Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ. 1. 07/1. 4.00/21.3751 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_239 AutorMgr. Romana Rybiařová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální sítě.
Advertisements

školení internetového vyhledávače
Internet Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří
Internet - historie.
Školení internetového vyhledávače
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Manažerské informační systémy Ing. Dagmar Řešetková
Školení internetového vyhledavače Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu, která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
INTERNETOVÉ VYHLEDÁVAČE
Základy práce s počítačem – lekce V.
Vyhledávání a analýza dat na internetu 1 Doporučený vyhledávač:
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Informatika - prezentace
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Prezentace VOLNÝ.cz. Internetový portál, který byl založen v roce 1999 jako vstupní brána do internetu pro uživatele dial-up připojení. V současné době.
Internetový prohlížeč
WWW – hypertextový informační systém
INTERNET Filip Fiala, 4C.  Internet je globální systém vzájemně propojených počítačových sítí. (World Wide Web)  Pro vzájemnou komunikaci v síti se.
Sociální sítě.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: únor 2012,
Jak vyhledávat informace na Internetu?
 Podle řady nezávislých zdrojů se sociální sítě staly nejčastější aktivitou na internetu, čímž sesadily pornografii. A to je pravděpodobně jen začátek.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_154_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
INTERNET.
Internet – služby Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Stanice v síti učební texty pro deváté ročníky ZŠ.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/28 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
WEBOVÝ PROHLÍŽEČ. Charakteristika: Webový prohlížeč je počítačový program, který slouží k zobrazování a prohlížení World Wide Webu (WWW), tj. internetu.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
Jiří Prášek WLM: Mail: Web:
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_230 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Internetový vyhledávač Google Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Jak hledat na internetu??? Hledání pomocí.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_238 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Internetový prohlížeč
Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková.
SOFTWARE Operační systémy.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Orientace a vyhledávání na internetu
Sociální Sítě Plhák Šumperk 5.B.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_17_16_internetový vyhledávač.
Internet - historie.
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Informační a komunikační technologie
Telefónica Tato firma, která rozhodně nebyla považována za favorita tendru, je v české kotlině v podstatě neznámá - největší trhy má ve Španělsku a zemích.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Nový web Souborného katalogu ČR
Co bychom měli také o internetu vědět
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Transkript prezentace:

Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_239 AutorMgr. Romana Rybiařová NázevNejznámější světové internetové vyhledávače Datum (období)Březen 2014 Ročník8. a 9.ročník ZŠ praktická, lehké mentální postižení Vzdělávací oblastInformační a komunikační technologie Anotace Prezentace jako učební materiál je určena žákům 8. a 9. ročníku ZŠ praktické. V této prezentaci se žáci seznámí s nejznámějšími a nejpoužívanějšími světovými internetovými vyhledávači a službami, které poskytují.

Nejznámější vyhledávače ve světě:

 jde o vůbec první internetový portál, který kdy vznikl  vše začalo jako nevinný nápad, kterým si chtěli dva studenti oboru elektrického inženýrství David Filo a Jerry Yang, Standfordské univerzity, usnadnit vyhledávání ve World Wide Webu  v roce 1994 začali ve volném čase třídit internetové stránky do různých kategorií, což mělo pomoci jim i jejich přátelům s vyhledáváním  netrvalo to dlouho a tento katalog začalo využívat obrovské množství lidí, což začalo zatěžovat servery ve Standfordské univerzitě  proto se tito dva studenti rozhodli, že se tím budou zabývat podrobněji Něco málo z historie:  ještě v roce 1994 založili firmu Yahoo!  sídlo firmy je v Sunnyvale v Silicon Valley v Kalifornii

Do you Yahoo? Slogan: „ Y et A nother H ierarchical O fficious O racle“ volně přeloženo „ Ještě jedno nadřazené dotěrné orákulum “ pozn: orákulum = věštba, proroctví, věštírna jako radostný výkřik  Název vyhledávače můžeme překládat hned dvěma způsoby a sice: "Yahoo!" nebo jako:

 charakteristické jsou zpravodajské zprávy - už na hlavní stránce vidíme nejnovější novinky z domova a ze světa  Vyhledávač Yahoo! stále patří mezi silné vyhledávací portály, ovšem už nikdy asi nebude na takové úrovni, jako Google, protože jednoduše tento vyhledávač zaspal dobu, ale kdo ví, třeba o něm ještě hodně uslyšíme  ové služby Některé ze služeb: automaticky nastaví předpověď počasí na oblast, kde žijeme Yahoo Mail je zcela zdarma pro jakéhokoliv návštěvníka  počasí Yahoo Weather při registraci do Yahoo Mail si zároveň vytváříme účet, který nám umožní přístup do ostatních služeb (např. sociální sítě) má i dlouhodobou předpověď, obsahuje různé grafy, z kterých můžeme pozorovat počasí za poslední měsíc

 je druhým největším vyhledávačem na internetu po vyhledávači společnosti Google  vyhledávač byl uveden jako náhrada za Live Search 28. května 2009  tento vyhledávač provozuje softwarový gigant Microsoft  můžeme zadat i internetovou stránku jelikož nás to automaticky přesměruje na  Bing přináší oproti předchozím verzím vyhledávače mnoho změn, například možnost sdílet výsledky hledání prostřednictvím stránek Facebook a Windows Live.

 po zadání adresy se nám zobrazí stránka, kdy v centru uvidíme kolonku vyhledávače a v pozadí je velký obrázek, který se čas od času mění  nahoře nad obrázkem jsou vypsané základní služby

Podívejte se na video, které vás seznámí s prohlížečem a jeho funkcemi:  je to internetový vyhledávač, který klade důraz na ochranu uživatelů, především jejich soukromí  klade také důraz na získávání informací z těch nejlepších zdrojů  sídlo provozující společnosti je v Paoli - Pennsylvania, Spojené státy americké  byl založen Gabrielem Weinbergerem v roce 2006  provoz byl zahájen 25.září 2008  název společnosti pochází z dětské hry - kachny, kachny, husy.

 Yandex je jedním z největších internetových společností v Evropě  působí v Rusku, kde je nejpopulárnějším vyhledávačem  v současné době existuje více než 100 milionů uživatelů po celém světě  nabízí širokou škálu služeb i pro mobilní zařízení, včetně televizorů a online palubní automobilové počítače  v prosinci 2013 bylo zaznamenáno 61,9% ze všech vyhledávání v Rusku  je provozován také na Ukrajině, v Kazachstánu, Bělorusku a Turecku  Yandex patří k pěti nejvýznamnějším světovým vyhledávačům

 byl založen v roce Jdi na to! Slogan:

 španělsky to znamená – „Vysoká vyhlídka“  v únoru 2003 koupila Altavistu firma Overture Services, Inc..  byl to internetový vyhledávač, který vznikl 15. prosince  původní (dnes nefunkční) stránky byly na adrese:  v květnu 2004 převzala Overture firma Yahoo!.  krátce po převzetí začala AltaVista používat vyhledávací databáze vyhledávače firmy Yahoo!

Zdroje: Vlastní tvorba - printscreen