Sebevědomí Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Sebevědomí staví.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Advertisements

PROJEKT - WebRangers ALŽBĚTA a KLÁRA. Dvě nejlepší kamarádky, Kláris a Betty, se hodlají sejít jedno odpoledne, aby Kláris pomohla Betty založit Facebook.
Život je jako cesta vlakem…
Jak stárnu,více si vážím ženy nad 40 let. Jen několik příkladů, proč
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Láska a sexualita v trvalém vztahu Yvon Dallaire Portál 2009
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Slova Květiny.
Úvod do problematiky ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU
ČLOVĚK V SOCÍÁLNÍCH VZTAZÍCH
Přeji Ti sílu všech živlů
Modální- způsobová slovesa
Zbyněk Podhradský Reflexe aneb Jak to vidím já.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Pozornost Přednáška s prezentací nebo prezentace s přednáškou (Zapněte si prosím zvuk a sami přecházejte na další snímky.) © Radka Mužíková.
S E N E K A R A D Í Nevyhnutelné snášej s klidnou myslí.
„A nebudeš mě už nikdy zkoušet, viď?!“ „Teda, tak to tedy nechápu,proč mě ty ženské v mém věku ještě zajímají!“
Člověk se nědy zeptá proč...???
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY doplňkový seminář k projektu
Lidská důstojnost a pozitivní hodnocení sebe Všichni lidé se rodí svobodni a jsou si rovni. (Listina základních práv a svobod)
Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe JOHN GRAY
1. Jezu, Jezu, můj jsi, můj! | V tomto putování zdejším | k sobě blíž mne přitahuj, | ať jsem vždy ti podobnější(m), | tobě oddán duší, tělem | ve smrti.
Rodina, ve které žiji Není nejmenších pochyb o tom, že je to v prostředí rodiny a domova, kde se všechny největší ctnosti, veškeré ctnosti, které vévodí.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Kdo je animátor seniorů? Doc. Ing. Aleš Opatrný,Th.D. Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Dopis od Boha.
Humanistické a existenciální teorie v SP
Okamžik Aus dem portugiesischen übersetzt
Teorie motivace Adéla Furiková.
NENÁSILNÁ KOMUNIKACE NVC Nonviolent Communication
Pár vtípků.
Chyby ve vnímání První dojem Haló efekt Soukromé teorie osobnosti
HESLA PRO KAŽDÝ DEN
Východiska úkolově orientované supervize
OSTROV CUKROVÍ Vytvořila: Marie Anna Kurková START.
Chyby při vnímání druhých lidí
Pedagogická fakulta Masarykovy university v Brně Katedra pedagogiky
SOCIÁLNÍ KOMUNIKACE KAPITOLA 10. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
závislost na internetu
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
JIRKA POSPÍŠIL, AC BUČOVICE. CÍRKEV TU JE PRO DRUHÉ A NE PRO SEBE !!! TŘÍSKA V OKU – ZRCADLO DUŠE JIRKA POSPÍŠIL, AC BUČOVICE.
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
Svědomí a vina Zámečník Martin, C4A. Svědomí „hlas svědomí“, „hlas uvnitř“ objevuje se, pokud nastane rozpor našich norem, ideálů nebo zásad podmíněno.
Asertivita ve sportu doc.PaedDr. Marie Blahutková, Ph.D.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_4_11_Sebepoznávání a sebepojetí Číslo projektu:
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Člověk a zdraví Vysvětlení pojmu ASERTIVITA
Slova Květiny.
Jak stárnu, více si vážím žen nad 40 let. Jen několik příkladů, proč.
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Fáze ÚOS Jitka Navrátilová.
CHAREKTERISTIKA Obrázky a náměty slohových cvičení
PROFESE UČITELE Radek Šír.
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_ANOREXIE A BULIMIE.
Sebepoznání a sebepojetí
HESLA TÝDNE „1“
ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S ROZVOJEM VŠECH TŘÍ ČÁSTÍ SEBEDŮVĚRY -
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
Kognitivní a postojové předpoklady pro práci s lidskou sexualitou
Jak stárnu, více si vážím ženy nad 40 let. Jen několik příkladů, proč
JSEM MEZI 7 % Regina Brett, novinářka z clevelandského deníku The Plain Dealer, spisovatelka a držitelka Pulitzerovy ceny za léta 2008 a 2009, napsala.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Malé povzbuzení pro chvíle volna
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

Sebevědomí Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Sebevědomí staví na sebehodnocení, sebecenění člověka a vyvěrá z mnoha pramenů lidské činnosti, sociálních kontaktů i vztahování se k sobě samému Sebevědomí staví na sebehodnocení, sebecenění člověka a vyvěrá z mnoha pramenů lidské činnosti, sociálních kontaktů i vztahování se k sobě samému William James jako jeden z prvních upozornil na to, že člověk ve vztahu sama k sobě provádí v podstatě 2 činnosti: pozoruje a hodnotí William James jako jeden z prvních upozornil na to, že člověk ve vztahu sama k sobě provádí v podstatě 2 činnosti: pozoruje a hodnotí

4 prameny sebehodnocenní: výkon – mám-li se kladně hodnotit, měl bych k tomu mít jako podklad to, že to či ono umím, znám, dovedu a že jsem to či ono udělal výkon – mám-li se kladně hodnotit, měl bych k tomu mít jako podklad to, že to či ono umím, znám, dovedu a že jsem to či ono udělal uznání - ze strany druhých lidí - to, za koho se považuji, pramení do určité míry z toho, jak mne druzí vidí, jak si mne cení, jak mne hodnotí a za koho mne považují uznání - ze strany druhých lidí - to, za koho se považuji, pramení do určité míry z toho, jak mne druzí vidí, jak si mne cení, jak mne hodnotí a za koho mne považují nepřítomnost chyb ve vlastní činnosti – ti, kteří udělají chybu, mohou se stydět a měli by si snížit známku ve svém hodnocení nepřítomnost chyb ve vlastní činnosti – ti, kteří udělají chybu, mohou se stydět a měli by si snížit známku ve svém hodnocení nepřítomnost nedostatků nepřítomnost nedostatků

Zdroje nízkého sebevědomí: Perfekcionismus-nejsem takový-tak dokonalý-jaký bych měl být Perfekcionismus-nejsem takový-tak dokonalý-jaký bych měl být Pocit viny- přestoupil jsem určité nařízení a nesu za to vinu Pocit viny- přestoupil jsem určité nařízení a nesu za to vinu Stud a zahanbení- něco jsem udělal špatně Stud a zahanbení- něco jsem udělal špatně Pasivita- měl jsem to či ono udělat a neudělal jsem to Pasivita- měl jsem to či ono udělat a neudělal jsem to Psychické trauma- jsem tím či oním poznamenán Psychické trauma- jsem tím či oním poznamenán Nekompetence- jsem neschopen, neumím, nevím, neznám, nevím si rady Nekompetence- jsem neschopen, neumím, nevím, neznám, nevím si rady Odmítnutí- nepřijali mne mezi sebe, vyhostili mne, zbavili se mne Odmítnutí- nepřijali mne mezi sebe, vyhostili mne, zbavili se mne

Pocit oběti- neprávem mne odsuzují, špiní, zostuzují Pocit oběti- neprávem mne odsuzují, špiní, zostuzují Selhání sebeovládání- nezvládl jsem svá pokušení, své vášně, touhy, snahy Selhání sebeovládání- nezvládl jsem svá pokušení, své vášně, touhy, snahy Sociální izolace- jsem společensky mimo- ti či oni mne mezi sebe neberou Sociální izolace- jsem společensky mimo- ti či oni mne mezi sebe neberou

Zdravé sebevědomí: Cesta k zdravému sebevědomí je závislá na mnoha faktorech. Cesta k zdravému sebevědomí je závislá na mnoha faktorech. 1. Je velmi důležitá vaše přirozená výbava (Někdo je plašší někdo razantnější) 1. Je velmi důležitá vaše přirozená výbava (Někdo je plašší někdo razantnější) 2. Vaše výbava - ovlivněná vaší výchovou a životními zkušenostmi, ať už pozitivními či negativními 2. Vaše výbava - ovlivněná vaší výchovou a životními zkušenostmi, ať už pozitivními či negativními 3. Realistické sebepoznání sama sebe 3. Realistické sebepoznání sama sebe

Napište si na papír alespoň 15 vašich dobrých vlastností. Napište si na papír alespoň 15 vašich dobrých vlastností. Nesmíš se stydět za to, že jsi v pohodě. Nesmíš se stydět za to, že jsi v pohodě. Sranda – když si z vás někdo dělá srandu, nesmíte dát najevo, ale třeba ještě „přihodit“, ale ne se zase shazovat. -> Někdo to dělá tak, že si najde nevýrazné kamarády, mezi kterými může vyniknout a tak trochu se vytáhnout, že si taky umí z kamarádů udělat srandu. Není to fér, ale někdo to prostě tak nebere a myslí si, že dělá dobře. Sranda – když si z vás někdo dělá srandu, nesmíte dát najevo, ale třeba ještě „přihodit“, ale ne se zase shazovat. -> Někdo to dělá tak, že si najde nevýrazné kamarády, mezi kterými může vyniknout a tak trochu se vytáhnout, že si taky umí z kamarádů udělat srandu. Není to fér, ale někdo to prostě tak nebere a myslí si, že dělá dobře. Co si mam pořád povídat? Co pořád říkat? Co si mam pořád povídat? Co pořád říkat? -Někdo má třeba témat a slov na rozdávání, ale bojí se je prodat. Tam jde opravdu jenom o to, aby se nebál to říct. Snažte se neodpovídat jen ANO, NE, NEVIM, MOŽNÁ. Snažte se neodpovídat jen ANO, NE, NEVIM, MOŽNÁ. Pohled z očí do očí Pohled z očí do očí