Základy stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla a technika obsluhy
Advertisements

Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Hlavní zásady obsluhy.
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Základní vybavení kuchyně
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Druhy porcelánových výrobků a soupravy užitkového porcelánu.
SKLENĚNÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME NA   1. K PODÁVÁNÍ POKRMŮ
Gastronomická pravidla 2. část
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
PODÁVÁNÍ HLAVNÍCH JÍDEL
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. Téma:
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Obor: H/01 Kuchař-číšník
OBĚDY Příprava pracoviště Příprava na provoz:
charakteristika kovového inventáře
Pečeme pizzu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Předmět: Stolničení Ročník: 1.
PORCELÁNOVÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
Inventář na úseku obsluhy, charakteristika
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Raut.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2.
Zdravý životní styl Vytvořila: Michaela Ryšánková.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Kvíz Kvíz
Specifika podávání stravy, úpravy stravy a kultura stolování v domově seniorů ve Forde. TEREZA SEDLMAYEROVÁ 3.A, DENISA PROCHÁZKOVÁ 2.O.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníbřezen 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 23 ) Člověk.
Mléčné výrobky. Vejce Vypracoval: Lukáš Karlík
Příprava místnosti a slavnostní tabule
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ INVENTÁŘ PRO STOLOVÁNÍ
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zakládání inventáře na slavnostní tabuli
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_13_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Stolování VY_32_INOVACE_5A_12
Význam slov - procvičování VY_32_INOVACE_1B_16
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Autor: Mgr. Jana Burdzová
Transkript prezentace:

Základy stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík Praktické činnosti Základy stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík

Prostření stolu pro jednoduchý oběd K dobrému jídlu patří i správně a vkusně prostřený stůl. Uznejte, že u takto prostřeného stolu se budete cítit dobře.

Prostření pro jednoduchou snídani Spojte čarami inventář na obrázku s popisky. šálek s podšálkem dezertní talířek lžička, nože na krájení a mazání vidlička máslo, džem, salám, sýr, pečivo (na větších miskách, každý si z nich nabírá na svůj talíř) konvice s kávou, čajem, mlékem

Prostření stolu pro jednoduchý oběd Spojte čarami inventář na obrázku s popisky. velký plochý talíř hluboký polévkový talíř vidlička nůž (ostřím dovnitř) lžíce malá lžička na dezert kompot, salát (dezert) sklenice na nápoj složený ubrousek (vedle talíře zleva)

Nakresli a popiš inventář prostření pro jednoduchý oběd. Zde kresli Zde porovnej

Nakresli a popiš inventář prostření pro jednoduchou snídani. Zde kresli Zde porovnej