Zazelenit: fasády, zábradlí u mostů Zabránění erozi: stromy, rybníky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Orientace ve městě.
Advertisements

Vyhodnocení dotazníku pro žáka. S kým obvykle jezdíš do školy?
Jak tunel Blanka promění okolí Pražského hradu
Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
Nadační fond Městské části Praha 1 SOFOS
ELEKTRÁRNY Denisa Gabrišková 8.A.
EL VINECKÝ UVÁDÍ….. Uvádí projekt Bezpečné cesty do školy.
Londýn Lukáš Povišer (student tercie). Všechno je tam velice drahé. Skoro všechny městské autobusy jsou dvoupatrové a červené.
Zlepšování vnitřního i vnějšího prostředí školy. Nové okna, zateplená a barevně omítnuta budova.
Uzavírky silnic II/476 a I/11
SSPŠ a OA Kladno studentky třídy E2
VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PRO RODIČE. Myslíte si, že pro vaše dítě nyní existuje bezpečná cesta do (ze) školy?
Staroklánovická ročník ZŠ 6 odd. ŠD Polesná ročník ZŠ 3 odd. ŠD 3 odd. MŠ.
22.Března. VODA Dnes má totiž svátek voda - životodárná tekutina. Pro někoho samozřejmostí, pro jiné vzácnost. Přejeme vodě, aby si každý člověk denně.
Životní prostředí klady vs. zápory.
Zeleň „Den Země”. Na tomto obrázku je vidět udržovanost trávníků a okolních stromů.
Obec, kde žiji Vesnice.
Veřejné koupaliště a místo k odpočinku. SOUČASNÁ SITUACE V SOUČASNOSTI NA ÚZEMÍ LEŽÍ BÝVALÁ ČISTIČKA: NÁDRŽ A PŘILEHLÝ DŮM.ČISTIČKA ZABÍRÁ PŘIBLIŽNĚ.
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT naší školy FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Bezpečná cesta do školy ZŠ Meteorologická.
Kam s ním? Stromovka Když jsme přišli do Stromovky, hned na prvním rohu byl koš, což je v pořádku. Šli jsme však po vedlejší, dlouhé cestě, která odpadkovými.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby Jméno: Adéla Švehlová Jméno: Adéla Švehlová Téma: Příroda a já Téma: Příroda.
Kladno našima očima Klady a zápory města.
ŽIDLOCHOVICE Procházka po naučné stezce Přírodního parku Výhon
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Shrnutí nebezpečných míst v Kravsku s fotkami. Místo mezi dvěma autobusovými zastávkami před školou Na takto důležitém místě chybí přechod pro chodce.
Ekosystém Prchalová, K..
PLZEŇSKÉ NÁDRAŽÍNÁDRAŽÍ FILADELFIE Podpěrné sloupy by měly být uprostřed, proto,aby zabíraly méně místa (Foto- nádraží Zábřeh)
Návštěva města v Rakousku
B EZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY FZŠ Táborská Praha 4. Výsledky školního mapování Rozdáno/ vráceno dotazníků: 321/ % návratnost Mapování proběhlo v termínu:
Naučná stezka okolím naší školy Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Míková. Dostupné z Metodického portálu
Všichni jsme na cestě k výšinám. Ale někdy to nebývá lehké.
Adaptace sídel Základní škola SEVER Lužická 1208, Hradec Králové.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie III. Alternativní zdroje 2/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
Sára Motyčková 9.B 2015/2016 Název úkolu: Životní prostředí - Jak se vám žije ve Veselí nad Moravou? Číslo úkolu: 28 Zadání úkolu: Vytvoř a následně zpracuj.
Školní projekt Adaptace sídel na změnu klimatu Konference k projektu Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Rostliny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY-32-INOVACE-490 Zahradní slohy pravidelné Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Dobrý den, děti, jsem skřítek Lesánek. Zde bydlím. Starám se o lesní zvířata a mám velkou radost, když se jim dobře daří. Ale často jsem smutný. To když.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Výsledky dotazníkového šetření v obci Lípa nad Orlicí (prosinec leden 2016) ZPRACOVATEL VÝSLEDKŮ GROSSMAN AGENCY S.R.O.
Mgr. L. Bernátová. Ekosystém je soustava živých a neživých složek životního prostředí na určitém území, jež se navzájem ovlivňují V naší přírodě se nachází.
 Odborná praxe v Rottenburgu (Wümme)  Datum konání: –  Jak: Díky programu EU Leonardo da Vinci  Praxe se účastnilo 6 dívek ze 3.
Reportáže Fotodokumentace
Autor: Mgr. Radana Marelová
Autor: Mgr. Eva Procházková
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
PŘICHÁZEJÍCÍ JARO 2017.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Autor: Andrea Kolářová
Město a příměstské oblasti
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Soňa Maruničová Říjen ročník
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku
Tak jsem se zase vydal po dlouhé době k našemu rybníčku, Chtěl jsem vidět, jak tam začíná podzim. Tak se také podívejte.
Tak jsem se vydal ve čtvrtek 2
MIKROKLIMA OKOLÍ ŠKOLY (PROBLEMATICKÉ LOKALITY)
„RELAXAČNÍ NÁMĚSTÍČKO“
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Bezpečné cesty do školy
VE MĚSTĚ Popiš, co vidíš na následujícím obrázku.
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Zazelenit: fasády, zábradlí u mostů Zabránění erozi: stromy, rybníky

 Zelené fasády prospívají životnímu prostředí.  Nejen, že čistí vzduch ale zároveň vyrábí kyslík.  Používají se jako částečná izolace. V létě v domě udržují chladno a v zimě zabraňují promrzání stěn.

Zelené fasády mohou vypadat nějak takto:

 V Hradci je spoustu míst, kde by se zelené fasády mohly nacházet např.: Benešova třída Na Hvězdě Hypermarket Albert

 Mnoho mostů v Hradci má nevzhledná rezatá zábradlí.  Nabízí se možnost, že by se zábradlí nechala porůst popínavými rostlinami.

Mohlo by to vypadat nějak takto:

 Erozi se dá zabránit dvěma způsoby. Ten první je vysázení stromů kolem řek a prosázet jimi pole. Ten druhý je zakládat na konci slepých ramen rybníky, které se při větším množství vody zalijí a voda nepokračuje dál. Tím zabraňuje odplavu půdy.

 Naší přehradu bychom umístily na soutok z důvodu další zelené energie a případně dalšího mostu přes Labe, který by mohl spojovat město s Jiráskovy sady i v cestě od nemocnice.

Takto by to mohlo vypadat v budoucnosti:

 Naši sluneční elektrárnu bychom umístily do středu Hradce u koupaliště Flošna. Kdyby se vykácelo trochu stromů bylo by to ideální místo pro naše panely.

 Za 2 roky by to mohlo vypadat asi takto:

 V našem projektu jsme navrhli stezku, která bude vést podál ulice Zborovské až k Heyrovskému.

 Vymysleli jsme také bioplynovo u stanici, která by spalovala bioodpad vytvořený městem a vytvářela elektřinu využitelnou pro krizové situace.

 Místo domu, který se staví na Novém Hradci, bychom udělali park nebo dětské hřiště.

Urbanisti

 Rekonstrukce zastávky Zvonička  Důvodem je chodník z kopečka, špatně upravený chodník a žádné místo na sedění..

 Zastávka v ulici Na Biřičce  Důvodem je, že od nejbližší zastávky je to velice daleko a pro obyvatele, kteří tu žijí musí docházet dlouhé štreky k zastávkám.

 Přechod v ulici Brněnská  Důvodem je, že tu mnoho lidí přechází a nejbližší přechod je až u školy.

Přechod v ulici Brněnská Důvodem je, že tu lidé přebíhají za plného provozu a na jedné straně chybí chodník.

Chtěli bychom zazelenit vědeckou knihovnu aby nebyla, tak šedá. Chceme kolem knihovny zasadit stromy a popínavé rostliny.Na středu knihovny vystavět altánek a vodní barevnou fontánou.

Chtěli bychom vylepšit i obchodní centra. Před obchodním centrem vysázet více stromů u laviček, záhonky s květinami a menší park s rybníčkem.

Pro naše město chceme jen to nejlepší, proto by jsme chtěli pro každý dům, panelák aby byli více zelené a veselé. Vysázet všude více stromů, keřů a květin. Více parků, které by vyvolávaly klid a pohodu.

Rozhodně bychom chtěli více zeleně na hlavním nádraží. Více laviček, pěkné záhonky a upravit přední vzhled nádraží.

Kde? -v ulici Partyzánská Obrázek:

 Vždy, když je hezké počasí je ulice plná aut.  A proto by jsme chtěli zrekonstruovat parkoviště, aby zde mohly parkovat auta a neplnily ulici.

 Chtěli by jsme udělat podchod hezčí, protože když ním jdete je to tam špinavé a tmavé.  A k tomu ještě vytvořit přechod pro chodce přes silnici.