Komunitní plánování – sociální služby dle nás všech Projekt Podpora rozvoje komunitního plánování a vytváření místních partnerství v Jihomoravském kraji.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Přístupy k péči o staré občany v zahraničí a u nás.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Asistenti pedagoga pro žáky se sociálním znevýhodněním a jejich role ve škole.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Mgr. Břetislav Košťál, DiS. ambasador projektu "Na vlastní kůži" Deinstitucionalizace a reforma péče o duševní zdraví v ČR Konference Na vlastní kůži 19.4.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Specifické intervence pro mladistvé uživatele návykových látek reg. č. CZ.1.04/3.1.00/A
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Centrum komunitní práce - poradenská organizace, tel.: www.ckpul.cz Centrum komunitní práce, poradenská.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Moje představa o koordinované rehabilitaci Bc. Václav KRÁSA Předseda NRZP ČR.
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Jihlava 25. listopadu 2014.
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Brně Bc. Monika GALKO DiS. Odbor sociální péče MMB Konference „Plánování rozvoje sociálních služeb – dobrá.
MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE PRO RODINU INSPIROMAT 12. DUBNA 2012.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Jsou venkovské školy horší než městské?
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Dokument KAP MSK - obsah
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Úřad práce České republiky
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Matouš Bořkovec, ZŠ Mikoláše Alše
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
Závěrečná konference Zlín,
Hlavní město praha a integrace cizinců
Spolupráce s obcí a dalšími partnery při transformaci sociální služby
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
Základní informace o poskytovateli
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Podpora sociální práce v ORP Holešov
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Ing. Stanislava Správková
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Rodinná politika v Olomouci 2015
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
NNO a dobrovolnictví „Pomáháme těm co pomáhají… “ Jiří Tošner
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Ustavující jednání Řídícího výboru MAP II, Praha 1
PRACHATICE VYUŽITÍ DOBROVOLNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
Transkript prezentace:

Komunitní plánování – sociální služby dle nás všech Projekt Podpora rozvoje komunitního plánování a vytváření místních partnerství v Jihomoravském kraji je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou.

K O M U N I T N Í P L Á N O V Á N Í S O C I Á L N Í C H S L U Ž E B …..je metodou, kterou lze na úrovni obcí nebo krajů plánovat sociální služby tak, aby odpovídaly místním specifikům i potřebám občanů.

…..zvyšuje dostupnost a kvalitu sociálních služeb a rozšiřuje jejich nabídku, …..zajišťuje, aby sociální služby odpovídaly zjištěným místním potřebám a reagovaly na lokální odlišnosti – na místní poptávku,

…..umožňuje obcím sdružovat stávající zdroje a zvyšuje efektivitu jejich využití, …..zvyšuje celkovou efektivitu investovaných finančních prostředků, protože jsou vynakládány jen na takové služby, které jsou potřebné

Cílem je vytvořit kvalitní a efektivní systém sociálních služeb, který bude vyhovovat potřebám znojemských obyvatel Měl by podporovat sociální začleňování jednotlivců i skupin do společnosti a předcházet jejich vyloučení. A nemusí jít zdaleka jen o staré a opuštěné občany či lidi se zdravotním postižením. Odbornou pomoc často potřebují lidé mladí, rodiny s dětmi nebo mládež, která se v důsledku chybějícího rodinného zázemí dostala na scestí..

Co má být výsledek? zlepšení dostupnosti služeb zvýšení kvality sociálních služeb měření efektivity vynaložených peněz Komunita a sociální služby sociální služby pomáhají lidem udržet si nebo znovu nabýt své místo v přirozeném společenství

Zadavatelé služby platí, zřizují, zadávají, organizují, a dělají na ně výběrová řízení Poskytovatelé služby provozují, prodávají, uskutečňují, dodávají, poskytují Uživatelé služby potřebují, užívají, hodnotí, kritizují či chválí

Triáda Základní triáda byla vytvořena již v srpnu 2004 a zároveň byla proškolena. Členové triády: Zadavatel: MěÚ Znojmo, odbor sociální Mgr. Karel Burdík Poskytovatel: Centrum sociálních služeb, p.o. Jarmila Eliášová Uživatel: Marie Šístková

Řídící skupina Ze zástupců zadavatelů, poskytovatelů a uživatelů byla vytvořena řídící skupina. Tato se poprvé sešla v únoru 2005 a pravidelně se schází jednou za čtvrtletí. Členové: zadavatel: MUDr. Oldřich Kraipl, místostarosta města Znojma Ing. Ludvík Hekrle, místostarosta města Znojma Mgr. Karel Burdík, vedoucí sociálního odboru MěÚ Znojmo JUDr. Věra Bártová, vedoucí odboru sociálních věcí Moravský Krumlov poskytovatel: Mgr. Evžen Adámek, ředitel Oblastní charity Znojmo Mgr. Jitka Chalupníková, vedoucí denního stacionáře sv. Damiána OCHZ Jarmila Eliášová, ředitelka Centra sociálních služeb Znojmo, p.o. Zdeněk Beránek, ředitel Domova – penzionu pro důchodce Znojmo, p.o. uživatel: Ludmila Šimrová Marie Šístková Marie Plíšková koordinátor: Lucie Rocková, DiS

Organizační skupina Řídící skupina byla rozšířena na organizační skupinu od listopadu Schází se každé dva měsíce. Přístup mají také zástupci poskytovatelů, kteří se o komunitní plánování zajímají a uživatelé, kteří chtějí přispět svými názory.

Pomožme si s problémy ! Řekni co máš za problém Zapoj se do pracovních skupin Práce ve skupinách, které se orientují na danou skupinu lidí (postižení, senioři, volnočasové aktivity, sociálně nepřizpůsobiví občané), komunikují s veřejností, tlumočí a prosazují jejich názory a přání. Účastni se veřejných setkáních – můžeš zde získat potřebnou pomoc P o m ó ó ó c

Kontakt V případě zájmu o spolupráci a prosazování vlastních zájmů, kontaktujte koordinátorku pro tvorbu komunitního plánu. Lucie Rocková,DiS tel.:

A kde získáte informace o sociálních službách? Městský úřad ve Znojmě Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Náměstí Armády 8, Znojmo Vedoucí sociálního odboru: Mgr. Karel Burdík Centrum sociálních služeb Znojmo, přísp. org. Rudoleckého 23, Znojmo Statutární zástupce: Jarmila Eliášová