Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pojmy a orientace Ostrava / Brno VEŘEJNÁ PODPORA A VELIKOST PODNIKU.
Advertisements

Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Veřejná podpora, služby obecného hospodářského zájmu Mgr. Michal.
Porada ředitelů škol a školských zařízení srpen 2015.
Podpora de minimis Praha, MŠMT 2011
Veřejná podpora, podpora de minimis a dočasný rámec Seminář pro žadatele – výzva č. 36 GG pro oblast podpory 1.2 Praha, 22. března 2010 Ing. Ivana Projsová.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Téma : Veřejná podpora Veřejná podpora - 1. část Ing. Ondřej Miffek Ostrava,
Školení žadatelů k podání žádosti o dotaci z Programu rozvoje venkova - LEADER Výzva 2011/4 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Spolupráce podniků s vysokými školami. Kolaboratorní výzkum Účinná spolupráce Smlouva o využití podpory Smluvní výzkum Úvod ČVUT – odbor rozvoje2.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Klára Lysová Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování stipendia pro studium na zahraničních středních školách v partnerských regionech.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Kulatý stůl se koná za podpory programu Evropské unie Hercule III ( ). Tento program je realizován Evropskou komisí. Byl vytvořen na podporu aktivit.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Publicita projektu
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Národní program podpory cestovního ruchu
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Státní organizace.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Jednoduché účetnictví
Seminář pro příjemce OPVK
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Benefit7.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Seminář pro žadatele Ústí nad Labem
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
Příprava a realizace projektů z pohledu pracovníka OIS
PORADA OCHRANY ZPF VEŘEJNÁ PODPORA
Základy účetnictví změny rozvahových položek
ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
Rozpočet Evropské unie
Program na podporu lesních ekosystémů
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Smlouvy s developery Obecná východiska
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Seminář o stavebním spoření
Transkript prezentace:

Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina

Jan Jež 29. září 2016 Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK Veřejnou podporou se rozumí každá podpora poskytnutá v jakékoli formě státem nebo z veřejných prostředků, která narušuje nebo může narušit hospodářskou soutěž tím, že zvýhodňuje určité podniky nebo určitá odvětví výroby, a pokud ovlivňuje obchod mezi členskými státy. Podpora, která splňuje výše uvedená kritéria, je neslučitelná se společným trhem, a tedy je zakázaná.

Jan Jež 29. září 2016 Pokud projekt financovaný z veřejných prostředků zakládá veřejnou podporu, může být podpořen pouze v souladu s pravidly pro poskytnutí veřejné podpory. Projektům spolufinancovaným z veřejných zdrojů nelze veřejnou podporu poskytnout, pokud se nejedná o aplikaci některé z výjimek ze zákazu poskytnutí veřejné podpory. V rámci výzvy k předkládání žádostí o poskytnutí finanční podpory, je specifikována konkrétní výjimka, na základě které bude veřejná podpora poskytnuta. Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK

Jan Jež 29. září 2016 Oblast podpory 3.2 OP VK Podpora nabídky dalšího vzdělávání je oblastí zakládající veřejnou podporu. Veřejná podpora bude poskytnuta na základě „Dočasného rámce společenství pro opatření státní podpory zlepšující přístup k financování za současné finanční a hospodářské krize“ („Český přechodný rámec“). Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK

Jan Jež 29. září 2016 „Český přechodný rámec“ byl notifikován dne a na jeho základě je možné poskytnout podporu až do výše EUR, za předpokladu že: - příjemce předloží čestné prohlášení, že se podnik ke dni a k datu podpisu prohlášení nenacházel v obtížích -příjemce předloží čestné prohlášení o obdržených podporách v režimu de minimis Příloha č. 5 výzvy Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK

Jan Jež 29. září 2016 Souhrnná částka podpory de minimis a podpory poskytnuté podle Českého přechodného rámce nesmí přesáhnout v období od do částku EUR pro jeden podnik. Pro účely přepočtu částky podpory Kč/EUR se použije směnný kurz ECB. Kurz pro měsíc ve kterém došlo k právnímu nároku příjemce na podporu je stanoven v předposlední pracovní den měsíce předcházejícího, v Úředním věstníku EU, části C. Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK

Jan Jež 29. září 2016 Děkuji za pozornost! Bc. Jan Jež Odbor regionálního rozvoje Oddělení ekonomicko právní pro čerpání prostředků ES tel.: , Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK