Uran, Neptun GalaxyTrip. Uran ● Doba oběhu okolo Slunce je 84 let ● Průměr planety je 51 118 km ● Plynný obry a společně s Neptunem i mezi tzv. ledové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Planeta Uran.
Advertisements

Planety sluneční soustavy
Soubor všech fyzikálně na sebe působících objektů, který je současná astronomie a kosmologie schopna obsáhnout. staří vesmíru se odhaduje na 13 až 18miliard.
Oběžnice Slunce-vnější soustava
Sluneční soustava Slunce
Planety sluneční soustavy
Uran.
Sluneční soustava Noemi Svobodová.
Saturn Saturn je v pořadí planet na šestém místě a po Jupiteru druhá největší planeta sluneční soustavy. Planeta byla pozorována již starověkými astronomy.
Pluto - trpaslík sluneční soustavy
1.B Obchodní akademie Olomouc
Neptun Tereza Mašátová. Popis Je to plynný obr. Je to plynný obr. Jeho atmosféra se skládá z molekulárního vodíku (85%), helia (13%) a metanu (2%). Jeho.
Jupiter.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Sluneční soustava 5. ročník
Sluneční soustava Miroslava Maňásková.
David Hnátek A Radka Střihavková
Velké planety Plynní obři
Název šablony: Inovace ve fyzice52/F25/ ,Slabá Janoutová Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Název výukového materiálu: Plynné planety Autor: Bc.
Autoři : Tadeáš, Barča, Andrej, Patrik Název skupiny : JÁDROVCI.
Uran Sabina Bartůšková Lucie Vávrová. Popis Uranu Uran na rozdíl od většiny ostatních planet má výrazně skloněnou osu rotace. Je nakloněný na stranu o.
Vesmír.
Vesmír a sluneční soustava
Adam Stibůrek Monika Vančurová
Kateřina Bartůšková, Jakub Žďárský
Autor: Petr Kindelmann Název materiálu: Saturn Šablona: III/2
NEPTUN Kateřina Valentová Lucie Kvasničková Triton.
VENUŠE.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Tajemství deváté planety. Historie ● 1929 Lowell – poruchy v draze Uranu ● Tombaugh – objev Pluta ● 1999 zařazeno Pluto mezi planety ●
Pluto.
Př í jemce Z á kladn í š kola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Kr á lov é Registračn í č í slo projektuCZ.1.07/1.1.05/ N á zev projektu Digitalizace.
Sluneční soustava.
Planety sluneční soustavy
Velký Vesmír Nejnovější informace o vesmíru 2007.
Sluneční soustava MERKUR.
Neptun.
VESMÍR A MY Radek Šipka.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 19.
VY__III/2__INOVACE__203 FYZIKA. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Zvole, okr. Praha - západ AUTOR: Mgr. Helena Špinarová NÁZEV: VY_52_INOVACE_14 II Planety sluneční soustavy.
Sluneční soustava planety kontrolní otázky Merkur Jupiter Venuše Saturn Země Uran Mars Neptun.
Sluneční soustava. Sluneční soustava (podle Pravidel českého pravopisu psáno s malým s, tedy sluneční soustava) je planetární systém hvězdy známé pod.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA N EPTUN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Gošová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Planety sluneční soustavy
Planety sluneční soustavy
Uran Sedmá planeta Sluneční soustavy
Uran.
Fyzici a fyzikální jevy Autor: Mgr. M. Vejražková
Saturn.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
URAN A NEPTUN.
Název školy: ZŠ Netvořice
Saturn.
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_231_PR5 Předmět: Přírodověda.
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Planety sluneční soustavy. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé jako Slunce. Tvoří jej především 8 planet, 5 trpasličích.
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Vnější planety sluneční soustavy
Sluneční soustava.
Uran Modrá planeta.
Planeta Sluneční Soustavy
Uran Sluneční soustava Název školy
Transkript prezentace:

Uran, Neptun GalaxyTrip

Uran ● Doba oběhu okolo Slunce je 84 let ● Průměr planety je km ● Plynný obry a společně s Neptunem i mezi tzv. ledové obry ● Jméno po řeckém bohu nebes ● Objev Uranu ohlásil William Herschel 13. března 1781

Uran ● uran má prstence a obíhá jej řada měsíců ● Voyager 2 ● Po jeho oběžné dráze se “kutálí” ●sklon osy uranu je téměř vodorovný.Severní a jižní pól se proto nacházejí v oblastech, jež jsou u jiných planet charakteristické pro rovník.

Podmínky k životu ● Na Uranu nemůže existovat život podobný tomu na Zemi, Uran totiž nemá pevný povrch ● Dále složení atmosféry ani teploty panující na planetě nejsou příznivé pro vznik života

Proč na Uran? ● “vyskytuje se zde Taranium, důležitý minerál z Doktora Who” ● Větry vanoucí rychlostí až 570km/h ● A to vše za extrémně nízké ceny!!

Neptun

● Doba oběhu okolo Slunce je 163let ● Průměr planety je km ● Planeta byla objevena v roce 1846 Johannem Gallem ● Svou modrou barvu má Neptun díky obsahu metanu v atmosféře ● Pojmenována podle římského boha moří

Neptun ● Neptun má 6 prstenců ● Má asi 14 do dnes známých měsíců ● Planetu vyfotila sonda Voyager 2 Pouze za 9,999,999 eur!! Akce!

Podmínky pro život ● Některé odhady z roku 2004 hovoří o startu sondy mezi roky 2016 až 2018 s příletem k planetě v roce 2035.

Uran, Neptun Tereza Čechová Míša Stratilová Jakub Kvapil Děkujeme za pozornost A to se vyplatí!