Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu
EU peníze školám Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_9_27MisS-1 Název tematické oblasti (sady) Technická příprava výroby Název vzdělávacího materiálu Sklad pro přirozené vysoušení Druh učebního materiálu Materiál pro prezentaci problematiky skladování řeziva Anotace Materiál je určen žákům truhlářských oborů a je zaměřen přirozené vysoušení Klíčová slova hráň, zastřešení, vlnitý plech, zpevněný povrch Vzdělávací obor, pro který je materiál určen 33-56-H/01 Truhlář, M/01 , L-51 Nábytkářská a dřevařská výroba Ročník I.- III. Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Bc. Stanislav Míša Zhotoveno, (datum/období) Celková velikost 1,7 MB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Stanislav Míša Dostupné z portálu

2 Vložit fotku hráně z učebnice

3 Sklad pro přirozené vysoušení řeziva
Sklad pro přirozené vysoušení je organizován podle skladovaných dřevin, tlouštěk a také patřičných předpisů. Terén má být mírně svažitý, terén bez vegetace, plocha skladu má umožňovat odvod srážkových vod. Cesty mají být zpevněné.

4 Zastřešení hráně Zastřešení je zpravidla z vlnitého plechu, musí být pevně uchyceno k hráni Přesah zastřešení je minimálně 20 cm na každou stranu hráně Pro zastřešení není vhodná plachta, která kryje horní část a také boční části, nedochází tam k cirkulaci vzduchu.

5 Členění skladu Členění skladu závisí zejména na skladovaném množství.
Sklad se dělí na oddělení, řady skupiny hrání a jednotlivé hráně. Šířka jednotlivých cest je dána použitým manipulačním prostředkem a také požárními předpisy. Odstup od budov je dán rovněž předpisem a je minimálně 3metry.

6 Požární předpisy se schvalují pro jednotlivé firmy individuálně a kontroluje se jejich dodržování při pravidelných kontrolách.

7 Označování hrání Každá hráň má své číslo dané polohou ve skladě. Hráň má ceduli, která zpravidla obsahuje číslo hráně dřevinu délku tloušťku množství (m3, případně i kusy)

8 Rozměr hráně je většinou předurčen rozměrem sušárny, kde bude probíhat dosoušení.
Rozmístnění prokladů ovlivňuje sušárenský vozík. Při udávání šířky se řídí ČSN pro měření řeziva a také ČSN pro přídavky na sesýchání.

9 Úkol: 1. Vypočítej počet kusů v hráni a objem řeziva SM, má li rozměry 5000x200x50(52)mm. Proklady mají tloušťku 22mm. Maximální rozměr hráně je 1200 na šířku a 2000mm na výšku (samotné proložené řezivo). 2. Zpracuj návrh štítku na tuto hráň podle instrukcí v tomto materiálu.


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google