OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Čerpání z Evropského sociálního fondu – genderové audity Jihlava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Evropský sociální fond v ČR
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ).
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VLÁDNÍ STRATEGIE PRO ROVNOST ŽEN A MUŽŮ V ČR NA LÉTA Radan Šafařík Oddělení rovnosti žen a mužů, Sekce pro lidská práva Úřad vlády ČR.
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Informace o výzvě pro školy
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Výzva k předkládání žádostí
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Komunitární program PROGRESS
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Čerpání z Evropského sociálního fondu – genderové audity Jihlava

GENDEROVÝ AUDIT o Typ sociálního auditu, který je možné, jakožto jeden z nástrojů strategie gender mainstreamingu, využít při prosazování genderové rovnosti. o V zahraničí již více než třicetiletá tradice. o Poprvé zrealizován australskou vládou v roce 1984 (audit státního rozpočtu). o V ČR začaly první metodiky vznikat v roce o Rozdílné chápání konceptu genderového auditu různými subjekty, odlišná koncepční východiska, odlišná metodologie. o Standard vytvořený Úřadem vlády ČR představuje doporučené minimum aktivit, auditovaných oblastí, znalostí a zkušeností auditorů/ek apod. 2

STANDARD GENDEROVÉHO AUDITU 3  Vznikl v rámci projektu „Optimalizace institucionálního zabezpečení rovných příležitostí žen a mužů v ČR“ spolufinancovaného z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.  Tvorba zahájena v prosinci 2014, finalizace první verze v říjnu  Pracovní skupina tvořená zástupci Rady vlády pro rovnost žen a mužů a odborníky a odbornicemi v oblasti genderu a se zkušeností s realizací genderových auditů.  Konzultace s jednotlivými resortními koordinátory a koordinátorkami rovnosti žen a mužů.

CÍLE GENDEROVÉHO AUDITU 4 Prosazovat genderovou rovnost na trhu práce; Motivovat zaměstnavatele/ky v ČR k uplatňování principů genderové rovnosti; Motivovat zaměstnance/kyně ke změně zažitých genderových stereotypů; Analyzovat vnitřní organizační procesy a strukturu organizace z genderové perspektivy; Navrhnout organizaci konkrétní realizovatelné změny, které povedou k prosazování genderové rovnosti v praxi; Identifikovat dobrou praxi ve způsobech prosazování genderové rovnosti; Zvyšovat citlivost organizace v otázce genderu. Inspirováno: Aperio – Společnost pro zdravé rodičovství: Metodika genderového auditu firem. Praha: – Společnost pro zdravé rodičovství, 2008.

PŘÍNOSY GENDEROVÉHO AUDITU 5  Zlepšení spokojenosti a loajality zaměstnaných osob;  Zvýšení výkonnosti a efektivity práce zaměstnaných osob;  Pozitivní atmosféra v pracovním týmu;  Zlepšení motivace zaměstnaných osob;  Pozitivní vliv na snížení fluktuace zaměstnanců/kyň;  Snižování nákladů na nábor nových pracovníků/ic;  Ztotožnění zaměstnance/kyně s vykonávanou prací;  Lepší pozice v oblasti získávání zaměstnanců/kyň;  Zvýšení zisků organizace v dlouhodobém horizontu;  Dobrá pověst organizace. Vychází z: Aperio – Společnost pro zdravé rodičovství: Metodika genderového auditu pro rok Praha: Aperio – Společnost pro zdravé rodičovství, Interní materiál Aperio – Společnost pro zdravé rodičovství.

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O PODPORU 6  Vyhlašovatel Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace programů ESF - adaptabilita a rovné příležitosti  Operační program Zaměstnanost, investiční priorita 1. 2 Rovnost žen a mužů ve všech oblastech, a to i pokud jde o přístup k zaměstnání a kariérní postup, sladění pracovního a soukromého života a podpora stejné odměny za stejnou práci  Název výzvy: Realizace genderových auditů u zaměstnavatelů - méně rozvinuté regiony / Praha.  Alokace: 30 mil. Kč méně rozvinuté regiony, 5 mil. Kč Praha.  Uzávěrka: , 18:00 hodin.  Výše podpory na projekt: 500 tis. Kč – 2 mil. Kč.  Maximální délka projektu: 1 rok.

POPIS PODPOROVANÝCH AKTIVIT 7  Realizace genderového auditu u zaměstnavatele s alespoň 10-ti zaměstnanci (myšleno v přepočtu na celé úvazky v okamžiku uzavření smlouvy o provedení auditu).  Audit musí odpovídat standardu genderového auditu vydanému Úřadem vlády (příloha výzvy č. 1).  Výstupem projektu bude závěrečná zpráva odpovídající požadavkům uvedeného standardu.  Pokud žadatel bude provádět audity v jiné organizaci než ve své vlastní, do žádosti uvede jejich předpokládaný počet a velikost.  Cena jednoho auditu nesmí bez řádného zdůvodnění překračovat cenu stanovenou tabulkou obvyklých cen uvedenou v příloze.

OBVYKLÉ CENY GENDEROVÝCH AUDITŮ 8 Určení velikosti podniku Maximální částka přímých nákladů Malé podniky zaměstnanců ,00 Kč Střední podniky zaměstnanců ,00 Kč Velké podniky více než 250 zaměstnanců ,00 Kč

VYMEZENÍ OPRÁVNĚNÝCH ŽADATELŮ A PARTNERŮ 9  Oprávnění žadatelé: Obchodní korporace, OSVČ, státní podnik, NNO, profesní a podnikatelská sdružení, poradenské a vzdělávací instituce, školy a školská zařízení, vysoké školy, veřejné výzkumné instituce, kraje, organizace zřizované kraji, obce, organizace zřizované obcemi, dobrovolné svazky obcí, sociální partneři, organizační složky státu, příspěvkové organizace zřízené organizačními složkami státu, právnické osoby vykonávající podnikatelskou činnost zřízené zvláštním zákonem.  Oprávnění partneři: Partneři musí patřit do některé z výše uvedených skupin oprávněných žadatelů.

KONTAKTNÍ INFORMACE I 10  Text výzev včetně příloh publikován na stránkách  Realizace genderových auditů u zaměstnavatelů - méně rozvinuté regiony (050):  Realizace genderových auditů u zaměstnavatelů - Praha (051):  Kontaktní místo: Kartouzská 4, Praha 5  Spojení na vyhlašovatele ( , telefon):  Mgr. Lukáš Müller tel  Mgr. Anna Ficová  Ing. Zdeněk Mašín  Mgr. Stanislava Hušková tel

KONTAKTNÍ INFORMACE II 11

NAVAZUJÍCÍ VÝZVA 12 Implementace doporučení genderového auditu u zaměstnavatelů mimo Prahu / v Praze.  Plánovaný termín vyhlášení výzvy: duben  Plánovaný termín ukončení příjmu žádostí o podporu: prosinec 2018 (průběžná výzva).  Alokace: 180 mil. Kč mimo Prahu, 30 mil. Kč v Praze.  Cílové skupiny: zaměstnanci, zaměstnavatelé  Podporované aktivity: Zavádění opatření na podporu rovných příležitostí žen a mužů a slaďování pracovního a rodinného života u zaměstnavatelů. Zaváděná opatření vychází z výstupů provedeného genderového auditu (buď v rámci výzev 50 a 51, nebo vlastní audit odpovídající standardu provedený v posledních 2 letech)

DĚKUJI VÁM ZA VAŠI POZORNOST. Přednášející: Mgr. Kristýna Mixová odbor podpory projektů v oblasti zaměstnanosti odbor podpory projektů (86) Ministerstvo práce a sociálních věcí Kartouzská 4, Praha 5 Kontakt: PhDr. Adéla Šeredová Purschová, Ph.D. vedoucí oddělení projektů rovnosti žen a mužů I odbor realizace programů ESF – adaptabilita a rovné příležitosti Ministerstvo práce a sociálních věcí Kartouzská 4, Praha 5