Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:Pě8 - 14 Datum ověření ve výuce:28. 2. 2011 Téma: Balkónové květiny Tématický okruh: Okrasné sadovnictví Vzdělávací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:F Datum ověření ve výuce: Téma: Rovnoramenná váha, váha Tématický okruh: Měření hmotnosti tělesa.
Advertisements

Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:F Datum ověření ve výuce: Téma: Kompas, buzola – různé druhy, azimut Tématický okruh: Magnetické.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:Pě8 - 4 Datum ověření ve výuce: Téma: Zelenina – charakteristika a rozdělení Tématický okruh: Zelenina.
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:F Datum ověření ve výuce: Téma: Rovnováha dvou sil Tématický okruh: Síla Vzdělávací obor: Fyzika.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Lenka Hrnčířová VY_52_INOVACE_33_Přírodopis 7.ročník_Mákovité Téma: Mákovité CZ.1.07/1.4.00/ Vytvořeno: březen 2012.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě9 - 9 Datum ověření ve výuce: Ročník:9.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Cibulnaté rostliny M - N Název sady:Pěstování cibulovin a hlíznatých rostlin.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě9 - 5 Datum ověření ve výuce: Ročník:9.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Živá příroda – houby Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název prezentace (DUMu): Cibulnaté rostliny O - P
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
VY_32_INOVACE_PŘBOT.18 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
Hrnkovky náročné na teplotu
Rozklad světla optickým hranolem.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Název prezentace (DUMu):
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Úvod do sadovnického květinářství
Číslo projektu dum. Kapradiny 2.1 Název školy Předmět Květinářství
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
  ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název prezentace (DUMu):
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Vzdělávací oblast: Člověk a svět práce
Vzdělávací oblast: Člověk a svět práce
Projekt: CZ / / „SŠHL Frýdlant
Neživá příroda - voda Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Název školy:. Základní škola Netvořice. Autor:. Olga Marková. Název:
Léto v přírodě VY_32_INOVACE_18_03
VY_12_INOVACE_EVH.2.Ste.29_Cerveny_satecku_kolem_se_toc
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Název prezentace (DUMu): Hlíznaté rostliny C
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Základní společenstva – skály a hory
JARO U NÁS VY _32 _ INOVACE _01
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Živá příroda – vývoj Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_10_M7_Hanak
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Neživá příroda - vzduch
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Číslo projektu dum.KVĚTEM 0.4 Název školy Předmět Květinářství
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_32_Jaro Téma: Jaro
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_01 Čas
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_35_ vodní_rostliny_ad1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor:
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:Pě Datum ověření ve výuce: Téma: Balkónové květiny Tématický okruh: Okrasné sadovnictví Vzdělávací obor: Pěstitelství Vzdělávací oblast: Člověk a svět práce Ročník: osmý Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

ANOTACE Digitální výukový materiál BALKÓNOVÉ KVĚTINY je součástí výkladové hodiny. Výklad je doplněn obrázky z internetu. Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Práce je určena na interaktivní tabuli SMART Notebook.

Zpracovala: Mgr. Jitka Hříbková, ZŠ Dyjákovice

PETÚNIE

nenáročná jednoletá květina, zvláště vhodná k pěstování v truhlících a květináčích nenáročná jednoletá květina, zvláště vhodná k pěstování v truhlících a květináčích lze ji pěstovat i na záhonech lze ji pěstovat i na záhonech dospělé petúnie tvoří veliké bohatě kvetoucí trsy o výšce až 40 cm. dospělé petúnie tvoří veliké bohatě kvetoucí trsy o výšce až 40 cm. prodávají se v mnoha odrůdách, kvetoucích bíle, žlutě, růžově, červeně, modře a fialově. prodávají se v mnoha odrůdách, kvetoucích bíle, žlutě, růžově, červeně, modře a fialově. existují odrůdy s pruhovanými nebo žíhanými květy existují odrůdy s pruhovanými nebo žíhanými květy

MILLION BELLS

bohatě kvetoucí balkónová květina v široké paletě barev bohatě kvetoucí balkónová květina v široké paletě barev vhodná pro slunná i poloslunná stanoviště, chráněné před silným větrem vhodná pro slunná i poloslunná stanoviště, chráněné před silným větrem vysazuje se do truhlíků a závěsů, lze ji vysadit i jako kobercovou květinu na olemování záhonů vysazuje se do truhlíků a závěsů, lze ji vysadit i jako kobercovou květinu na olemování záhonů mají převislý a velmi bujný růst mají převislý a velmi bujný růst

SURFÍNIE

stonky jsou převislé a ozdobně přepadají přes okraj květináče stonky jsou převislé a ozdobně přepadají přes okraj květináče rozrůstají se do šířky a výšky rozrůstají se do šířky a výšky tvoří dlouhé převisy plné květů bílé, růžové, modré nebo purpurové barvy tvoří dlouhé převisy plné květů bílé, růžové, modré nebo purpurové barvy vhodná pro balkónové truhlíky nebo zavěšené nádoby na terasách a balkonech vhodná pro balkónové truhlíky nebo zavěšené nádoby na terasách a balkonech vyžadují slunné stanoviště, snáší však i polostín, kde ovšem méně kvetou vyžadují slunné stanoviště, snáší však i polostín, kde ovšem méně kvetou

FUCHSIE

působí dojmem tropické rostliny působí dojmem tropické rostliny pochází z horských oblastí Latinské Ameriky a v divoké přírodě má vliv na život kolibříků pochází z horských oblastí Latinské Ameriky a v divoké přírodě má vliv na život kolibříků díky nim mohou kolibříci přežívat i ve výše položených horských oblastech díky nim mohou kolibříci přežívat i ve výše položených horských oblastech z přibližného počtu sta původních druhů bylo postupně vyšlechtěno více jak 8000 odrůd z přibližného počtu sta původních druhů bylo postupně vyšlechtěno více jak 8000 odrůd pro dekorativní účely se však pěstuje jen několik desítek odrůd pro dekorativní účely se však pěstuje jen několik desítek odrůd

LOBELKA

dobře se vyjímá v květinovém truhlíku na balkóně, ale také v květináči na terase dobře se vyjímá v květinovém truhlíku na balkóně, ale také v květináči na terase lze ji pěstovat jako balkónovou a kbelíkovou rostlinu lze ji pěstovat jako balkónovou a kbelíkovou rostlinu potřebuje umístění na slunném a vzdušném stanovišti potřebuje umístění na slunném a vzdušném stanovišti bohatě kvete také u okna nebo ve skleníku bohatě kvete také u okna nebo ve skleníku

BEGÓNIE

begonií je celá řada - hlíznaté vhodné k pěstování v truhlíku, velkokvěté, drobnokvěté, převislé, ozdobné listem begonií je celá řada - hlíznaté vhodné k pěstování v truhlíku, velkokvěté, drobnokvěté, převislé, ozdobné listem květy mohou být jednoduché nebo plnokvěté, v mnoha barevných odstínech květy mohou být jednoduché nebo plnokvěté, v mnoha barevných odstínech hlíznaté převislé begónie lze pěstovat za oknem nebo na balkóně v truhlíku hlíznaté převislé begónie lze pěstovat za oknem nebo na balkóně v truhlíku nemá ráda přímé sluneční paprsky, proto ji vyhovuje východní nebo severní orientace nemá ráda přímé sluneční paprsky, proto ji vyhovuje východní nebo severní orientace stanoviště by mělo být chráněno před větrem a přívalovým deštěm stanoviště by mělo být chráněno před větrem a přívalovým deštěm

VERBENA

verbena (nazývána též sporýš) je vytrvalý druh květiny pocházející z Ameriky verbena (nazývána též sporýš) je vytrvalý druh květiny pocházející z Ameriky u nás se pěstuje jako jednoletá rostlina u nás se pěstuje jako jednoletá rostlina na jaře se prodávají různé odrůdy křížence verbena hybrida na jaře se prodávají různé odrůdy křížence verbena hybrida je možné použít jako jednoletou záhonovou rostlinu je možné použít jako jednoletou záhonovou rostlinu převislé odrůdy se dobře uplatňují v zavěšených nádobách a v truhlících převislé odrůdy se dobře uplatňují v zavěšených nádobách a v truhlících

Dytrtová, R., Praktické činnosti, Pěstitelství pro r. ZŠ, Fortuna, ove-kvetiny-1.jpg ove-kvetiny-1.jpg /O_nas/petunie01_b.jpg /O_nas/petunie01_b.jpg 0/zahrada-fialova-inspirace-07_586x392.jpg 0/zahrada-fialova-inspirace-07_586x392.jpg 2/petunie-kralovna-truhlikovych-letni-ek/3.jpg 2/petunie-kralovna-truhlikovych-letni-ek/3.jpg ty/original/118.jpg ty/original/118.jpg art/pc/catalog/trailing_magenta_M.jpg art/pc/catalog/trailing_magenta_M.jpg a/ a/ mages/sg110405mango200.jpg mages/sg110405mango200.jpg rtmama.sk/files/images/PICT0177.preview.JPG rtmama.sk/files/images/PICT0177.preview.JPG Up3WpzdN1s4nC- _yVFiBR9O06UqccAm82TriSaUTGSDI1TuR Up3WpzdN1s4nC- _yVFiBR9O06UqccAm82TriSaUTGSDI1TuR petunie-a-surfinie petunie-a-surfinie ty/original/40.jpg ty/original/40.jpg 2.jpg 2.jpg hsie-1.jpg hsie-1.jpg 05_o2.jpg 05_o2.jpg seman.sk/files/images/lobelka.preview.jpg seman.sk/files/images/lobelka.preview.jpg

%20Lobelka.jpg %20Lobelka.jpg mix%255B1%255D.jpg mix%255B1%255D.jpg zhQ zhQ