Rybolov od udice na talíř Kadidlová Zdeňka. OBSAH Co je rybolov? Rybaření Základní rybářská výbava Rybářské návnady Povolení k rybaření ? Co to vlastně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Advertisements

Jak se stát rybářem Rybářský team Dolnobřežanská Bělice
Vytvořila Beata Duchková
Rostliny našich rybníků 4.ročník
Jakými způsoby chytá sportovní rybář ryby
Rybaření v Norsku Jan Kandlík Jan Vopat.
STAŇ SE RYBÁŘEM.
Sladkovodní ryby ČR Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.36
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Pokrmy z brambor.
Česká republika-1 poloha, rozloha…
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příroda kolem nás Není –li uvedeno jinak, je tento.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Střední škola rybářská a vodohospodářská
Rybolov, vodní a lesní hospodářství
Výlov ryb Sebastian Macura. Výlov ryb Sebastian Macura.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – vodstvo na pevninách autor VM:Ondřej.
Operační program RYBÁŘSTVÍ
RYBAŘENÍ Vypracoval: Jaroslav Sýkora Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparDatum vypracování:
Příprava Vánoční večeře
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Prezentuje se vám „ Penzion u krbu “ Pana Zdeňka Dvořáka Sokolovská 536, LOKET
Monitoring rybích populací: co říkají data a modely? David Boukal Biologické centrum AV ČR, České Budějovice Photo: ČRS.
Identifikátor materiálu: EU
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Rybaření.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Život ve vodě Filip Bordovský.
Kde všude najdeme na pevnině vodu?
Lasaně zapečené se zeleninou
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
!Ahoj! Vítej v mém testu Vypracovala: Ester Glocarová.
VODSTVO NA PEVNINĚ Vítek Urban prima.
Význam vodních ploch Pří_263_Člověk a příroda_Význam vodních ploch Autor: Mgr. Pavla Martincová Škola: Základní škola Velehrad, Salašská 300, Velehrad.
Živočichové kolem rybníku
Přírodověda 4. ročník Ekosystém potoků a řek Živočichové OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov.
ÚVOD RYBOLOV OBSAH RYBAŘENÍ HISTORIE DRUHY RYB VYBAVENÍ KAPR RECEPT.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
OSTATNÍ FORMY CESTOVNÍHO RUCHU
Aneb od udice na talíř Vytvořila: Kateřina Křivková.
Sladkovodní rybářství a akvakultura  Sladkovodní rybářství  Situace a produkce  Spotřeba a prodej.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
TISKOVÁ KONFERENCE KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem.
Rybolov Petra Suchá. Rybolov Aneb od udice na talíř Rybaření Druhy ryb Jak se stát rybářem Jak se stát rybářem Kapr obecný.
SPOLEČENSTVO RYBNÍKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rybolov Petra Suchá.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Rybolov Aneb od udice na talíř Jirout Jakub.
Rybolov Tereza žáková.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ / /21
Odbor životního prostředí
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Rybolov Aneb od udice na talíř.
Rybolov pro mladé i staré
» Od udice na talíř pro malé rybáře «
JARO U NÁS VY _32 _ INOVACE _01
Rybolov od udice na talíř
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_07_Voda a její okolí
Bc. Jan Hutla Vy_32_INOVACE_4B_20_Člověk_a_příroda Člověk a příroda
Vodstvo České republiky
Rybolov Vytvořila Natálie Téglová - aneb od ulice na talíř
Rybářský klub České republiky, z.s.
VODSTVO Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Transkript prezentace:

Rybolov od udice na talíř Kadidlová Zdeňka

OBSAH Co je rybolov? Rybaření Základní rybářská výbava Rybářské návnady Povolení k rybaření ? Co to vlastně je? Jak se stát členem rybářského spolku Jak se správně chovat u rybníka? Kapr obecný Největší/nejtěžší úlovek Pečený vánoční kapr Dopady na životní prostředí

Co je rybolov ? Rybolov je odchyt ryb z tekoucích vod, rybníků, jezer, přehrad a moří. Rozlišujeme ho ale na 2 odlišné činnosti: Hospodářské výlovy – odchyt se provádí pomocí sítí Sportovní aktivity – neboli rybaření, pro odchyt se používají udice s nástrahou Zpět

RYBAŘENÍ Rybaření je sport ale i záliba – rybaření ryb na udici. Zpět

Základní rybářská výbava Rybářský prut – cena se odvíjí na jeho luxusu – od 300 Kč Rybářský vlasec – cena je cca od 70 Kč Rybářský naviják – pro začátečníky zakoupíte od Kč Rybářské háčky – vyrábějí se z různých materiálů o různých velikostech, cena od 30 Kč Rybářská skládací stolička – stolička, Vám zpříjemní pohodlí je ke koupi od 300 Kč, pokud chcete si užívat ve větším luxus, počítejte s cenou až 900 kč Zpět

Rybářské návnady Pečivo – vanilkový rohlík, dortový oplatek, ale i křupky a mnohem další Těsto – perníkové těsto, vanilkové těsto, … Červi, žížaly, vosí larvy, … Zpět

Povolení k rybaření? Co to vlastně je? Každý správný a poctivý rybář musí mít nějaké povolení k rybaření. Existuje několik druhů povolení: Státní rybářský lístek – poplatek 100 Kč Povolenka – existuje několik druhů s různou dobou platností, poplatek v rozmezí 650 – 900 Kč Zpět

Jak se stát členem rybářského spolku 1.Můžete podat přihlášku 2.Absolvování testu na přezkoušení pro získání kvalifikace pro vydání rybářského lístku Zpět

Jak se správně chovat u rybníka? Jako každý tak i vy by jste měli dodržovat Základní pravidla „Jak se správně chovat u rybníka“. Přečtěte si 5 základních pravidel. 1.Chovat se potichu, nerušit ostatní a neplašit vodní živočichy 2.Odpadky vyhodit do nejbližšího odpadkového koše 3.Neničit vybavení u rybníka (lavičky, …) 4.Rybařit jen pokud máte rybářské povolení 5.Úlovek buď vrať zpátky do rybníka nebo si ho nech k večeři Zpět

Kapr obecný Kapr obecný je nejvyhledávanější rybou v rybolovu. Zpět

Největší/nejtěžší dosažený úlovek Zpět

Pečený vánoční kapr Ingredience Postup Kapříka naporcujeme, osolíme, zalijeme vínem a olejem, přidáme lisovaný česnek a kmín Vložíme ho do vyhřáté trouby a upečeme. Když je kapr měkký posypeme porce nastrouhaným sýrem a zapečeme do zlatova. Zpět

Dopady na životní prostředí V České republice se za účelem rybolovu využívají menší i rozsáhlejší umělé vodní nádrže – rybníky, jejichž stavba má u nás tradici již stovek let. Celkový výnos těchto nádrží je často navyšován pravidelným či přidáváním živin – přikrmováním. Jako pozitivum možno uvést, že rybáři se někdy starají o vodní plochy a okolí. Posečou trávu na břehu, posbírají odpadky nebo se snaží vodní živočichy chránit. Zpět