Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu dum. Kapradiny 2.1 Název školy Předmět Květinářství

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu dum. Kapradiny 2.1 Název školy Předmět Květinářství"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu dum. Kapradiny 2.1 Název školy Předmět Květinářství
Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, nám. Svobody 318, Bzenec Předmět Květinářství Tématický okruh Kapradiny Téma Význam a použití kapradin Ročník 2. Autor Milan Polášek Datum tvorby Anotace Žáci se seznámí s charakteristikou kapradin a jejich speciálními požadavky, s významem kapradin, poznají hlavní zásady pěstování a rozmnožování.

2 Nekvetoucí rostliny s výtrusy
Kapradiny Nekvetoucí rostliny s výtrusy - teplomilné - chladnomilné Trvalky

3 Vytvářejí výtrusnice na rubu listů, v nichž jsou výtrusy.
Speciální hrnkové kultury KAPRADINY Jsou to nekvetoucí (tajnosnubné) velmi dekorativní rostliny, pocházející ze stinných a vlhkých lesů tropů a subtropů celého světa. Vytvářejí výtrusnice na rubu listů, v nichž jsou výtrusy. Trvalky Jsou okrasné listem, odolnější se pěstují jako pokojové v teplých místnostech. Jsou stínomilné, vhodný je vlhčí vzduch. Používají se jako solitéry, do sesazovaných misek, květinových vitrín nebo zavěšených nádob (s převislými listy). Listy některých kapradin se používají jako jemná zeleň do vazeb.

4 Pěstování a rozmnožování
Množí se výtrusy, které jsou velmi jemné, vysévají se na sterilní rašelinu, vyžadují velkou vlhkost. Nesnáší přeschnutí, několikrát se přepichují. Vyžadují kyselou vzdušnou zeminu s vysokým podílem rašeliny. Pěstují se v teplém skleníku, stínují se, vydatně zalévají, opatrně přihnojují. Trvalky Některé druhy lze množit i dělením, vivipariemi, výhodné však je meristémové množení.

5 ZDROJ vlastní tvorba Trvalky


Stáhnout ppt "Číslo projektu dum. Kapradiny 2.1 Název školy Předmět Květinářství"

Podobné prezentace


Reklamy Google