Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje popis tesařské zárubně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Popularizace technických oborů a řemesel prostřednictvím interaktivní výuky žáků OP vzdělávání.
Advertisements

DŘEVO. LEPENÉ DŘEVO Vzniká slepením vrstev dřeva v plné ploše. Suroviny pro výrobu lepeného dřeva: dýhy, laťe, desky Výrobky: 1. Překližka 2. Laťovka.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad obkladů, jejich jednotlivých nářadí, postup.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů fólií k izolaci.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad zajišťování venkovních a štítových zdí.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výpočet spotřeby materiálu z plných pálených cihel.
Využití v praxi Pythagorova věta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu
Anotace Tento materiál je součástí tematického celku, který odpovídá ŠVP předmětu Materiály 3. ročníku oboru E/01 Tesařské práce. Slouží pro výuku.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad popírání stropů, kleneb, příček a nosných.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie pokládání dlažeb.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co je větší? 15 cm30 cm 100 m6000 mm 15 cm3 m.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů nátěrových hmot, ředidel a jejich.
Název školy Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum: duben 2012 Předmět: Zkoušení stavebních.
Technologie – spojování materiálů – pevné rozebíratelné spoje – šroubové spoje.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová NÁZEV: VY_32_INOVACE_303_Trojúhelník – výpočty Téma: Geometrie.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_05 Délka.
RUČNÍ ZPRACOVÁNÍ KOVŮ A PLASTŮ STŘÍHÁNÍ Luděk Protivínský.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Stavební výkresy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_01
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Stroje a zařízení - spoje
Pracovní činnosti - 6. ročník
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Svislé zděné konstrukce
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
schodiště CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_09
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Dřevěná zednická koza CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_17
Dřevěná tesařská vrata
pracovní postup keramických stropů
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
TECHNICKÉ KRESLENÍ ŘEZ A PRŮŘEZ
Vytápění Tepelné ztráty
Obvod a obsah mnohoúhelníků
Ocelové lešení CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_08
Výroba špalíku na broušení
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
MĚKKÉ PÁJENÍ (s praktickou ukázkou)
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Technické prostředky v požární ochraně
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Ing. Renata Segmüllerová
Základy plošné CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_05
vzpěradlo CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_17
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: ročník oboru strojírenství.
Textilní materiály CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_TP_18
Formáty výkresů Určeny normou ČSN ISO 5457 Tři druhy :
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Alena Dohnalová Číslo
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
AUTOR: Mgr. Jiří Burda NÁZEV: VY_32_INOVACE_M2_11_Bod, čára, úsečka
VY_32_INOVACE_90.
Dřevěný žebřík CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_18
Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_ZJIŠŤOVÁNÍ TRHLIN_S4
Strojní zařízení - Pracovní proces s výztuží
Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_JEDNODUCHÉ LEŠENÍ 2_Z2
Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_JEDNODUCHÉ LEŠENÍ 1_Z2
Geometrická tělesa VY_32_Inovace_010KJ-1
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Registrační číslo projektu
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Vnitřní a vnější úhly v trojúhelníku
Kondiční cvičení v tělocvičně Překážková dráha
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje popis tesařské zárubně.

V minulosti byla tesařská zárubeň nejčastější konstrukcí při zřizování dveří.  Zhotovuje se měkkého, zdravého smrkového dřeva průřezu 80mm x 100mm nebo 80mm x 160mm.  Rozměry zárubní se určují podle tloušťky zdí.  Pro dveře s prahem např. 800mm x 1970mm bude mít tesařská zárubeň vnitřní rozměr 840mm x 1990mm.  Na obložení zárubně se přidává na šířku 40mm, tj. na každou stranu 20mm.  Výška dveří se určuje od líce obložení nadpraží k podlaze Tesařská zárubeň se skládá: z prahu dvou ostění nadpraží V minulosti byla tesařská zárubeň nejčastější konstrukcí při zřizování dveří.  Zhotovuje se měkkého, zdravého smrkového dřeva průřezu 80mm x 100mm nebo 80mm x 160mm.  Rozměry zárubní se určují podle tloušťky zdí.  Pro dveře s prahem např. 800mm x 1970mm bude mít tesařská zárubeň vnitřní rozměr 840mm x 1990mm.  Na obložení zárubně se přidává na šířku 40mm, tj. na každou stranu 20mm.  Výška dveří se určuje od líce obložení nadpraží k podlaze Tesařská zárubeň se skládá: z prahu dvou ostění nadpraží

 Práh a nadpraží přesahují ostění oboustranně asi o 100mm, tzv. zhlaví.  Zhlaví je na konci seříznuto buď klínovitě nebo rybinovitě.  Vnější strana ostění je opatřena trojúhelníkovou lištou nebo je vykuchána  Práh a nadpraží s ostěním se spojí na průběžný čep a na dlab zajištěný klínkem.  Hotová zárubeň se před osazením impregnuje proti vlhkosti.  Práh a nadpraží přesahují ostění oboustranně asi o 100mm, tzv. zhlaví.  Zhlaví je na konci seříznuto buď klínovitě nebo rybinovitě.  Vnější strana ostění je opatřena trojúhelníkovou lištou nebo je vykuchána  Práh a nadpraží s ostěním se spojí na průběžný čep a na dlab zajištěný klínkem.  Hotová zárubeň se před osazením impregnuje proti vlhkosti.

Z měkkého a zdravého smrkového řeziva Z průřezu 80mm x 100mm nebo 80mm x 160mm Z prahu, dvou ostění, nadpraží Určuje se od líce obložení nadpraží k podlaze Zhlaví je část prahu a nadpraží přesahující ostění Zhlaví na konci seřízneme buď klínovitě nebo rybinovitě Průběžným čepema dlab zajištěný klínkem

Použité zdroje: archív autora