Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Otvory v nosných stěnách
Advertisements

Téma: Plošné základy POS 1
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Ztužující věnce ST14 Ing. Naděžda Bártová.
TECHNOLOGIE VÝSTAVBY OBJEKTŮ
Součinitel dotvarování a objemových změn
Stavitelství 4 Betonové stropy
Název operačního programu:
VY_32_INOVACE_36_02 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Název operačního programu:
Princip monolitické konstrukce
STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
montované STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství,
Název operačního programu:
Stavitelství 3 Svislé konstrukce stěnové
Panel – montovaný železobetonový prvek
Prof. Ing. Milan Holický, DrSc.
Pozemní stavitelství II
Smyková odolnost na protlačení
NK 1 – Konstrukce – část 2B Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
NK 1 – Konstrukce Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
NK 1 – Konstrukce – část 2A Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
DŘEVOSTAVBY PRO BYDLENÍ
06/2003Přednáška č. 11 Dynamický model stárnutí objektu (části objektu) – základní popis Předmět: Modelování v řízení MR 11 (Počítačová podpora) Obor C,
Základní zadání POPR (2009 ZS) 1.základní informace k sestavení modelu objektu 2.pro model použijte stávající projekt z výuky nebo jiný dostupný projekt.
Stropní konstrukce a ztužující věnec
Stavebnictví Pozemní stavby Překlady (ST13) Část 1.
KONSTRUKČNÍ SYSTÉMY BUDOV POZEMNÍCH STAVEB
Rekapitulace obsahu modelu Předmět: Počítačová podpora řízení K126 POPR Obor E ZS, 2011, K126 EKO Přednášky/cvičení : doc.Ing. P. Dlask, Ph.D. Cvičení.
Co to jsou stavební materiály (staviva)?
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Předsazené a ustupující konstrukce (STA29)
Název operačního programu:
Otvory v nosných stěnách
Trámové a žebrové žb. monolit stropy
Stavitelství 10 Konstrukční systémy budov
Princip zakreslování žb. monolit stropů
Princip spřažené konstrukce
Stavebnictví Pozemní stavby Stěnové systémy (STA16)
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Skeletové systémy STA15
VY_32_INOVACE_34_17 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE 34_04 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Podlahy a podlahové konstrukce.
VY_32_INOVACE_36_01 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
S T R O P Y Z K E R A M I C K Ý C H P R E F A B R I K Á T Ů
Stavebnictví Pozemní stavby Stěnové systémy (STA16)
Úkoly a rozdělení stavebnictví
Stavebnictví Stavebnictví je hospodářský obor, pomocí kterého je zajišťována výstavba, údržba, modernizace a demolice stavebních objektů.
Výroba vestavěného nábytku
Výkres skladby stropních prvků
Princip stojaté stolice
Pozemní stavitelství I
Pozemní stavitelství II
Pozemní stavitelství I
Pozemní stavitelství I
6. PŘÍČKY II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Tvorba technické dokumentace
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dřevěných podlah.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení montovaných stropů deskových, panelových.
04/2012STROPY1 VY_32_INOVACE_514 Anotace: Materiál je vytvořen pro žáky 2. ročníku odborného vzdělávání s výučním listem oboru tesař. Je určen k zábavnému.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky oprav a zesilování dřevěných.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bourání postupným rozebíráním.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_22-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Svislé zděné konstrukce
Stropní konstrukce – III. část
Vysoká škola technická a ekonomická
Poruchy stropů a kleneb
Vytvořeno pro 2. hlasování DCL předmětu YPOR
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.

U montovaného skeletu je rozdělena nosná část – sloupy, průvlaky a stropní panely) a výplňová část (stěny):  Podle užitného zatížení se skelety dělí: Lehké (2000 – 5000 N/m -2 ) – bytové stavby, školy, garáže Střední (7500 – N/m -2 ) - lehké sklady, výrobny, Těžké (10000 – N/m -2 ) – průmyslová výroba, sklady  Stropní konstrukce je tvořena průvlakem, který je uložen do cementové malty na sloupech nižšího podlaží, nevýhodou těchto průvlaků je jejich výška, kterou vyčnívají do místnosti. Proto se navrhují průvlaky s přírubami

Průvlaky s přírubami  Při spojování sloupů s průvlaky – pomocí svarů, se dosahuje průběžného propojení výztuže ve vodorovné i svislém směru Panely zapuštěné do průvlaku s přírubami

Stropní panely se osazují do cementové malty, kde má ložná spára tloušťku 10 mm. U lehkých a středně těžkých skeletových staveb se používají železobetonové stropní panely, a to plné nebo dutinkové s tloušťkou od 140 do 250 mm. U staveb se značným zatížením se montují stropy z předpjatých panelů SPIROLL s výškou 160, 200, 265, 320 a 400 mm. SPIROLL

Prostorová tuhost nosné konstrukce vícepodlažních skeletových objektů vůči působení vodorovných sil je zabezpečena  Ztužidlovými trámy  Ztužujícími stěnami - Ztužující stěny mohou být zděné, monolitické nebo prefabrikované.  Ztužidlovými stropními panely  Ztužujícími jádry – využívají se k umístění výtahů a schodišť. U nižších staveb se vyzdívají a u vyšších objektů jsou z monolitického betonu Prostorová tuhost nosné konstrukce vícepodlažních skeletových objektů vůči působení vodorovných sil je zabezpečena  Ztužidlovými trámy  Ztužujícími stěnami - Ztužující stěny mohou být zděné, monolitické nebo prefabrikované.  Ztužidlovými stropními panely  Ztužujícími jádry – využívají se k umístění výtahů a schodišť. U nižších staveb se vyzdívají a u vyšších objektů jsou z monolitického betonu

Použité zdroje: vlastní Průvlaky nevyčnívají do místnosti. Propojení výztuže je průběžné svisle i vodorovně. Bytové stavby, administrativní budovy, školy, patrové garáže