NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ODPADY.
Advertisements

TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Název Recyklace skla Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
Učebnice str ročník TĚŽEBNÍ PRŮMYSL
Jak třídit odpad - prezentace
1. Minimalizace 2. Třídění a recyklace 3. Odstraňování Vypořádávání se s odpady zpět znovu 2.
Odpady.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Jak je to s odpady ?.
Jak třídit odpad.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
DEN ZEMĚ TEST.
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Barbora Látalová, Tomáš Pavlík,
Recyklační hra.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vědomostí z oblasti eviromentální výchovy o správném třídění odpadů. Je určeno pro práci.
Odpady Vypracoval Mgr. Pavel Daněk Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
TŘÍDÍME ODPADY VY_32_INOVACE_19_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk,okres Česká Lípa,příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_19 _ENVIRONMENTÁLNÍ.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_01_ Dopravní značky
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_14.
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Třídění odpadů,recyklace
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_14 Domov, vlast
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_02 Podzim
EKOŠKOLA.
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_17_Třídění odpadu_1
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_11_ Zlomky
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_15 Prosinec a tradice
Otestujte své vědomosti o odpadech test má 30 otázek, zelená značí správnou odpověď, červená špatnou odpověď, odpovědi jsou odlišené i zvukově.
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16 Třídění odpadu TEMA : Prvouka 2. ročník ČÍSLO PROJEKKTU: 2674/21/7.1.4/2011

ANOTACE Materiál slouží jako doplněk učiva v rámci tématu Člověk a jeho svět. Materiál slouží k ekologické výchově. Vytvořeno jako DUM do předmětu Prvouka pro 2.ročník Materiál doporučuji prezentovat pomocí dataprojektoru. Klíčová slova – třídění, odpad, plast, sklo, papír Materiál byl vytvořen a pilotován v prvním pololetí školního roku 2012/2013. Žáci se seznámí se způsobem třídění odpadu.

Třídění odpadu Mnoho věcí, které vyhodíme, se dá znovu využít! Například kelímek od jogurtu, balicí papír od vánočního dárku, obal od těstovin nebo bonbonů… Říkáme tomu RECYKLACE. K tomu, aby se odpad mohl znovu použít (recyklovat), je potřeba ho správně TŘÍDIT! Když se vytřídí, použije se na výrobu nové věci! Například: knihy, plastové lahve, oblečení… Co třídit nejde, se dává do směsného odpadu - do popelnice.

Co a jak třídíme? Nejčastěji se v České republice třídí do barevných kontejnerů tyto odpady: PLASTY PAPÍR ČIRÉ SKLO BIOODPAD BAREVNÉ SKLO Dále je dobré třídit: léky, staré oblečení, kovy, elektrospotřebiče (baterie, mobilní telefon, zářivka) a další

PLASTY PAPÍR ČIRÉ SKLO BIOODPAD BAREVNÉ SKLO Kelímky od jogurtu, PET lahve, obaly od špaget, těstovin, bonbonů, igelitové sáčky, obaly od šampónů a další. Časopisy, noviny, krabice od bot, sešity, pytlík od mouky, krabičky od pytlíkových čajů a další. Čiré (bezbarvé) sklo, lahve od limonád, zavařovací sklenice, skleněné nádoby a další. Zelené, hnědé, modré lahve od nápojů (nevratné lahve od piva, vína, limonády a další. Slupky od ovoce, brambor, ohryzky, použité sáčky od čaje, posekaná tráva, listí ze stromů a další.

Kam co patří? PLASTY do žlutých kontejnerů nebo do žlutých pytlů. PAPÍR do modrých kontejnerů nebo se odevzdává do školy či na jiná místa v obci. ČIRÉ SKLO do bílých kontejnerů BAREVNÉ SKLO do zelených kontejnerů. BIOODPAD do hnědých kontejnerů.

Jakou barvu mají kontejnery? PLASTYPAPÍR ČIRÉ SKLO BAREVNÉ SKLO BIOODPAD

PLASTY PAPÍR ČIRÉ SKLO BIOODPAD BAREVNÉ SKLO Papír můžeme nosit do školy. Čiré (bezbarvé) sklo umisťujeme do bílých kontejnerů v obci. Barevné sklo dáváme do zelených kontejnerů v obci. Nejlépe je mít kompost na zahradě. Pokud to není možné, tak do hnědých kontejnerů po obci. V Nedvědici je to takto: Plasty se dávají do pytlů, které lze vyzvednout na radnici. Pytle se nosí na určená místa.

To byl nejčastěji tříděný odpad v Nedvědici, ale třídí se i řada dalších odpadů… Například: Léky lze donést do lékárny. Baterie do malých kontejnerů ve škole, v obchodě, na úřadu městyse. Staré oblečení – dvakrát ročně bývá vyhlášena sbírka a další odpady…

Kde najdete tyto kontejnery?

A tento?

Pojďme sbírat odpadky V lese nějaký nepořádný člověk vysypal velký pytel s odpadky… Obyvatelům lesa se to ale vůbec nelíbilo a přáli by si mít zase čistý les, kde by si nezranili packu, kopýtko nebo třeba křidýlko…Pojďme jim pomoci, odpadky z lesa odneseme a správně je roztřídíme do kontejnerů, kam patří…

Rozhlédni se po lese !

A TEĎ ŠIPKAMI URČI, KAM KTERÝ ODPAD PATŘÍ :

Citace TŘÍDĚNÍ ODPADU. Nedvědice [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. Fotografie a některé texty čerpány z archivu autora.