Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 40 – Vzdělávání v eGon Centrech krajů a obcí s rozšířenou působností Oblast.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Smlouva o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji Operačního programu.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C4 – Zvýšení kvality řízení a optimalizace chodu úřadů v.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Monitorování projektů v realizaci Ministerstvo vnitra České republiky Odbor strukturálních fondů.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Finanční část Mgr. Lucie Kučerová, Bc. Karel Ritschel oddělení hodnocení.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Seminář pro žadatele Výzva č. 51 – Mezinárodní spolupráce Praha - Brno 2009.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Besip Zlínského kraje Zlín,
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 40 – Vzdělávání v eGon Centrech krajů a obcí s rozšířenou působností Oblast podpory: 4.1 – Posilování institucionální kapacity a efektivnosti veřejné správy – zajištění vzdělávání v eGovernmentu Mgr. Ilona Fojtíková, odbor strukturálních fondů

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Obsah prezentace Představení výzvy OP LZZ č. 40 Limity finanční podpory Cílové skupiny oblasti podpory Desatero OP LZZ Způsobilé výdaje Povinnosti žadatele Povinnosti příjemce

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Představení výzvy OP LZZ č. 40 Název výzvy – Výzva k předkládání IP 4.1 – Vzdělávání v eGon Centrech krajů a ORP Datum vyhlášení – Datum ukončení – Celková alokace na výzvu – ,- Kč ( ,- z ESF, ,- kofinancování žadatelem) Oprávnění žadatelé – Obce s rozšířenou působností, Kraje

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Limity finanční podpory Minimální objem finančních prostředků na projekt je ,- Kč. Pro jednotlivé kategorie krajů a ORP jsou stanoveny maximální objemy finančních prostředků na projekt takto: Kategorie I – Jihomoravský kraj, Moravskoslezský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj a Hlavní město Praha – max. objem finančních prostředků na projekt činí ,- Kč Kategorie II – Kraje s počtem obyvatel do 800 tis. – max. objem finančních prostředků na projekt činí ,- Kč Kategorie III – Statutární město Brno, Statutární město Plzeň, Statutární město Ostrava – max. objem finančních prostředků na projekt činí ,- Kč Kategorie IV – ORP, včetně ostatních statutárních měst – max. objem finančních prostředků na projekt činí ,- Kč

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Představení výzvy OP LZZ č. 40 Podporované činnosti oblasti podpory Zefektivnění řízení lidských zdrojů ve veřejné správě, včetně vzdělávání a odborné přípravy zaměstnanců úřadů veřejné správy, politiků včetně zastupitelů územních samosprávných celků, metodiků a školitelů pro veřejnou správu; Aplikace moderních metod zvyšování výkonnosti, kvality a transparentnosti veřejné správy a veřejných služeb včetně zavádění sledování výkonnosti a kvality úřadů veřejné správy a analytické činnosti k identifikaci prostorů pro zlepšení a k návrhům řešení; Zkvalitnění systému metodické pomoci v rámci celé veřejné správy, zejména však ve vazbě na územní veřejnou správu a její specifické potřeby; Proškolení zaměstnanců veřejné správy související se zprovozněním informačního systému o veřejných službách, službách veřejné správy a dalších aspektech veřejné správy, který bude provozován jako nadstavba stávajících informačních systémů veřejné správy.

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Cílové skupiny výzvy 1)eGon Centrum kraje zajistí školení pro vlastní úředníky, vlastní zaměstnance, členy zastupitelstva kraje a zaměstnance krajem zřizovaných organizací, kteří budou plnit úkoly spojené s jednotlivými prvky eGovernmentu

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Cílové skupiny výzvy 2) eGON Centrum obce s rozšířenou působností (včetně Magistrátu hlavního města Praha a 22 městských částí hlavního města Prahy) zajistí školení pro vlastní úředníky, vlastní zaměstnance, členy zastupitelstva ORP a zaměstnance zřizovaných organizací, kteří budou plnit úkoly spojené s jednotlivými prvky eGovernmentu. Dále pak spádově úředníky obcí základního typu a úředníky obcí s pověřeným obecním úřadem, členy zastupitelstev těchto obcí a zaměstnance jimi zřizovaných organizací, kteří budou z těchto prostředků školeni bezplatně v rámci „eGON centra“ obce s rozšířenou působností a projektu schváleného dle této výzvy.

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Představení výzvy OP LZZ č. 40 Kontaktní osoby Kontaktní adresa pro osobní předání žádosti: Ing. Aleš Holeček tel.: Kontaktní osoba pro výzvu: Mgr. Ilona Fojtíková tel.:

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Desatero OP LZZ D1_Příručka pro žadatele D2_Příručka pro příjemce D3_Horizontální témata D4_Manuál pro publicitu D5_Metodika způsobilých výdajů OP LZZ D6_Průvodce vyplněním projektové žádosti D7_Veřejná podpora a podpora de minimis (není relevantní) D8_Metodika monitorovacích indikátorů D9_Metodický pokyn pro zadávání zakázek D10_ Pokyny pro vyplnění monitorovacích zpráv o realizaci projektu a jejich příloh Dokumenty jsou dostupné na webové adrese:

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Způsobilé výdaje Metodika způsobilých výdajů OP LZZ je uvedena v příloze Desatera č. D5 Výdaje projektu jsou uznatelné 3 měsíce před předložení projektu na Odbor strukturálních fondů MV ČR Do způsobilých výdajů projektu lze zařadit: 1) Alikvotní část nákladů na provoz PC učebny (plyn, voda, el. energie, odpisy základních prostředků) 2) Odměna úředníka kraje či ORP zajišťujících administrativu a organizaci vzdělávání nebo činnost eGON Centra 3) Odměna lektora (kalkulovaná v hodinové sazbě v rozpětí ,- Kč/hod., resp. se bude jednat o cenu v místě a čase obvyklou) 4) Pořízení služby na zajištění didaktické techniky nebo její přímé pořízení, amortizace majetku (didaktická technika neinvestičního charakteru) 5) Pořízení studijních podpor 6) Publicita a audit

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Povinnosti žadatele Vyplnit projektovou žádost v aplikaci Benefit7 Předložit projektovou žádost s požadovanými přílohami na Odbor strukturálních fondů v požadované formě a termínu: Požadovaná forma: Žádost se předkládá v jednom originále a ve 4 kopiích Tištěná a podepsaná žádost musí být řádně sešita a přelepena páskou v levém horním rohu a tato páska musí být označena podpisem (popř. i razítkem) představitele žadatele Přílohy: Doklad o udělení IČ Požadovaný termín: – Stav žádosti lze po celou dobu procesu hodnocení sledovat v IS Benefit (záložka Konto žádosti) Povinnosti žadatele jsou blíže specifikovány v příloze Desatera OP LZZ č. D1 - Příručka pro žadatele

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Povinnosti příjemce zahájit a ukončit práce na projektu ke dni uvedeném v právním aktu oznamovat všechny změny projektu (podstatné x nepodstatné) vést účetnictví ve smyslu zákona 563/1991 Sb. o účetnictví nebo daňovou evidenci dle zákona 586/1992 Sb., o dani z příjmu číslovat účetní doklady a označit je tak aby bylo zřejmé, že se jedná o výdaj financovaný z OP LZZ vykazovat příjmy projektu v Monitorovací zprávě nechat si provést audit projektu zajišťovat řádnou realizaci projektu zajišťovat přípravu a realizaci výběrových řízení předkládat žádosti o platbu a monitorovací zprávy (průběžné i závěrečné) zajišťovat publicitu projektu uchovávat veškeré dokumenty související s realizací projektu po dobu 10 let zajistit udržitelnost projektu po dobu 5 let po ukončení projektu zajistit spolufinancování ve výši 15% způsobilých výdajů Povinnosti žadatele jsou blíže specifikovány v příloze Desatera OP LZZ č. D2 - Příručka pro příjemce

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Prostor pro Vaše dotazy

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Děkuji za pozornost