Základy stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík Praktické činnosti Základy stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík
Prostření stolu pro jednoduchý oběd K dobrému jídlu patří i správně a vkusně prostřený stůl. Uznejte, že u takto prostřeného stolu se budete cítit dobře.
Prostření pro jednoduchou snídani Spojte čarami inventář na obrázku s popisky. šálek s podšálkem dezertní talířek lžička, nože na krájení a mazání vidlička máslo, džem, salám, sýr, pečivo (na větších miskách, každý si z nich nabírá na svůj talíř) konvice s kávou, čajem, mlékem
Prostření stolu pro jednoduchý oběd Spojte čarami inventář na obrázku s popisky. velký plochý talíř hluboký polévkový talíř vidlička nůž (ostřím dovnitř) lžíce malá lžička na dezert kompot, salát (dezert) sklenice na nápoj složený ubrousek (vedle talíře zleva)
Nakresli a popiš inventář prostření pro jednoduchý oběd. Zde kresli Zde porovnej
Nakresli a popiš inventář prostření pro jednoduchou snídani. Zde kresli Zde porovnej