÍJMY A VÝDAJE, CASH FLOW
LEASING z pohledu daně z příjmu
Kapitálové trhy – Podstata Finanční trh a finanční systém
DPH Nepřímá daň Všeobecná daň ze spotřeby
Konference Praha Daňové a účetní aspekty podnikání na Ukrajině.
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Finanční řízení podniku
Účetnictví.
VÝNOSY.
ZÁKON O ROZPOČTOVÉM URČENÍ DANÍ č. 243/2000 Sb..  upravuje rozpočtové určení daně z přidané hodnoty, daní spotřebních, daní z příjmů, daně z nemovitostí.
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
ÚČETNÍ SYSTÉM PODNIKU.
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Příjmy a výdaje v daňové evidenci
O SPOLEČNOSTI Fiktivní firma Ekohelp, s. r. o., sídlící při OA Olgy Havlové v Janských Lázních, zahájila svou činnost v říjnu roku 2014 a její hlavní.
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
Úvod do účetnictví.
Finanční analýza.
NÁKLADY, VÝNOSY, HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK II.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Hofmanová Dagmar Kučerová Eva GardenServices 1.
Důchodové daně Petr Mrkývka.
Osvobození od DPH U plnění, která jsou předmětem DPH, přichází v úvahu pouze 3 možnosti: Uplatnění DPH podle příslušné sazby DPH a to u plnění, která nejsou.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Daňové vztahy k zahraničí
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
IFA Česká republika 1 Novela zákona o kolektivním investování / Dopady do daní z příjmů Kateřina Hycnarová 11. října 2011.
Daň z příjmů právnických osob DPPO je samostatně upravena v ZDP § 17 – 21, Poplatníky DPPO jsou obecně osoby, které nejsou fyzickými osobami, organizační.
Daň z příjmů právnických osob Michal Radvan
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
Věra Machová Gymnázium Uherské Hradiště
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Finanční výkazy obchodních společností
Druhy daní Daně FO.
Zamezení dvojího zdanění
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Téma 5 Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Daň z příjmů právnických osob Mgr.Eva Kolářová, Ph.D. Tato prezentace vznikla za podpory projektu FRVŠ č.2714/2007.
DANĚ Inovace profesního vzdělávání ve vazbě na potřeby Jihočeského regionu CZ.1.07/3.2.08/
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
Charakteristika dlouhodobého majetku Členění: 1)Dlouhodobý hmotný majetek – pozemky, stavby, SMV nad Kč, pěstitelské celky, základní stádo a tažná.
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
IAS 7 Výkazy peněžních toků. Cíl standardu Požadovat poskytování informací o proběhlých změnách stavu peněžních prostředků a peněžních ekvivalentů účetní.
Financování podniku. náklady přímé – stanoví se na jednotky (materiál, úkolová mzda, pojištění z úkol. mezd) přímé – stanoví se na jednotky (materiál,
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku z obchodní korporace a úroky z držby.
Téma 4 Zdanění příjmů ze závislé činnosti  Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů,  Zákon č. 337/1992 sb., o správě daní a poplatků.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Christian Blatchford Právní aspekty investování a podnikání v Etiopské federativní demokratické republice.
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Rub a líc daňového plánování
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
Dopady změn směnných kurzů
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
DAŇOVÁ SOUSTAVA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Daň z příjmů právnických osob
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 30. října 2017
MAJETEK PODNIKU Kateřina dušáková.
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Daň z příjmů fyzických osob
Daň z příjmů fyzických osob
Transkript prezentace:

accace k. s., Hurbanovo nám. 3, Bratislava, Slovak Republic Telefón: , Fax: , IČO: Copyright ©2006, accace k.s. Všetky práva vyhradené/All rights reserved Nové příležitosti pro české firmy v Bělorusku, Moldavsku a na Ukrajině , Praha Daňové a účetní aspekty podnikání na Ukrajině

Naše služby.:accace poskytuje mezinárodním společnostem komplexní poradenský servis v oblastech:  Outsourcingu účetnictví  Outsourcingu mzdové agendy  Daňové poradenství  Korporátní služby

Působení accace Belehrad Bratislava Budapešť Bukurešť Kyjev Ľubľana Poznaň Praha Sofia Zahreb

Obsah  Daně právnických osob  Porovnání účetních a daňových pravidel ČR a Ukrajina  Mzdová agenda

Základní přehled typů a sazeb pro právnické osoby na Ukrajině 1. Daně z příjmu právnických osob  Status daňového rezidentství - Plátci daně z příjmu právnických osob z ekonomické činnosti na Ukrajině a z dále z jejich celosvětových příjmů jsou ty právnické osoby, které byly založeny a působí na území Ukrajiny podle ukrajinských právních předpisů a které mají sídlo společnosti na území Ukrajiny.  Typy plátců daně z příjmu právnických osob : - plátci daně z příjmu 25 % - plátci jednotné daně z příjmu 10 % - plátci jednotné daně z příjmu 6 %

 Základ daně z příjmu právnický osob je stanoven jako čistý příjem společnosti; tzn. jako rozdíl mezi celkovými příjmy ( součet příjmů ze všech aktivit plátce daně v daném období) a součtem výdajů ( součet plátcových výdajů vyjádřených v peněžní, materiální či nepeněžní hodnotě za náklady na zboží ( práce, služby) které budou ( byly ) plátcem daně využity k provozování jeho ekonomické činnosti ) a amortizačních odpisů.  Výše daně z příjmů právnických osob je 25 %.  Daňový nerezident - plátci, u kterých zdanění příjmu právnických osob podle ukrajinských právních předpisů podléhají pouze příjmy, které mají na území Ukrajiny.  Zdanění stálé provozovny : Stálá provozovna je předmětem daně z příjmů právnických osob stejně, jako daňový rezident.  Dohoda o zamezení dvojímu zdanění mezi Ukrajinou a Českou republikou stanovuje refundační systém započtení zaplacené daně.

Výše srážkové daně nerezidentů (uplatňovaná na všechny typy daňových nerezidentů) s ohledem na druh příjmů Výše srážkové daně nerezidentů ( uplatňována na všechny typy daňových nerezidentů ) s ohledem na druh příjmů SAZBA DANĚ 15%25%6%osvobozeno dividendy příjmy ze státních cenných papírů a pokladničníh poukázek přepravné vyplacené daňovému nerezidentovi ze zdrojů na Ukrajině dividendy ze státních cenných papírů prodaných do zahraničí úroky honoráře výnosy z cenných papírů a držby práv společnosti

2. Daň z přidané hodnoty  Transakce zdaňované DPH : -Dodávka zboží či služeb, kdy je místo dodání na území Ukrajiny, včetně převodu základních fondů dle smlouvy o finančním leasingu -Dovoz zboží a doprovodné služby, včetně dovozu majetku dle leasingových smluv ( hypotéčních/záručních smluv) -Vývoz zboží a doprovodné služby, včetně vývozu investičního majetku dle leasingových smluv – 0 % sazba daně -Dobrovolná likvidace stálých aktiv

 Transakce,které nepodléhají DPH : -Provize za poskytnutí finanční půjčky či bankovní garance -Prostředky debetních, depositních, pojišťovacích či svěřeneckých fondů -Směna zahraniční měny -Držba, prodej a směna cenných papírů a podnikových práv -Ukládání, clearingové a registrační aktivity spojené s cennými papíry -Provize leasingového nájemce operativního leasingu a vrácení předmětu leasingu po ukončení operativního leasingu -Úroky z leasingových plateb finančního leasingu do výše dvojnásobku základní úrokové míry Národní banky Ukrajiny -Výplata dividend a výnosů z cenných papírů -Pojišťovací a zajišťovací služby poskytované licencovanými pojišťovacími agenty a prodejci -Zprostředkovací poplatky při transakcích s cennými papíry -Převod aktiv plátce DPH jinému plátci DPH v případě transformace podniku -Tranzitní kargo a přeprava osob přes území Ukrajiny

 Sazba daně -20 % pro domácí dodavatele zboží a služeb a dovoz zboží -0 % pro vývoz zboží, dodávky a opravy nerezidentům, mezinárodní doprava  Plátci daně -právnické osoby, fyzické osoby, stálé provozovny daňových nerezidentů, společné podniky, kdy hodnota tuzemských dodávek zboží / služeb v posledních 12-ti měsících je vyšší, než UAH ( přibližně USD , EUR ) -provozovatelé internetových obchodů na území Ukrajiny -právnické osoby a fyzické osoby, které vyvážejí zboží/služby do zahraničí -dobrovolní plátci DPH

3. Majetkové daně  Daň pro vlastníky dopravních prostředků a jiných samohybných prostředků  Pozemková daň 4. Ostatní daně a poplatky  Komunální daň  Místní daně a poplatky

Porovnání účetních a daňových pravidel ČR a Ukrajina  Na Ukrajině 32 platných účetních standardů  Časté změny daňových zákonů  Vedení účetní a daňové evidence  Nezbytné doklady doprovázející účetní případ: -Smlouva -Faktura -Dodejka/výdejka/soupis prací -Daňový doklad

 Daňově uznatelný náklad -Je doprovázen všemi nezbytnými doklady -Má přímou souvislost s předmětem podnikání -Jeho cena je v souladu s cenou spravedlivou -Výjimka - Náklady dvojího určení -„První zmínka“  Účetní výkazy  Rozvaha  Výkaz o finančních výsledcích  Cash flow

Základní přehled frekvence daňových hlášení DaňFrekvence hlášení DPHměsíčně čtvrtletně DPPOza I.Q do za I-II Q do za I-III Q do za do roční do DPFO ze závislé činnostičtvrtletně

Mzdy, mzdové náklady  Status daňového rezidenství Daňoví rezidenti jsou plátci daně z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti na Ukrajině z jejich celosvětového příjmu zatímco daňoví nerezidenti jsou plátci daně pouze z příjmů plynoucích jim ze zdrojů na území Ukrajiny.  Sazba daně Sazba daně z příjmu fyzických osob je 15 %.

Odvody z mezd zaměstnanec Druh srážky ze mzdy zaměstnanceSazba 1penzijní pojištění2% 2fond sociálního zabezpečení0,05% pokud je mzda nižší než platná výše minimální mzdy 1% pokud je mzda vyšší než platná výše minimální mzdy 3fond dočasné nezaměstnanosti0,05%

Mzdové náklady zaměstnavatele Sazba 1hrubá mzda 2fond penzijního pojištění33,20% 3fond sociálního zabezpečení1,50% 4fond dočasné nezaměstnanosti1,30% 5fond výplaty náhrad za pracovní úrazy a nemoci0, ,6 % z povolánídle číselníku typů podnikání 6fond tělesně postižených0% pokud je počet zaměstnanců nižší, než 8 1/2 průměrné roční mzdy pokud počet je zaměstnanců vyšší, než 8 a společnost nezaměstnává osoby s tělesným postižením

Celková zátěž zaměstnance a zaměstnavatele Odvody z mezd zaměstnanecOdvody z mezd zaměstavatel minimum18,00%36% maximum18,05%49,6 %

Kontakt Accace TOB Turgenevskaya Kyjev, Ukrajina Tel. : Fax :

accace k. s., Hurbanovo nám. 3, Bratislava, Slovak Republic Telefón: , Fax: , IČO: Copyright ©2006, accace k.s. Všetky práva vyhradené/All rights reserved Děkujeme za Vaši pozornost!