Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SOCIÁLNÍ INTEGRACE V LIBERECKÉM KRAJI grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu České republiky na léta Priorita.
Advertisements

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Konference INMED a 11. listopad Pardubice CEJIZA, s.r.o. – CEntrální JIhomoravský ZAdavatel.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
REALIZACE PRÁV PŘÍSLUŠNÍKŮ NÁRODNOSTNÍCH MENŠIN
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pracovní jednání k problematice prevence kriminality.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Datum: Zpracoval(a): Možnost zapojení obce do financování jednotlivých projektů občanů (smluvní ošetření, způsob financování)
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Zásady MA21 a Zdraví 21 Jana Böhmová Zásady MA21 a Zdraví 21 Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Dotační Program Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Projektová dokumentace „Polní opevnění – Jablunkovské Šance“
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
odbor politiky bydlení
Besip Zlínského kraje Zlín,
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Aktuální dotační příležitosti IROP
„Mosty u Jablunkova – Stavební úprava a přístavba hasičské zbrojnice „
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Dotační příležitosti pro obce JMK
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Program na podporu lesních ekosystémů
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje Mgr. Pavel Kawulok Bc. Peter Hančin

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu - Výbor pro národnostní menšiny byl zřizován v každém volebním období od zahájení činnosti Moravskoslezského kraje - aktuální Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje ustanoven na jednání zastupitelstva Moravskoslezského kraje dne počet členů 15 (z toho 5 členů zastupitelstva Moravskoslezského kraje), členové volený zastupitelstvem - předseda Mgr. Pavel Kawulok - v období až personální změna - nejvíc zastoupena polská národnostní menšina - do realizováno 27 jednání (v roce 2015 celkem 10 jednání)

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu ČINNOST VÝBORU V ROCE 2015 – DOTAČNÍ PROGRAMY AKTIVITY V SOUVISLOSTI S DOTAČNÍMI PROGRAMY -Příprava dotačního programu kraje „Program podpory aktivit národnostních menšin žijících na území Moravskoslezského kraje pro rok 2015“ -Projednávání podaných žádostí o podporu v rámci dotačního programu „Program podpory aktivit národnostních menšin žijících na území Moravskoslezského kraje pro rok 2015“ -Seznámení se s hospodařením Moravskoslezského kraje za rok Příprava dotačního programu kraje „Program podpory aktivit národnostních menšin žijících na území Moravskoslezského kraje pro rok 2016“

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu ČINNOST VÝBORU 2015 – DOTAČNÍ PROGRAMY STRUČNÝ OBSAH A NÁLEŽITOSTI DOTAČNÍCH PROGRAMŮ -V dotačních programech zahrnuty tři dotační tituly: dokumentace národnostní kultury, umělecké aktivity s národnostní tematikou, kulturně – vzdělávací a výchovné aktivity -příjemcem právnická osoba, která prokazatelně vykonává činnost ve prospěch příslušníků národnostních menšin nejméně jeden rok (přičemž podmínka trvání činnosti se nevztahuje na obce) -uznatelné pouze neinvestiční náklady, jeden žadatel maximálně dva projekty -nesmí být financování z jiné veřejné finanční podpory poskytnuté Moravskoslezským krajem -úhrada uznatelných nákladů realizovaných projektů je poskytována do výše maximálně 70%

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu ČINNOST VÝBORU 2015 – DOTAČNÍ PROGRAMY FINANCOVÁNÍ -výše rozpočtových prostředků v roce 2015: Kč, podpořeno celkem 17 žadatelů -minimální výše možné poskytnuté finanční podpory v roce 2015: Kč, maximální Kč -výše rozpočtových prostředků na rok 2016: Kč -minimální výše možné poskytnuté finanční podpory pro rok 2016: Kč, maximální Kč -financování v předchozích obdobích – rok 2013 poskytnuto žadatelům Kč - rok 2014 poskytnuto žadatelům Kč -z důvodu podpory činnosti zaměřené na udržení aktivit a tradic příslušníků národnostních menšin je ze strany Moravskoslezského kraje pro nadcházející rok: -výrazný nárůst celkových finančních prostředků alokovaných v dotačním programu -zvýšení částky maximální možné podpory -z důvodu zapojení co nejširšího okruhu žadatelů snížení minimální výše finanční podpory

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu ČINNOST VÝBORU 2015 – AKTIVITY návštěva a výjezdní zasedání v Sanatorium Jablunkov – seznámení se s instalací dvojjazyčných nápisů, výbor také navštívil sídlo Místní skupiny PZKO (Polski Związek Kulturalno-Oświatowy w Republice Czeskiej) v Jablunkově, kde byl přijat předsedou PZKO panem Janem Ryłkem a problematika integrace romských komunit, žijících na území Moravskoslezského kraje – informace od zástupců neziskových organizací na jednáních výboru (Mgr. Lucie Mastná, Mgr. Sri Kumar Vishwanathan) návštěva a výjezdní zasedání Obec Slovákov v Karviné – představení činnosti

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Děkuji za pozornost