První vlaštovka v Praze 12 „Zavádění kritérií zvýhodňující firmy, které zaměstnávají osoby se zdravotním postižením v rámci vyhlašovaných výběrových řízení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alena Zieglerová (ASZ), František Jirásek (Město Most)
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
Teoretický model sociální firmy Ing.Markéta Würtherlová Fokus Praha, o.s.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zkušenosti s dobrovolnou transparentností zadávání veřejných zakázek Mgr. Jan Farský starosta.
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání Česká města a příklady ze zahraničí Praha
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek jako nástroj podpory místního rozvoje a sociálního začleňování Alena Zieglerová Úřad vlády ČR,
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP Josef Jemelka Oddělení veřejných zakázek OPŽP Státní fond životního prostředí ČR.
Veřejné zakázky jako nástroj zvyšování zaměstnanosti v obci Výjezdní zasedání Svazu měst a obcí v Chanově, Most,
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Alena Zieglerová Praha, Úřad vlády, Seminář „Sdílení dobrých praxí v oblasti realizace zaměstnanostních.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi zaslán programový.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení Tomáš Mikulecký Oddělení veřejných zakázek Státní fond životního prostředí ČR.
Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Úřadem vlády ČR Mgr. Zuzana Profousová.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
1 Strategický plán Leader Partnerství venkova – Prosperita regionu Zadávání zakázek – výběrová řízení v rámci LEADRU a PRV Evropský zemědělský fond pro.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Deset procent pracovních míst vyhrazených pro dlouhodobě nezaměstnané ve veřejných zakázkách města Mostu Agentura pro sociální.
Přednáška č. 9 Hodnocení veřejných zakázek Úvod do veřejných zakázek a věcné hodnocení Ladislav Kavřík
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP Mgr. Vlasta Buřinská Oddělení veřejných zakázek OPŽP Státní fond životního prostředí ČR.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Alena Zieglerová (ASZ), František Jirásek (Město Most)
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Výzva k předkládání žádostí
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Výzva k předkládání žádostí
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Přednáška č. 10 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

První vlaštovka v Praze 12 „Zavádění kritérií zvýhodňující firmy, které zaměstnávají osoby se zdravotním postižením v rámci vyhlašovaných výběrových řízení radnicí Prahy 12“ 27. března 2014

PRAHA 12 V ČÍSLECH  5 katastrálních území:  Cholupice  Kamýk  Komořany  Modřany  Točná  Celková rozloha: 2333 ha  Počet obyvatel 54 tisíc

IMPULS Na Kolokviu podporovaného zaměstnávání, které se uskutečnilo 7. prosince 2011 v prostorách Svazu Českých a Moravských Výrobních družstev Ing. Markéta Würtherlová (Fokus Praha, o.s.) věnovala přednášku sociálním firmám a použila následující definici: „Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu, jehož účelem je vytvářet pracovní příležitosti pro osoby znevýhodněné na trhu práce a k tomu jim poskytovat přiměřenou pracovní a psychosociální podporu.“ Tím iniciovala následující kroky zastupitelek za Změnu pro Prahu 12 Ing. Evy Tylové (SZ) a PhDr. Daniely Rázkové (KDU-ČSL), jež získaly pro tyto aktivity podporu celé rady městské části

VÝCHODISKO  Východiskem byl Komunitní plán rozvoje sociálních služeb MČ Praha 12 pro léta  Opatření Zlepšení vytváření podmínek zaměstnávání osob s postižením

OPATŘENÍ  Aktivity: zavedení kritérií zvýhodňující firmy, které zaměstnávají osoby se zdravotním postižením, např. v rámci výběrových řízení vyhlašovaných MČ Praha 12  Cíle: ekonomické, sociální a environmentální – koncept zadávání veřejných zakázek naplňující více cílů Zlepšení vytváření podmínek zaměstnávání osob s postižením PRVNÍ VLAŠTOVKOU JE VEŘEJNÁ ZAKÁZKA na údržbu veřejné zeleně a úklid veřejných prostranství městské části Prahy 12

 Tomu předcházela zadávací dokumentace veřejné zakázky malého rozsahu, kterou se vyhlásilo výběrové řízení na služby:  Na zpracovatele webu Portál Pomoc na dvanáctce  Zvláštní podmínky zadavatele  Zadavatel omezuje toto zadávací řízení s odkazem na § 101 zákona pouze na zvýhodněného dodavatele.  Zvýhodněným dodavatelem je dodavatel, na nějž se vztahuje program zaměstnanosti, na jehož základě dodavatel zaměstnává více než 50 % osob se zdravotním postižením dle § 67 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů.  Splnění výše uvedené podmínky musí dodavatel prokázat v nabídce předložením potvrzení nebo příslušných rozhodnutí orgánu sociálního zabezpečení, z nichž bude vyplývat překročení hranice 50 % osob se zdravotním postižením.  Výše uvedené skutečnosti nelze prokazovat prostřednictvím subdodavatele/ů. VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU

Hodnotící kritéria  Základním hodnotícím kritériem je ekonomická výhodnost nabídky.  Pro hodnocení nabídek je stanovena bodovací stupnice 0 – 100 bodů.  Dílčí hodnotící kritéria a jejich váhy jsou: »nabídková cena v Kč včetně DPH (70 %, max. 70 bodů); »míra zabezpečení předmětu této veřejné zakázky osobami se zdravotním postižením v % (20 %, max. 20 bodů); »způsob realizace zakázky (popis procesů při její realizaci) s ohledem na zapojení osob se zdravotním postižením (10 %, max. 10 bodů). PORTÁL POMOC NA DVANÁCTCE

ÚDRŽBA VEŘEJNÉ ZELENĚ A ÚKLID VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ VE DVOU LOKALITÁCH MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 12 Další požadavky zadavatele  Zadavatel využívá svého práva dle § 101 zákona a omezuje toto zadávací řízení pouze na zvýhodněného dodavatele.  „Zvýhodněným dodavatelem“ je dodavatel:  který provozuje chráněnou pracovní dílnu dle § 76 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, nebo  na nějž se vztahuje program zaměstnanosti, na jehož základě dodavatel zaměstnává více než 50 % osob se zdravotním postižením dle § 67 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů.  Splnění předpokladu ad. a) musí dodavatel prokázat v nabídce předložením potvrzení úřadu práce nebo dohody s úřadem práce, z nichž bude zřejmé, že provozuje chráněnou dílnu v souladu s ustanovením § 76 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů.  Splnění předpokladu ad. b) musí dodavatel prokázat v nabídce předložením potvrzení nebo příslušných rozhodnutí orgánu sociálního zabezpečení, z nichž bude vyplývat překročení hranice 50 % osob se zdravotním postižením.  Při použití těchto ustanovení je vyloučeno prokazovat výše uvedené skutečnosti prostřednictvím jiných osob (subdodavatelů).

Na nadlimitní zakázce na úklid a údržbu zeleně spolupracují  Odborný poradce: Mgr. Alena Zieglerová vedoucí oddělení řízení a koordinace Odbor pro sociální začleňování (Agentura) Úřad vlády České republiky  Úřad vlády poskytl Příručky pro obce, která je k dispozici zde: %20Zamestnanost/04_04.pdf  Krátkou reportáž se zkušenostmi z Mostu naleznete zde: SPOLUPRÁCE S ÚŘADEM VLÁDY ČR

HODNOTÍCÍ KRITÉRIA Základním kritériem hodnocení je ekonomická výhodnost nabídky 1. nabídková cena bez DPH - váha 60%  Zadavatel bude hodnotit nabídkovou cenu uchazeče bodovací metodou. Nabídková cena uchazeče bude hodnocena podle její absolutní výše v korunách českých včetně DPH.  Nejlépe bude hodnocena nabídka s nejnižší nabídkovou cenou vč. DPH. 2. podíl realizace veřejné zakázky osobami se zdravotním postižením – váha 20 %  V rámci tohoto subkritéria uchazeč stanoví finanční objem činností vykonávaných OZP v procentech u každé položky předmětu veřejné zakázky zvlášť, který bude odpovídat činnostem zabezpečovaným osobami se zdravotním postižením, a tento finanční objem náležitě zdůvodní konkrétním popisem činností, které budou, příp. nebudou fakticky při plnění veřejné zakázky vykonávat osoby se zdravotním postižením.  Zadavatel stanovuje minimální podíl rozsahu faktického plnění osobami se zdravotním postižením na 30 %; pokud uchazeč nabídne podíl menší, bude jeho nabídka vyřazena a uchazeč následně vyloučen ze zadávacího řízení. 3. způsob realizace veřejné zakázky – váha 20 % Uchazeč zpracuje metodiku řešení veřejné zakázky; vzhledem k vyhrazení zakázky podle § 101 ZVZ též se zaměřením na OZP.

HLEDÁNÍ DEFINICE ZADÁNÍ Sociální přínos v souvislosti s podporou zaměstnanosti a sociální soudržnosti, tzn. že uchazeč o veřejnou zakázku je sociální firmou (tj. podnikatelským subjektem, jehož účelem je vytvářet pracovní příležitosti pro osoby znevýhodněné na trhu práce a zaměstnává minimálně 25% těchto znevýhodněných osob z celkového počtu pracovníků) či se sociálními firmami při své činnosti spolupracuje např. při zajišťování subdodávek nebo využívá při zaměstnávání lidí institutu veřejně prospěšných prací a veřejné služby.

CO ŘÍCI NA ZÁVĚR Veřejné zakázky se sociálním aspektem jsou možné díky politické vůli – samosprávy a spolupráci státní správy a neziskové sféry, které se u nás potkaly v rámci komunitního plánování. Jinak to prostě nejde!