Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu
EU peníze školám Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_9_26MisS-10 Název tematické oblasti (sady) Konstrukce stavebně truhlářských výrobků Název vzdělávacího materiálu Dřevěná schodiště, úvod, zakladní rozdělení. Druh učebního materiálu Materiál pro prezentaci konstrukce dřevěných schodišť Anotace Materiál je určen žákům truhlářských oborů a je zaměřen na základní konstrukci schodiště, názvosloví, Klíčová slova Schodiště, stupnice, podstupnice, schodnice, zábradlí, madlo Vzdělávací obor, pro který je materiál určen 33-56-H/01 Truhlář, M/01 , L-51 Nábytkářská a dřevařská výroba Ročník II.-IV. Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Bc. Stanislav Míša Zhotoveno, (datum/období) Celková velikost 209kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Stanislav Míša Dostupné z portálu

2 Dřevěné schodiště 2. část

3 Udávání rozměrů a základní pojmy
výška stupně, stoupání šířka stupně – v půdorysu viditelná část stupnice šířka stupnice

4 Základní udaje 1 - výška místnosti 2 - tloušťka stropu
3 - vzdálenost stropu od protější stěny 4 - šířka podesty 5 - výška podesty 6 - výška zábradlí 7 - výška sloupku 8 - půdorysný rozměr schodiště 9 - podchodná výška

5 Základní názvosloví Podchodná výška je vzdálenost od hrany po příslušný stupeň ve svislici. Nástupní stupeň - první stupeň schodišťového ramene. Ukončující stupeň – poslední stupeň schodišťového ramene, většinou také část podesty.

6 Základní názvosloví Výstupní čára – je myšlená čára, která udává obvyklou cestu uživatelů. Kreslí se do půdorysu schodiště. Začíná kroužkem na nástupním stupni a končí šipkou. Udává směr stoupání schodiště. Zrcadlo - je prostor ohraničený rameny a podestou u dvouramenného schodiště. Šířka zrcadla je rovna mezeře mezi rameny.

7 Základní názvosloví Výstupní čára – je myšlená čára, která udává obvyklou cestu uživatelů. Kreslí se do půdorysu schodiště. Začíná kroužkem na nástupním stupni a končí šipkou. Udává směr stoupání schodiště. Zrcadlo - je prostor ohraničený rameny a podestou u dvouramenného schodiště. Šířka zrcadla je rovna mezeře mezi rameny.

8 Základní názvosloví Výstupní čára se u přímočarého schodiště kreslí uprostřed šířky, u smíšeného schodistě pak mm od vnější schodnice. Poloha výstupní čáry u smíšeného a křivočarého schodiště podstatně ovlivní tvar i modul schodiště.

9 Základní názvosloví Jalový stupeň je v úrovni dolní podesty.
Šířka podesty bývá obvykle shodná s šířkou ramene.


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google