Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice 5.12.2013 0.2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Seminář pro příjemce v rámci výzvy IOP č. 03 – Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě , 9:30 hod Učebna č.3, 1. patro Ministerstvo vnitra,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Kroměříž 13. –
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Východiska pro administraci ROP Střední Morava Semináře: Olomouc Zlín
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Kompenzace nákladů na aktualizaci projektové žádosti ve vazbě na novou výzvu pro podoblast podpory Fyzická revitalizace území ROP Střední Morava.
Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část (Obecné informace) 3. výzva listopadu 2011 Ústí nad Labem.
Finanční řízení Lenka Geržová. Rozpočet Sestavování rozpočtu do žádosti o podporu.
Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Způsobilost výdajů Seminář pro projektové partnery, ze 4
Národní program podpory cestovního ruchu
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Úřad práce České republiky
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Seminář pro příjemce OPVK
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK 2014+
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007–2013)
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Seminář pro žadatele Ústí nad Labem
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Fond malých projektů Interreg V-A SK – CZ
Fond malých projektů Interreg V-A SK – CZ seminář pro žadatele základní informace Zlín,
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
IRP 2017 (Internacionalizace) Výměnná laboratorní praktika FM TUL/HSZG
Realizace a vyúčtování malého projektu
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Cyklus malého projektu
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Zlín,
Úvodní informace o Fondu malých projektů
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice

Projekt Spolupráce obcí Zlínska a Stredného Ponitrie Partneři Sdružení měst a obcí Východní Moravy a Regionálne sdruženie miest a obcí regionu Stredné Ponitrie Realizace projektu 3/2012 až 2/2014 Rozpočet celkem ,- EUR Hlavním cílem projektu je vzájemná přeshraniční integrace obcí při spolupráci na přeshraničních projektech. 2

Aktivity projektu Analýza přeshraniční spolupráce obcí Zlínského a Trenčínského kraje Odborné semináře na téma Zadávání veřejných zakázek Odborné semináře na téma Stavební zákon a související předpisy. Odborné semináře na téma "Financování společných projektů a vedení účetnictví" Konference – dvoudenní akce k navázání osobních kontaktů Odborné semináře na téma "Rovné příležitosti" Odborné semináře na téma "Ochrana životního prostředí„ Vytvoření databáze projektových záměrů s možností vyhledat partnera Webové prezentace Monitoring a evaluace projektu 3

Indikátory projektu VP - Počet zpracovaných analýz 1 VP – Počet seminářů a konferencí 12 HCP – Počet seminářů a konferencí 5 VP – Počet účastníků seminářů 280 HCP – počet účastníků seminářů 100 VP – počet vytvořených partnerství 1 HCP – počet vytvořených partnerství 1 4

Přeshraniční spolupráce OPPS x FMP OPPS - Podpora projektů s přeshraničním dopadem většího rozsahu, nad 20 tis. Euro, Každý partner má svůj rozpočet a realizuje vlastní aktivity. FMP - Podpora projektů malého rozsahu v oblasti přeshraničních aktivit s možností investičních výdajů do výše 40 % celkového rozpočtu mikroprojektu. Finanční krytí FMP je přes vedoucího partnera projektu.

Územní vymezení Realizace mikro/projektu musí mít prokazatelný dopad min. do jednoho ze znázorněných krajů.

Finanční alokace FMP Celková částka určená pro Fond mikroprojektů z ERDF pro plánovací období na č-s příhraničí činí: 9, ,- € velikost podpory z ERDF: minimální částka: 3.000,- € maximální částka:20.000,- € Celkový rozpočet mikroprojektu může činit max € Dotace max. 85%, nutnost předfinancování aktivit

Financování velkých projektů Minimální výše projektu nad 20 tis. Euro výše podpory z ERDF dle typu žadatele Obecně v ČR 90% v SR 95%, Financování projektu průběžné po 6 měsících a profinancování 10 tis. EURO V aktuálním rozpočtovém období již vyčerpáno, bude i v následujícím období 2014 až 2012

Financování mikroprojektu nelze uplatnit zálohové platby ani průběžné proplácení výdajů při realizaci mikroprojektu, žadatel musí při předkládání žádosti garantovat zajištění plného financování mikroprojektu z vlastních zdrojů, a to po celou dobu trvání mikroprojektu, po ukončení mikroprojektu a předložení příslušných dokumentů budou z prostředků Fondu zpětně propláceny způsobilé výdaje, maximálně však ve výši schváleného finančního příspěvku.

Způsobilé výdaje – základní vymezení způsobilý výdaj musí být vynaložen v souvislosti s dosažením cíle projektu veškeré výdaje MP hradí žadatel výše podpory je počítána pouze ze způsobilých výdajů uvedených v rozpočtu změny v rozpočtu je nutno řádně zdůvodnit v ZZ 10

Časová způsobilost výdajů Výdaje na realizaci mikroprojektu jsou způsobilé: ode dne splnění podmínek přijatelnosti žádosti, termín splnění přijatelnosti bude žadateli sdělen písemně, do data ukončení realizace mikroprojektu

Způsobilé výdaje musí být: Nezbytné pro realizaci projektu Být uvedeny ve Smlouvě o financování projektu Skutečně vynaloženy žadatelem projektu v období od splnění podmínek přijatelnosti do ukončení projektu Vykázány v učetnictví žadatele nebo v daňových dokumentech – nutná analytická evidence Identifikovatelné, ověřitelné a podložené prvotními doklady Řádně zaplaceny do doby předložení závěrečné zprávy (do 30ti dnů po ukončení MP)

Typy způsobilých výdajů Osobní výdaje – hrubé mzdy a platy, odvody SZP plac. zaměstnavatelem, jiné Věcné výdaje Externí služby Výdaje na publicitu Investiční výdaje 13

Proplácení způsobilých výdajů Způsobilé výdaje jsou refundovány po ukončení projektu Nelze praktikovat zálohové platby Finanční ukončení projektu probíhá do 12ti měsíců od předložení Závěrečné zprávy

Typy nezpůsobilých výdajů Aktivity mimo podporované území bez přímého dopadu do podporovaného území Výdaje, které nebyly pro mikroprojekt zaúčtovány analyticky Výdaje odpovídající svým vymezením účetní kategorii mimořádných nákladů 15

RNDr. Otakar Prudil ředitel tř. T. Bati Zlín Tel.: Děkuji Vám za pozornost!