Část 2 EVANGELIA & SKUTKY Matouš Jan Marek Lukáš Skutky Přehledy } }

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MALÍŘSTVÍ S KŘESŤANSKÝMI MOTIVY V ČESKÉ REPUBLICE
Advertisements

ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
BIBLE BIBLE BIBLE BIBLE BIBLE BIBLE NOVÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON
Integrita bezúhonnost
Písmo svaté Bible (biblos= kniha knih), Písmo svaté vznikala 1500 let
O Ježíši Kristu a Božím království
Jak používat duchovní dary Jirka Pospíšil, EBED, KC Vyškov,
Chceš vidět zázraky - vyzývej lidi k proměně života Dobře položená výzva proměňuje život.
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
Křesťanství Nejrozšířenější náboženství – 2 miliardy věřících
JERUZALÉM.
Kdykoliv a kdekoliv jsem…. Silniční kontrola Proč mluvíme o Kristu? (1. Janův 1:1-3) Poušť.
Škola: ZŠ Dr. Miroslava Tyrše, příspěvková organizace
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Jesličky. Hra Jesličky..A jak to vlastně bylo??? Pár lidi s Orlové a Osrtavy se jednou rozhodly, že secvičí nějaké to divadlo:-).A jak tak čas běžel,děti.
Křesťanství vznik a podstata.
Anotace Žák se seznámí s obsahem Bible …. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Pojmenuje význam bible. Je schopen správně přiřadit významné.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Každý člověk se někdy v životě ocitne jakoby na pokraji propasti… K vrcholným dovednostem křesťanského života patří porozumění tomu, jak se kříž, na kterém.
Křesťanství.
Náboženská literatura
Teologický rozměr majetkového vyrovnání. Co je církev Existuje mnoho pohledů na církev.  Instituce s hierarchickými i demokratickými prvky  Kristovo.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2014 JEŽÍŠOVA VELEKNĚŽSKÁ MODLITBA II.
Až na samý časový okraj vzniku vesmíru nahlédla americká sonda WMAP. Podle jejího měření se vesmír rozepnul do obrovských rozměrů v triliontině sekundy.
Počátky Základního kamene Konstantin. Konstantin byl pohan. Byl to chytrý vládce a potřeboval upevnit svou moc.
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_19.
Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci Vše je snadné, když Bohu uvěříme a když mu řekneme: „Zde jsem, Pane.“ Vyrobilo centrum pro katechezi v.
■KMS tvoří desítky sborů sedmi církví, řada křesťanských organizací a individuálních členů. ■Byla založena v prosinci ■KMS je členem České evangelikální.
Víra přivádějící k úžasu
Identifikátor materiálu: EU –
Křesťanství Petr Machala. Křesťanství Ježíš Kristus narodil se v Betlémě - rodiče Marie a Josef Židé čekali příchod Mesiáše.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_CJL_HR_3_18.
Evropská středověká literatura
Ježíš MICHAELA CHLUMSKÁ, C4A. Život  Mezi 7 a 1 p.n.l. – mezi 29 a 36 n.l.  Josef a Marie  Ježíš Nazaretský  Rok 28, oblast dnešního Izraele a západního.
Literatura hebrejská BIBLE.
Syropalestina.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník - Člověk a společnost – Dějepis - Křesťanství autor VM:Ondřej Vojáček.
Bible = Písmo svaté, Boží slovo, Kniha knih
1 Korintským 12:1-7 Pokud jde o duchovní dary, bratři, nechci, abyste zůstali v nevědomosti. 2 Víte, že jste ještě jako pohané chodili k němým modlám,
Raný středověk Označení materiálu: VY_32_INOVACE_02_rany_stredovek.ppt
JEŽÍŠ NAZARETSKÝ.
VELIKONOCE, LETNICE, PRVOTNÍ CÍRKEV
KŘESŤANSTVÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Lukášovo evangelium. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův spolupracovník - lékař - jeho popis Kristových uzdravení (např. 4:38-40, 5:15-25, 6:17-19, 7:11-15,
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
Matoušovo evangelium.
Markovo evangelium. Autor a datum vzniku Marek 50. – 60 po. Kr.
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Foto:morguefile.com.
Michaela Pecová Nikola Horáčková.  cca 1. st. n. l.  Ježíš z Nazaretu  2 tábory věřících – víra v Ježíše jako mesiáše - konzervativnější (čekají na.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_KRISTINA_EPPICHOVA_LITERATURA_STAROVEKU_NOVY_ZAKON_07 Název školyStřední škola služeb,
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
BIBLE = KNIHY STARÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-M ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
Křesťanství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
K ŘESŤANSTVÍ. M APA KŘESŤANSTVÍ VE SVĚTĚ Monoteistické náboženství Vznik v 1. – 2. st. n. l. Soustředěno kolem života Ježíše z Nazaretu Vzniklo z židovství.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 1. ročníku střední odborné školy a žáky nástavbového studia. Text zpracovává druhou část většího celku - Bible. Věnuje.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_5-14_ Církev ve středověku Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Část 4 EPIŠTOLY Část 1. Část 4 EPIŠTOLY Část 1.
Víra, náboženství, církve, sekty 3 – Křesťanství
Zázrak komunikace s Bohem
Část 3 PASTORAČNÍ EPIŠTOLY. Část 3 PASTORAČNÍ EPIŠTOLY.
Židům 1. kapitola Bůh mluví a ANDĚLÉ.
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Transkript prezentace:

Část 2 EVANGELIA & SKUTKY

Matouš Jan Marek Lukáš Skutky Přehledy } }

TVÁŘ BOHA —Ezechiel 1— VIDĚNÍ OD BOHA (verš 1) 4 bytosti = ČLOVĚK (verš 5)

TVÁŘ BOHA —Ezechiel 1:10— TVÁŘE POVAHA EVANGELIUM Lví Býčí Lidská Orlí Král Služebník Člověk Bůh Matouš Marek Lukáš Jan 4 bytosti 4 tváře Evangelia 4 pohledy

Rod: Abraham/DavidPokušení: důraz na pýchu Původ: JosefHovoří o království Vznik: Herodova svatyně Závěr: veškerá moc Návštěvníci: Králové od východu MATOUŠ (Lev) Král Pohledy na Ježíše Krista v evangeliích

Rod: neuveden Pokušení: není uvedeno Původ: neuveden Méně promluv Důraz: na Ježíšovu službu (klíčový verš: Marek 10:45) Nejkratší evangelium – ale nejdelší, které pojednává o Ježíšově službě MAREK (Býk) Služebník Pohledy na Ježíše Krista v evangeliích

Rod: Adam Pokušení: důraz na majetek Původ: Marie Jemnější Na začátku: Alžbětina radost Napsáno lékařem Návštěvníci: Pastýři LUKÁŠ (Člověk) Člověk Pohledy na Ježíše Krista v evangeliích

Rod: neuveden Pokušení: neuvedeno Narození: uvedeno v 1:14 7 zázraků: dokazující Úvod: On je BŮH božství Závěr: 20:30-31 Hovoří o horním pokoji Modlitba velekněze JAN (Orel) Bůh Pohledy na Ježíše Krista v evangeliích

HLAVA TĚLA Kol. 1:18 EVANGELIA Kristův život

MATOUŠMATOUŠ EVANGELIA Kristův život MAREKMAREK KRÁL (Lev) Služebník (Býk) První Mistr Největší Poslední Služebník Nejmenší

JAN LUKÁŠ Bůh (Orel) Člověk (Člověk) Skutky (Církev = Jeho tělo) EVANGELIA Kristův život

KNIHA SKUTKŮ —Formování Kristova těla— ½ / ½ (Kap. 8) Samařané CÍRKEV PETR Klíče POHANÉ (Kap. 10) Kornelius ŽIDÉ (Kap. 2) Letniční

—Dvě hlavní skupiny— Gal. 2:7-8 ŽIDÉ (Kap. 1-12) PAVEL “Proměna” PETR “Přechod” POHANÉ (Kap ) KNIHA SKUTKŮ

Židovské křesťanské epištoly 9 knih od Židům ke Zjevení

9 knih od Římanům k 2.Tesalonickým Pohanské křesťanské epištoly

ROZDVOJENÍ Těla „aby z těch dvou, z žida i pohana, stvořil jednoho nového člvoěka...“ —Efezským 2:15—

EVANGELIA SKUTKY Lukáš Pohanské křesťanské epištoly Židovské křesťanské epištoly

AFFIRMING THE AUTHENTICITY, ACCURACY, AND AUTHORITY OF THE BIBLE – THE STANDARD FOR TRUTH