Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_02 Podzim

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_02 Podzim"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_02 Podzim TEMA: Prvouka 2. ročník –Proměny přírody na podzim ČÍSLO PROJEKKTU: 2674/21/7.1.4/2011 Styl výše uvedené tabulky pro doplnění informací k materiálu si můžete zvolit sami. Důležité je dodržet náležitosti v ní uvedené.

2 Anotace: Materiál slouží jako doplněk učiva v rámci tématu Člověk a jeho svět. Materiál slouží k procvičení učiva Podzim, Proměny přírody na podzim. Vytvořeno jako DUM do předmětu Prvouka pro 2.ročník. Klíčová slova – podzim, proměny podzimu, rovnodennost, sklizeň ovoce a zeleniny, podzimní měsíce. Materiál doporučuji prezentovat pomocí dataprojektoru. Materiál byl vytvořen a pilotován v prvním pololetí školního roku 2012/2013. Žáci se naučili charakterizovat podzim.

3 PODZIM PODZIM NA STRAKATÉ KOBYLE JEDE.

4 PODZIMNÍ MĚSÍCE ZÁŘÍ ŘÍJEN LISTOPAD
Podzim začíná 23. září je to den podzimní rovnodennosti ( den i noc jsou stejně dlouhé) Dny se zkracují, noci prodlužují. Venku se ochlazuje, fouká vítr, bývají časté mlhy a deště. Tepleji se oblékáme. Děti na podzim pouštějí draky, trhají šípky a sbírají kaštany.

5 Na podzim sklízíme brambory a většinu zeleniny ( mrkev , celer, petržel, zelí,…)

6 V sadech a v zahradách očesáváme z ovocných stromů ovoce.

7 Zemědělci orají a vláčejí pole, sejí některé druhy obilí, které nazýváme ozim .

8 Probíhají výlovy rybníků a podzimní hony na zajíce a bažanty.

9 Test: 1. Které měsíce jsou podzimní ? 2. Kdy podzim začíná?
3. Jak se tomuto dni říká? 4. Doplň : na podzim se den ………… a noc se ……………… 5.Jak se příroda proměňuje?

10 Citace Autor neuveden . Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Autor neuveden. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <ars.usda.gov/is/graphics/photos/k htm>. DOEGE, Martin. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < TARPENNING, Bill. Wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: </wiki/Soubor:Cabbage.jpg>. HAGENLOCHER, Markus. Wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: </wiki/Soubor:Wurzelpetersilie_Wurzel.jpg>. ROCKETRANGER. Wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <wiki/Soubor:Autumn-TheCzechRepublic-Vysocina.jpg>. AOMORIKUMA. Wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <wiki/Soubor:Rosaceae_Malus_pumila_Malus_pumila_Var_domestica_Apples_Fuji.jpg>. WELLER, Keith. Wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <wiki/Soubor:Pears.jpg>. SVAJCR. Wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <wiki/Soubor:051027_Rybolov_Jesenice_0143.JPG>. Učebnice : Prvouka 2 –nakl. Nová škola P. Vejrosta – Z‘S Nedvědice- foto – hrad Pernštejn


Stáhnout ppt "AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_02 Podzim"

Podobné prezentace


Reklamy Google