Bezpečnost na internetu Zpracovala: Kateřina Svačinová, 6.B.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kyberšikana Prezentace v předmětu MOBBING a BOSSING PhDr. Pavel Beňo
Advertisements

Postačí zapnout počítač, připojit se k internetu a dát se do chatování, zahrát si hru pro více hráčů nebo hledat kamarády a sexuální deviant se může.
Úvod Roviny bezpečnosti Softwarová bezpečnost AntiviryFirewall Bezpečnost na internetu PhishingSpam Datová komunikace Soutěž Bezpečně na netu 2014.
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
Kampaň Nahá celebrita Martin Kožíšek, Manažer pro internetovou bezpečnost.
Bezpečnost na internetu. V širším smyslu do této oblasti náleží také ochrana před úniky nevhodných osobních informací, například, manipulace s lidmi na.
Web Rangers Filip Komarov. Co je pro vás slovo e-bezpečí ??????????????
 Projekt E-Bezpečí je celorepublikový projekt zaměřený na prevenci, vzdělávání, výzkum, intervenci a osvětu spojenou rizikovým chováním na internetu.
Název: Co mi hrozí Vypracovali:Kateřina Kratochvílová a Jiří Virgl
Agrese a šikana jako pedagogické jevy
Bezpečný internet (Kyberšikana) pozor !!!.
VY_32_INOVACE_VkZ Druhy a formy násilí
INTERNETOVÉ BEZPEČÍ Co všechno o něm (ne)víte…. KDO VLASTNĚ JSME? Studenti Jsme stále studenti základní školy, kteří se zabývají IT technologiemi a bezpečným.
INTERNETOVÁ BEZPEČNOST
Domácí násilí.
Ondřej Procházka 13 let 7.B Základní škola Šumperk,Vrchlického 22. Šumperk Tel
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
Pravidla soutěže Vytvořte hudební videoklip (současné hudební styly, např.: Rap, Hip hop, elektronická hudba apod.) zaměřený na téma kyberšikany (kyberšikana,
Nástrahy internetu.
HOAX,PHISHING,SPYWARE.
Nebezpečí na Internetu
Jako kybergrooming se označuje chování uživatelů internetových komunikačních prostředků (chat, ICQ, Skype atd.), kteří se vydávají za jinou osobu s.
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Jak jsou informovaní naši žáci- dotazníkový průzkum 11/2014 Kyberšikana S postupem doby a technickým vývojem se na scéně objevila tzv. kyberšikana. Jedná.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Dej si pozor ať tě taky někdo neuloví Když vás někdo šikanuje volejte:  Policie -158  Městská policie -156  Celostátní bezpečnostní linka -112.
Poplašné zprávy a otravná pošta Poplašné zprávy  Hoax: Poplašná zpráva, která varuje před neexistujícím nebezpečím Falešná zpráva žádající o pomoc.
NEBO-LI PRONÁSLEDOVÁNÍ OBĚTI CIZÍM ČLOVĚKEM, VYHROŽOVÁNÍ POMOCÍ SMS A VULGÁRNÍCH Ů Viktor Vašát 12 let 7.b Základní škola Šumperk,Vrchlického 22,Šumperk.
STALKING Denisa Dubská 7.B ZŠ Šumperk,Vrchlického 22,Šumperk
Kyberšikana Radka Blažková.
Nebezpečí na internetu KYBERGROOMING
Alena Dvořáková 12 let 7.A Základní škola Šumperk, Vrchlického 22,Šumperk 7871 Tel.:
Vytvořil: David Dvořák VII.B, 12 let Základní škola Šumperk,Vrchlického 22, Šumperk Tel:
Kyberšikana Cyberbulling.
počítačová BEZPEČNOST
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
MOŽNOSTI INTERVENCE – SEKTY
Kyberšikana.
Sociální patologie SCPT SCPA
Sociální sítě v našem životě Umíte používat Facebook?
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
KYBERŠIKANA Kateřina Ďurišíková. Co to je? Jedná se o šikanování jiné osoby pomocí informačních technologií - internetu, mobilních telefonů, apod. (např.
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
VIRUS - je program - dokáže se sám šířit bez vědomí uživatele tím, že vytváří kopie sebe sama - některé viry mohou být cíleně ničivé (např. mazat soubory.
Univerzita Palackého v Olomouci Centrum prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP v Olomouci Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D. & Mgr. Veronika Krejčí
KYBERŠIKANA Prezentace ke stáži MVČR2, projekt E-SYNERGIE Jana Drlíková.
Stalking nebezpečné pronásledování Trestní zákoník - § 354.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
Bezpečnost na internetu zpracovala: Lada Kuksová.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová NÁSILÍ sprejerství agresivita domácí násilí sportovní násilí.
Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ. Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na
 Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
Škodlivý software, počítačové viry
Univerzita Palackého, Olomouc Petra Martináková
Kyberšikana.
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
KYBERŠIKANA.
Psychologie ve školní praxi (seminář)
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Kyberšikana – manuál pro rodiče
ŠIKANA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_05_šikana.
Transkript prezentace:

Bezpečnost na internetu Zpracovala: Kateřina Svačinová, 6.B

Kyberšikana  Anglickým výrazem „cyberbullying“  Šikana (= opakované ubližování jednoho člověka druhému jedinci, nebo skupině) dějící se pomocí různých moderních technologií  Základní projevy:  zasílání obtěžujících, ponižujících a útočných zpráv  vytváření blogů, které svým obsahem zesměšňují konkrétního jedince  vytváření nahrávek (video, atd.) za účelem něčího poškození  Následek kyberšikany odnáší oběť v sobě jako trauma, může mít nějaké psychické problémy, sebevražedné myšlenky Zdroj obrázku: pozn.: u obrázků není uveden přesný odkaz

Sexting  Elektronické rozesílání zpráv, obrázků a videí se sexuálním obsahem  Materiály vznikají v rámci partnerských vztahů, pořízení nás uvádí do nebezpečí, že budou zveřejněny a šířeny bez našeho vědomí  Jaké věci se nám mohou stát ?  útočníci mohou zneužít tyto materiály proti nám  jestliže tyto materiály uvidí spolužáci nebo lidé v našem okolí, mohou se poškozenému smát, začít ho šikanovat  Jak se vyvarovat poškození?  nejlepší je nepořizovat jakékoli zneužitelné intimní materiály

Stalking  Nevhodné chování, projevující se zejména:  opakovaným fyzickým sledováním  nechtěnými kontakty (dopisy atp.)  dlouhodobým sledováním aktivit určité osoby a sbíráním informací o ní, případně nemístným oslovováním jejích příbuzných, přátel atp  Takový zájem cílenou osobu obtěžuje, narušuje její soukromí a vzbuzuje u ní strach

Happy slapping  Šťastné, spokojené fackování  S připravenými kamerami, či mobily vyčkají členové gangu na nic netušící oběť, které podrobí dopředu naplánovanému útoku  Ataky se vyznačují nebývalou zákeřností, která je hnána touhou získat co nejvíce šokující agresivní a „obdivuhodné“ video  Je trestným činem a hrozí za něj až pět let vězení  Nejvíce se vyskytuje v Anglii Zdroj obrázku:

Netholismus  Závislost na internetu, hraní, ale i bezhlavému seznamování pomocí sociálních sítí  Následky:  absence přirozených sociálních vztahů, nemožnost a neschopnost jejich budování  závislost stupňuje izolaci a vytváří bludný kruh  selhávání v reálném světě je nahrazováno úspěchy i obdivem na internetu  Pomoc může člověk získat pohovorem s rodinou, přáteli, ale také může vyhledat odbornou pomoc psychologa  Zdroj obrázku:

Kybergrooming  Překládáme jako kyberkrášlení  Označujeme jím jednání osoby, která se snaží zmanipulovat vyhlédnutou oběť a donutit ji k osobní schůzce  Útočník s obětí komunikuje prostřednictvím chatu, SMS zpráv, ICQ a Skypu  Důvodem schůzky bývá nejčastěji sexuální zneužití, fyzické napadení, nebo donucení k terorismu  Nejspolehlivější obranou je neposkytovat citlivé osobní údaje člověku, s nímž se znám pouze prostřednictvím internetu

Hoax  Má původ v angličtině a překládáme jej nejčastěji jako falešnou a poplašnou zprávu, novinářskou kachnu, podvod i žert  Šíří se pomocí ů, které si přeposílají samotní uživatelé  Něčím zvláštním zaujmou, co chceme sdělit ostatním  tváří se jako šokující objev, neuvěřitelná novinka, která ještě nebyla v žádném médiu publikována, nebo dokonce bylo jejímu zveřejnění bráněno  Jinou, nebezpečnější kategorií tvoří hoaxy, jejichž snahou je vymámit z uživatelů podloudnými cestami peníze za všemožné zboží, služby, ale i pomoc  Zdroj obrázku:

Zdroje Všechny informace jsem čerpala ze stránky: a