Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Skeletové systémy STA15

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Skeletové systémy STA15"— Transkript prezentace:

1 STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Skeletové systémy STA15
Ing. Stanislav Martinec, Ph.D.

2 Železobetonové skelety
Zdroje Železobetonové skelety Tyto můžeme rozdělit z hlediska technologie výroby do dvou skupin: monolitické – betonované na stavbě do bednění, montované – vyrobené v prefa výrobě, dovezené a smontované na stavbě. Z hlediska konstrukčního je můžeme rozdělit: rámové (průvlakové) skelety, hřibové (hlavicové) skelety, deskové (bezprůvlakové) skelety. Příklad: Stránka pro uvedení dílčích témat Všechny výše uvedené typy konstrukcí lze zhotovovat v obou technologických variantách nebo v jejich vzájemné kombinaci.

3 PRŮVLAKOVÉ skelety Tyto dále můžeme rozdělit na:
Zdroje Tyto dále můžeme rozdělit na: skelety s podélnými rámy, skelety a příčnými rámy, skelety s obousměrnými rámy. Příklad: Stránka se dvěma rámci – textovým a rámcem pro obrázek

4 Skelet s podélnými rámy

5 Skelet s příčnými rámy

6 Skelet s obousměrnými rámy

7 Skelety hřibové (hlavicové)

8 Skelety deskové (bezprůvlakové)

9 SKELETY HALOVÉHO TYPU Železobetonové skelety halového typu jsou prováděny většinou jako montované. Tuhost a stabilita tohoto systému je zajištěna vetknutím sloupů do základů (patky nebo piloty).

10 SKELETY HALOVÉHO TYPU Železobetonové haly jsou sestaveny ze sloupů a vazníků, které vynášejí vaznice a ztužidla. Tyto jsou pak překryty střešním pláštěm.


Stáhnout ppt "STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Skeletové systémy STA15"

Podobné prezentace


Reklamy Google