Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
1 Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Přátelské setkání.
Finanční gramotnost v počátečním vzdělávání
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
SETKÁNÍ S ŘEDITELI STŘEDOČESKÉHO KRAJE květen 2011
Aktuálně k Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva k předkládání individuálních projektů ostatních.
Každá (základní) škola má mít přehled o svých vzdělávacích výsledcích.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Transformuje Kraj nebo kraj ?
PREZENTUJÍCÍ Hodnocením ke zvyšování kvality vzdělávacích služeb středních škol v kraji Vysočina Mgr. Miroslav Pech.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Rámcové a školní vzdělávací programy
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
© Radek Maca1 SCO 2005, Radek Maca odbor 55 - SIPVZ SIPVZ a nový školský zákon.
ROZVOJ ICT V PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍCH KRAJE VYSOČINA Poskytování finančních prostředků.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Výzvy PO1 Téma výzvySpecifický cíl Žadatel Alokace na výzvu Předpokládaný termín vyhlášení Strategické řízení VaVaI na národní úrovni specifický cíl 4.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
„Podpora činnosti základního uměleckého školství při realizaci výuky podle Rámcového vzdělávacího programu pro umělecké obory základního uměleckého vzdělávání“
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Strategické řízení a plánování
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Individuální projekt OP VVV
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Návrhy na Individuální projekty ostatní v rámci OP VK v gesci odboru předškolního, základního a základního.
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Výzva k předkládání žádostí
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
Komplexní systém hodnocení
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
Název operačního programu:
Hlavní manažér SP Kvalita I
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání

Podporované aktivity - Individuální projekty ostatní (v gesci odboru 20)  Podpora škol v oblasti evaluace, nabídka evaluačních nástrojů a ověřování klíčových kompetencí žáků za účelem zvyšování kvality vzdělávání  Zvyšování kvality na základě zjišťování dat, a to i v mezinárodním kontextu  Vytváření informačního a komunikačního systému v počátečním vzdělávání a rozvoj portálových služeb (platí pouze pro IP krajů)

Podpora škol v oblasti evaluace, nabídka evaluačních nástrojů a ověřování klíčových kompetencí žáků za účelem zvyšování kvality vzdělávání Cíl: zjišťování a ověřování výsledků vzdělávání žáka prostřednictvím verifikovaných evaluačních nástrojů Předpokládané výstupy projektu:  Evaluační nástroje a materiály pro žáky ZŠ  Osobní složka žáka  Evaluační nástroje a materiály k uzpůsobování podmínek pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami v praxi  Testy pro ZŠ a SŠ k naplnění banky testů pro autoevaluaci a evaluaci škol  DVPP v oblasti evaluace - kurzy a metodiky Přidaná hodnota projektu:  Nabídka evaluačních nástrojů by měla pozitivně ovlivnit školy. Školy si budou moci vybrat k ověření dovedností a znalostí žáků - k ověření jejich klíčových kompetencí takový nástroj, který nejlépe odpovídá tomu, jak je nastaven jejich školní vzdělávací program. Školy mohou prostřednictvím nástroje, který nejlépe odpovídá zaměření jejich školnímu vzd. programu, ověřovat kvalitu svého školního vzdělávacího programu, toto zjištění je 1. krokem ke zlepšování práce školy.

Podpora škol v oblasti evaluace, nabídka evaluačních nástrojů a ověřování klíčových kompetencí žáků za účelem zvyšování kvality vzdělávání  Předpokládaná výzva v: 1) květnu )  Předpokládaný objem finančních prostředků na tuto aktivitu ve výzvě: 1) 150 mil. Kč 2) 150 mil. Kč  Předpokládaní příjemci:  příspěvkové organizace a organizační složky státu podřízené MŠMT  vysoké školy podle zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách  právnické osoby působící ve vzdělávání  kraje dle zákona č. 129/2000 Sb., o krajích

Zvyšování kvality na základě zjišťování dat, a to i v mezinárodním kontextu Cíl: provádění národního a regionálního monitorování výsledků a výstupů vzdělávání; analýza a syntéza jednotlivých zjištění a jejich využití pro doporučení a návrhy úprav vzdělávací politiky na centrální a krajské úrovni Předpokládané výstupy projektu:  Analýzy a doporučení v souvislosti s kurikulární reformou  Analýzy, doporučení a návrhy úprav vzdělávací politiky na centrální, krajské úrovni  Podkladové materiály na základě analýz jednotlivých dokumentů výzkumů PISA  Aktualizovaný systém statistických ukazatelů pro hodnocení vzdělávacího systému (včetně metodických doporučení)  Metodický materiál pro učitele přírodních věd (ZŠ) (jedná se o návaznost, v SP KVALITA I byly zpracovány metodické příručky z ČJ a M)  Odborné semináře pro učitele ZŠ Přidaná hodnota projektu:  Cílové skupiny budou mít k dispozici dostatek relevantních informací pro svoje rozhodování a stanovení další strategie.

Zvyšování kvality na základě zjišťování dat, a to i v mezinárodním kontextu  Předpokládaná výzva v: prosinci 2008  Předpokládaný objem finančních prostředků na tuto aktivitu ve výzvě: 40 mil. Kč  Předpokládaní příjemci:  příspěvkové organizace a organizační složky státu podřízené MŠMT  vysoké školy podle zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů

Vytváření informačního a komunikačního systému v počátečním vzdělávání a rozvoj portálových služeb (platí pouze pro IP krajů) Cíl: Provozování internetového portálu zaměřeného na podporu informovanosti pedagogické a širší veřejnosti v oblasti počátečního vzdělávání v krajích Předpokládané výstupy projektu:  Informační a komunikační systém krajů - funkční internetový portál  Portálové služby, které budou zaměřeny na poskytování informací pedagogické i širší veřejnosti, na sdílení informací a zkušeností pracovníků krajů, a tím na podporu změn v základním a středním vzdělávání. Přidaná hodnota projektu:  Pedagogická i široká veřejnost bude mít k dispozici příspěvky s vysokou informační hodnotou (díky aktuálnosti, třídění, kritické revizi prezentovaných příspěvků)  Kraje budou prostor ke sdílení informací a zkušeností

Vytváření informačního a komunikačního systému v počátečním vzdělávání a rozvoj portálových služeb (platí pouze pro IP krajů)  Předpokládaná výzva v: prosinci 2008  Předpokládaný objem finančních prostředků na tuto aktivitu ve výzvě: 130 mil. Kč  Předpokládaní příjemci:  kraje podle zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení) ve znění pozdějších předpisů)

Děkuji za pozornost. Prezentaci připravili: PaedDr. Jaromír Krejčí a Mgr. Jana Ostrýtová