Místní Agenda 21 Ing. arch. Marie Petrová MMR. PS URROU 13.12.2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Místní Agenda 21 v České republice a zahraničí Ing. arch. Marie Petrová Brno, 20. února 2013.
Advertisements

Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Zdravé pracoviště bez rozdílu věku MVD, 28. dubna 2016 ing. Radka Sokolová, místopředsedkyně ČMKOS, místopředsedkyně Rady vlády pro BOZP
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Místní Agenda 21 v České republice a zahraničí Ing. arch. Marie Petrová Praha, 28. února 2012.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
UDRŽITELNÝ ROZVOJ JAKO PRINCIP POLITICKÉHO ROZHODOVÁNÍ.
Pracovní skupina Portál elektronického zdravotnictví NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy, MUDr. Pavel VEPŘEK předseda pracovní skupiny.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Zákon o ochraně veřejného zdraví před hlukem a řízení hluku v komunálním prostředí (Zákon o hluku) věcný záměr.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
1 5. Zasedání PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Aktualizace SUR ČR Hlavní změny po veřejných diskusích Ing. Igor Hartmann Ministerstvo pro.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Jsou venkovské školy horší než městské?
Dopravní modely v SUMP Jitka Ondráčková
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Plány udržitelné městské mobility-aktuální témata
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR PS URROU, 3. června 2010.
Josef Středula, předseda ČMKOS
Postup Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Členská schůze MAS Nepomuk,
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Integrace cizinců v Brně
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Společenská odpovědnost ve školství
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
Regionální politika a regionální rozvoj
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Univerzitní město Olomouc
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Chytré koncepty pro malé obce Koncept Smart Cities z pohledu MMR
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
PS ESPON zasedání Výboru ČR pro programy
Představení projektu.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
Kraj Vysočina, CAF a cesta ke zlatu
Sebehodnocení školy z pohledu zřizovatele (obce)
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Centralizované rozvojové projekty 2017
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Je udržitelný rozvoj atraktivní? Životní prostředí, prostředí pro život Konference CENIA 12. června 2019, Průhonice.
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Místní Agenda 21 Ing. arch. Marie Petrová MMR. PS URROU

Aktuality z MŽP a PS MA21 RVUR MŽP MA21 v gesci 1.NM Martina Frélicha koordinace Resorty Koncepce podpory MA21 a Akční plán 2012–13 (Usnesení vlády č.30 z ) MV: Konference kvality 2013 – ceny za MA21 PS MA21 Schválena sada kritérií pro MAS (říjen) Předseda expertního týmu pro 2013

Hodnocení MA21 kategorie B 2012 Kontroly na místě 10 oblastí UR, integrovaný přístup, nastavení procesů, aktuální stav v místě, partneři, způsob řešení problémů, rezervy Veřejná obhajoba: ,Kaiserštejnský palác Chrudim, Kopřivnice, Litoměřice, Prostějov, Vsetín, Křižánky, mrg. Drahanská vrchovina

Hodnocení MA21 Aktualizovaná pravidla a zásady Témata a otázky (kontroly kat. B) Metodika hodnocení kategorie A vše ke stažení na Profily (povinně pro uchazeče o kat.B, doporučeno všem, zejména kat. C)

Hodnocené oblasti UR podle Metodiky hodnocení MA21 v kategorii A 1. Správa věcí veřejných a územní rozvoj 2. Kvalitní životní prostředí 3. Udržitelná spotřeba a výroba 4. Doprava a mobilita 5. Zdraví obyvatel 6. Místní ekonomika a podnikání 7. Vzdělávání a výchova 8. Kultura a místní tradice 9. Sociální prostředí v obci 10. Globální odpovědnost Témata v návaznosti na Aalborské. závazky / pro kontroly na místě „B“

Rio+20 ICLEI - zástupce municipalit ve vyjednávacím procesu 9 klíčových skupin (major groups) podnikatelé, děti a mládež, domorodci, zemědělci, NNO, místní správy, věda a výzkum, ženy, odbory Koordinované vstupy - globální spolupráce Mluvčí municipalit Význam místní akce

ICLEI – Světový kongres 2O Belo Horizonte, Brazílie Zelená urbánní ekonomika Udržitelné město Efektivní nakládání se zdroji Low-carbon city Odolná (resilient) komunita a město Chytrá (smart) městská infrastruktura Zdravá a šťastná komunita

Úspěch - LivCom 2012 Al Ain, SAE Chrudim – absolutní vítěz finále světové soutěže LivCom 2012 (kat. 20 – 70 tis. ob.) - „S místní Agendou 21 k vyšší kvalitě života“ - kritérium Umění,kultura a dědictví: zlatá cena - další 3 projekty – bronzová cena Finále: 70 měst ze 47 zemí Jihlava – 3.místo - kritérium strategické plánování: zlatá cena

Úspěch - LivCom 2012

LivCom 2012 Al Ain, SAE ŘEDITEL SOUTĚŽE LIVCOM PAN ALAN SMITH : „MĚSTO CHRUDIM JE MĚSTEM, KTERÉ DOKÁZALO ZÍSKAT BĚHEM SVÉ ÚČASTI VE FINÁLOVÝCH KOLECH NEJVÍCE OCENĚNÍ. JE MĚSTEM, KTERÉ POSTUPUJE SPRÁVNOU CESTOU A MÁ HODNĚ PŘÍKLADŮ DOBRÉ PRAXE, KTERÉ PŘEDÁVÁ DO OSTATNÍCH ZEMÍ CELÉHO SVĚTA. JE MĚSTEM, KTERÉ SVÉ PREZENTACE STAVÍ NA SKUTEČNOSTI A TY DOKLÁDÁ NÁLEŽITÝMI FAKTY.“ VÍCE INFORMACÍ :

Děkuji za pozornost