Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AUTOR: Mgr. Eva Kubíková

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AUTOR: Mgr. Eva Kubíková"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_05-Podzim 4 – Hmyz na podzim TEMA: Prvouka 2. ročník ČÍSLO PROJEKKTU: 2674/21/7.1.4/2011 Styl výše uvedené tabulky pro doplnění informací k materiálu si můžete zvolit sami. Důležité je dodržet náležitosti v ní uvedené.

2 ANOTACE Materiál slouží jako doplněk učiva v rámci tématu Člověk a jeho svět. Materiál slouží k procvičení učiva Podzim, Hmyz na podzim. Vytvořeno jako DUM do předmětu Prvouka pro 2.ročník Materiál doporučuji prezentovat pomocí dataprojektoru. Klíčová slova – hmyz, dva páry křídel, tykadla, šest nouhou. Materiál byl vytvořen a pilotován v prvním pololetí školního roku 2012/2013. Žáci získali primární orientaci ve světě hmyzu.

3 HMYZ Drobní živočichové. Nemají v těle kosti.
Má šest nohou a dva páry křídel (někdy chybí). Největší živočišná rodina. Včely přezimují v úlu, mravenci v mraveništi, mouchy a broučci si hledají úkryt ve skulinách.

4 Včela Kobylka Mravenec Slunéčko Motýl Vosa

5 vosa Přiřaď správně k obrázku: včela mravenec slunéčko motýl kobylka

6 Stavba těla Končetiny Křídla Oči Tykadla

7 Citace SEVERNS, John. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <i/Soubor:European_honey_bee_extracts_nectar.jpg>. KOSMEIER, Dieter. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: </Soubor:Mittlere-Wespe.jpg>. BETLEY, M.. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: </Soubor:Mrowka_rudnica_formica_rufa_small.jpg>. SULLIVAN, Jon. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <i/Soubor:Ladybird.jpg>. GRIMM, Fritz Geller. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: </Soubor:Heupferd_fg01.jpg>. GIMMEL, Benjamin. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <Soubor:Tagpfauenauge.jpg>.


Stáhnout ppt "AUTOR: Mgr. Eva Kubíková"

Podobné prezentace


Reklamy Google