BRAMBOROVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, bramborové, příprava, šišky, knedlíky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moučníky z bramborového těsta
Advertisements

CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.11 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
MINUTKY Z DRŮBEŽE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: minutky, drůbež, drůbeží maso, před příprava,
VÝROBKY Z OBILOVIN Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: výrobky, obiloviny, mlýnské, mouka, kroupy, vločky.
MINUTKY Z VNITŘNOSTÍ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, vnitřnosti, játra,
MINUTKY Z VEPŘOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: vepřové maso, před příprava,
KLOKANÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: klokaní, maso, charakteristika, příprava,
ZMRZLINY A POHÁRY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: zmrzlina, poháry, mléčná, ovocná, smetanová.
KAKAO A ČOKOLÁDA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kakao, čokoláda, výroba, výrobky, dělení čokolády Autor:
KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 28 Název.
TĚSTO LINECKÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, linecké, příprava, čajové pečivo Autor:
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. 1. BĚŽNÉ 2. JEMNÉ SUROVINY PŠENIČNÁ MOUKA VEJCE VODA DROŽDÍ /KVASNICE/ TUK SŮL CUKR NÁPLNĚ TVAROH MÁK POVIDLA MARMELÁDA,
MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta,
DĚLENÍ MOUČNÍKŮ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: Moučníky, dělení, druhy těst Autor:
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
TĚSTO LISTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, listové, příprava, Autor: Bc. Jana Tvrdíková.
Блюдо 3. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací, upevňovací učivo Autor: Mgr. Lenka Kajabová Jazyk: Ruština Očekávaný výstup: rozšíření.
PŠTROSÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, charakteristika, vejce, peří, složení Autor:
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos,
MINUTKY Z MOŘSKÝCH RYB Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, mořské ryby, před.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DUM - Digitální Učební Materiál
Peckové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
TRŽNÍ ČÁSTI TELECÍ MASO TELECÍ DROBY
Příprava drůbeže pečením
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Suroviny pro cukráře I. ročník
TVAROHOVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky.
TĚSTOVINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: těstoviny, charakteristika, význam, výroba, druhy Autor:
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Výroba plundrového těsta
Tržní části vepřového masa Vepřové sádlo
Předběžná příprava drůbeže
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁKYPY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: nákypy, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky Autor:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Přílohy z brambor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová.
PUDINKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: pudink Autor: Bc. Jana Tvrdíková.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
DUM - Digitální Učební Materiál
TEPLÉ SLADKÉ OMÁČKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: teplé, sladké, omáčky Autor:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DARY MOŘE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: dary moře, mušle, chobotnice, langusta Autor:
Třené, jádrové a smetanové výrobky
KRÁLIČÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: králičí, maso, tržní, části, charakteristika Autor:
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova:nízký, roštěnec, charakteristika, rumpsteak,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
JÁDROVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: jádrové, ovoce, hrušky, jablka, mišpule, kdoule, jeřabiny.
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
OVOCNÉ MOUČNÍKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: charakteristika, ovoce, jablka, závin Autor:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
EU_52_sada1_17_ZPM_Ruční výroba papíru_Cup
VY_32_INOVACE_11_GAS_606_Per
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
VY_52_INOVACE_ZBP1_5564VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Transkript prezentace:

BRAMBOROVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, bramborové, příprava, šišky, knedlíky Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice Anotace: Výukový materiál k technologii přípravy pokrmů pro III.ročník oboru kuchař - číšník Dum: 490 Vypracováno: II.pololetí 2012/2013

ZÁKLADNÍ POSTUP vychladlé brambory vařené ve slupce se oloupou, nastrouhají na jemném struhadle nebo se umelou vychladlé brambory vařené ve slupce se oloupou, nastrouhají na jemném struhadle nebo se umelou přidá se sůl, vejce, krupice a hrubá mouka přidá se sůl, vejce, krupice a hrubá mouka vypracuje se tužší těsto, které se musí ihned zpracovat, jinak řídne. vypracuje se tužší těsto, které se musí ihned zpracovat, jinak řídne. Moučníky z brambor se tepelně upravují vařením ve mírně osolené vodě. Moučníky z brambor se tepelně upravují vařením ve mírně osolené vodě. Podávají se na předehřátém talíři sypané moučkovým cukrem, opraženou strouhankou, mákem, strouhaným tvarohem, praženými oříšky přelité rozpuštěným máslem Podávají se na předehřátém talíři sypané moučkovým cukrem, opraženou strouhankou, mákem, strouhaným tvarohem, praženými oříšky přelité rozpuštěným máslem

Bramborové šišky s mákem Z těsta vyválíme dlouhé prameny o průměru 1cm a poté ze kterých se šištičky asi 3 – 4 cm dlouhé. Z těsta vyválíme dlouhé prameny o průměru 1cm a poté ze kterých se šištičky asi 3 – 4 cm dlouhé. Hotové šišky vaříme v mírně osolené vroucí vodě. Hotové šišky vaříme v mírně osolené vroucí vodě. Vařené a dobře odkapané šišky posypeme prosetou, na sucho Vařené a dobře odkapané šišky posypeme prosetou, na sucho opraženou strouhankou. opraženou strouhankou. Při podávání posypeme moučkovým cukrem, mletým mákem a přelijeme rozehřátým máslem. Při podávání posypeme moučkovým cukrem, mletým mákem a přelijeme rozehřátým máslem / /

Povidlové taštičky těsto ihned vyválíme na tenčí plát, z něhož vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. těsto ihned vyválíme na tenčí plát, z něhož vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. Do středu vykrojeného těsta dáme povidla. Do středu vykrojeného těsta dáme povidla. Kolečka v polovině přehneme, okraje spojených půlkruhů přitlačíme tak, aby povidla nemohla vytéci a stlačený okraj ořízneme formou. Kolečka v polovině přehneme, okraje spojených půlkruhů přitlačíme tak, aby povidla nemohla vytéci a stlačený okraj ořízneme formou. Taštičky vaříme ve vroucí a mírně osolené vodě. Taštičky vaříme ve vroucí a mírně osolené vodě. Podáváme sypané cukrem, na sucho opraženou strouhankou a přelité máslem. Podáváme sypané cukrem, na sucho opraženou strouhankou a přelité máslem. kucharka.zarovi.cz/recept/78

OVOCNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY

ZDROJ Vlastní zkušenosti znalosti a poznatky z praxe Sedláčková, H. Technologie přípravy pokrmů 2, Fortuna, ISNB s