Číslo projektuCZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba webových stránek
Advertisements

Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Informatika Internet.
INTERNET - TERMINOLOGIE
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Elektronická komunikace
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Protokoly a adresy na internetu
Základy počítačových sítí elektronická pošta Základy počítačových sítí Lekce 5 Ing. Jiří ledvina, CSc.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Elektronická pošta Název školy
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Elektronická pošta Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří Informatika 5. ročník.
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
Co to je? je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy. Lze ho udělat např. u seznam.cz, centrum.cz,
E- MAIL Ing. Jiří Šilhán. E LEKTRONICKÁ POŠTA NEBOLI vývoj od počátku sítí – původní návrh pouze pro přenos krátkých textových zpráv (ASCII) základní.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Jiří Prášek WLM: Mail: Web:
Kristýna Vejplachová  = elektronická pošta  Je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.  ové.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_10.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
Vliv IKT na lidské zdraví 2013 O. Kánský
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc – elektronická pošta Jak vytvořit vlastní ZDARMA?
Elektronická pošta Základní škola a Mateřská škola, Szkoła Podstawowa, Przedszkole Košařiska, příspěvková organizace Projekt: EU OP VK - CZ.1.07/1.4.00/
Internetová doména a její název Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Mgr. Petr Zaoral – první (zpráva mezi počítači)1965 – první (zpráva mezi počítači) 1996 – vzniká Hotmail – volná ová služba1996.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Inf Elektronická komunikace
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Informační a komunikační technologie
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Elektronická pošta.
(1) (Electronic Mail) je služba určená pro zasílání zpráv (pošty) mezi uživateli Každý uživatel, který chce přijímat poštu, musí mít zřízenou.
Základy počítačových sítí elektronická pošta
Digitální učební materiál
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích PředmětInformační a komunikační technologie Tematický okruhZákladní pojmy Název materiáluPoužívání elektronické pošty Číslo materiáluVY_32_INOVACE_4.A_IKT_12(20) AutorMgr. Ondřej Kánský Datum tvorby Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.

Používání elektronické pošty O.Kánský 2013

Jak to funguje

ová adresa Povolené znaky písmena anglické abecedy, číslice, pomlčka, tečka, podtržítko Nepovolené znaky písmena národních abeced (s diakritikou), mezera jméno uživatele název schránky jméno uživatele název schránky zavináč charakteristický znak u od r jméno domény serveru něco jako název pošty jméno domény serveru něco jako název pošty tečka (dot) tečka (dot) národní doména

3 adresy soukromá adresa pro solidní použití pracovní adresa nezávislá na pracovníkovi adresa kaskadérka pro riskantní použití NESMĚŠOVAT

Zřízení schránky fre – SEZNAM.CZ, ATLAS.CZ, VOLNY.CZ, CENTRUM.CZ, … – registrace na serveru zdarma – služba bez záruky – reklama komerční – IOL.CZ, EOUTLOOK.CZ, … – samostatně nebo s dalšími placenými službami (ISP, hosting, …) – rozšířené služby, podpora, záruka funkčnosti – bez reklamy pracovní – zřizuje a udržuje zaměstnavatel – záruka funkčnosti – možnost sledování

Webové rozhraní

dostupnost z libovolného počítače žádná instalace a konfigurace nutnost připojení po celou dobu práce nižší bezpečnost

ový klient možnost práce off-line vyšší komfort a rychlejší reakce instalace na jednom počítači dostupnost pouze z tohoto počítače nutnost instalace a konfigurace možno kombinovat s přístupem přes web

ový klient Mnoho placených i neplacených aplikací Outlook Express, MS Outlook, Windows Live Mail, Mozilla Thunderbird, Pegassus Mail, The Bat!, Mailer, IncrediMail, …

Nastavení ového klienta

Zásady pro používání u Adresát (adresáti) uvážlivě (kopie, skrytá kopie) Předmět je důležitý (pokud vaše zpráva není bezpředmětná) je technologický nástupce dopisu ( pište stejně jako dopis) Stručně, jasně, výstižně (podrobnosti do příloh) Střídmé formátování (txt formát) Přílohy do 2–4 MB (množství, typ, velikost) Odpovězte do 24 hod. (potvrzení o přečtení) Po skončení práce by složka doručená pošta měla být prázdná

Co s velkými přílohami? odkaz na webovou stránku s materiály, videem, … na fotografie jsou fotoalba – rajce.net rajce.net – picasa.google.com picasa.google.com z velkého množství příloh vytvořit balíček (zip, rar, …) speciální servery pro objemné zásilky – uschovna.cz uschovna.cz – leteckaposta.cz leteckaposta.cz a je třeba to posílat?

KONEC