Využití ICT ve výuce jazyků. CílCíl Cílem školení je seznámit se s možností využití ICT ve výuce anglického jazyka. Důraz je kladen na osvojení a praktické.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CLIL Content and Language Integrated Learning
Advertisements

Jak využít programy EU v oblasti vzdělávání
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Nové formy vzdělávání ve veřejné správě Závěrečná obhajoba mé práce Laňková Gabriela LAN0020.
C O NOVÉHO V ECDL. RVP – vzdělávací oblast IKT Je zmíněn koncept ECDL jako vzor pro konstrukci obsahu vzdělávací oblasti.
Brno, 2009 Projekty spolupráce na dálku. Brno, 2009 Kdo Vás bude seminářem provázet? Elena Tomanová Střední škola inf. technologií a sociální péče školitelka.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
INFORMATIKA 9 Zálohování dat III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Tvorba webových aplikací
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
ETwinning 19. října 2006 Jakub Černoch. Obsah co je to eTwinning co je to eTwinning národní podpůrné středisko národní podpůrné středisko charakteristika.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.
YOUTHPASS (Pas mládeže) Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro Vysílající a Hostitelské organizace)
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Komunita evropských škol Projekty spolupráce na dálku eTwinning NSS Metodický seminář eTwinning.
INFORMATIKA 9 Software a zákony I. III2 – I9- 03.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
INFORMATIKA 7 Odstavec III. III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
INFORMATIKA 7 Číslování stránek III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
INFORMATIKA 9 Kancelářské využití software III2 – I9- 17.
"N OVÁ " MATURITA A I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE New school-leaving exam and ICT Vladimír Očenášek 1.
Způsob spolupráce mezi studenty a malými a středními podniky.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
INFORMATIKA 9 MS Excel III. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
INFORMATIKA 8 Multifunkční zařízení III2 – I8- 06.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.04 Téma: PowerPoint.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Překladač VY_32_INOVACE_17 Sada 12 Základní škola T. G. Masaryka,
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
INFORMATIKA 8 Windows od r do r III2 – I8- 09.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ
ICT ve výuce jazyků Petr Caloň Masarykovo gymnázium Příbor.
„Pomáháme imigrantům stát se našimi spoluobčany.“ Příprava učitelů na výuku češtiny jako cizího jazyka Mgr. Lenka Pavelková, MSc. 1.
SVĚTLANA HANUŠOVÁ NAĎA VOJTKOVÁ JIHLAVA Hlavní principy CLIL CLIL v zahraničí.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Hrajeme si s eTwinningem PRAMEŇÁCI, ZŠ A MŠ PRAMENY, KARVINÁ.
Základní škola a Mateřská škola při lázních, Klimkovice, p. o.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Rozvoj výuky cizích jazyků
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
konference Jak se žije malotřídkám Praha
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Využití ICT ve výuce jazyků

CílCíl Cílem školení je seznámit se s možností využití ICT ve výuce anglického jazyka. Důraz je kladen na osvojení a praktické zvládnutí ICT k výuce anglického jazyka.

Co to vlastně je ICT? Informační a komunikační technologie, zkráceně ICT (z anglického Information and Communication Technologies), česky též IKT, zahrnují veškeré technologie používané pro komunikaci a práci s informacemi.

Jaké zdroje a pomůcky můžete na naší škole využít? Internet Interaktivní tabule Výukové programy Dataprojektor Scaner DVD a CD přehrávače

Internet jako zdroj informací Internet slouží jako bohatý a pohodlný zdroj informací.

Výhody internetu Mnohostranné využití Setkání s živým jazykem Navázání kontaktů Kompletní materiály do výuky Kompletní přípravy

Nevýhody internetu V textu bývají chyby Slovník nabízí celou řadu výrazů, ovšem bez kontextu – potřeba ověřit překlad Tendence „ztratit se“ ve stránkách – začtu se, pozornost se lehce zaměří jinam

Anglické slovníky Slovník – Seznam.cz Překladač google Online – slovník

Anglické testy Angličtina v testech Pygmalion test-anglictiny/ Testpark

E-TwinningE-Twinning Spolupráce evropských škol a realizace vzdělávacích projektů na dálku prostřednictvím moderních technologií Vzdělávací aktivity založené na vzájemné spolupráci žáků evropských škol prostřednictvím internetu

Mateřským školám Základním školám Středním školám Vyšším školám Komu je E-Twinning určen

31 evropských zemí Např. : Belgie, Finsko, Francie, Norsko… Které země se účastní E-Twinningu

Co přinese E-Twinning žákům Žáci využívají v praxi své znalosti cizích jazyků a informačních technologií Setkávají se s kulturními odlišnostmi a učí se týmové spolupráci.

Jak pracují žáci v E-Twinningovém projektu? Žáci si vyměňují informace Ve společném prostředí sdílejí a vytvářejí společný výstup V mezinárodním projektovém týmu pracují na společných úkolech

Informace o E -Twinningu Více o e-Twinningu na: