Svatá Hora v roce 2005. Personál – stav k 31.12.2005 6 kněží 6 kněží Jáhen Jáhen Řeholní bratr Řeholní bratr Kandidát Kandidát Kromě Svaté Hory spravujeme.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Advertisements

Analýza návštěvnosti moravských krajů, S DŮRAZEM na kraj ZLÍNSKÝ RNDr. Ivan Marek m-ARK Marketing a reklama s.r.o. → Statistiky máme rádi…
Krajská správa ČSÚ v Plzni | Slovanská alej 36, Plzeň | Miloslav Chlad CIZINCI V ČR A PLZEŇSKÉM KRAJI Tisková konference, Plzeň,
PRŮZKUM TRHU základy. 1. Odběratelé (zákazníci) Dotazníky nejdůkladnější způsob zjišťování potřeb, názorů a zvyklostí zákazníků.
Mezinárodní kontrolní operace 24-BLUE/RED GOLD na železnici
Konstantin a Metoděj Vypracovala: Petra Mertová 4. B.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Představení společnosti ERGO pojišťovna, a.s.. 2 ERGO Austria International AG ERGO Austria Česko Slo vensko Maďarsko Chorvatsko Slo vinsko Rum unsko.
Kalendář Mgr. Lenka Stará. AutorMgr. Lenka Stará Vytvořeno dne Odpilotováno dne Ve třídě1.C Vzdělávací oblastČlověk a jeho svět Vzdělávací.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-19 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
VI. Vyučovací lekce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_12_INOVACE_26_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_ANEŽKA ČESKÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
OECD: Výše daní: nejnižší daně jsou v Chile
Vnější služba – výsledky v oblasti trestního řízení
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
ŘÍMSKO-KATOLICKÁ CÍRKEV
ČR-test pro 4. třídu první čtvrtletí
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Radka Škulaviková
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Světová a národní gastronomie
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu
Příjmy z kapitálového majetku
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/04 Název materiálu: Duchovní a světská hudba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Pravoslavná církev Vytvořeno dne: 29. září 2012 Anotace:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
VY_32_INOVACE_43A_STÁTNÍ SVÁTKY A VÝZNAMNÉ DNY V ČESKÉM KALENDÁŘI
Ekonomika– národní hospodářství
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Evropská územní spolupráce
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Název školy: Základní škola T. G
Váňová Stanislava, Mikeladzová Jana
VELEHRAD Jonáš Uřičář IX.B
RIZIKO.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Název a číslo materiálu:
VELKÁ MORAVA.
Anotace Žák se seznámí s problematikou národa, národnostních menšin a vztahu majority a minorit Autor Mgr. Petr Stonawski Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
Nelegální migrace na území České republiky
Turistická informační centra na Vysočině
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
RIZIKO.
Uganda, trpící perla Afriky
VY_32_INOVACE_VO.9.A.02 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.02_typy_a_formy_statu.
Vláda prvních Habsburků
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Matriční úřad.
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
REVOLUCE ROKU 1848.
Sňatečnost obyvatel ČR Terezie Štyglerová
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Evropská unie Autor: Mgr. Marta Samlerová.
TÉMA: ZBOŽNOST Víra je darem Ducha svatého a zázrakem nového zrození, kdy člověk zahlédne svět biblickýma očima. Zbožnost je lidská stránka víry, tedy.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Rada EU.
Transkript prezentace:

Svatá Hora v roce 2005

Personál – stav k kněží 6 kněží Jáhen Jáhen Řeholní bratr Řeholní bratr Kandidát Kandidát Kromě Svaté Hory spravujeme tyto kostely: Kromě Svaté Hory spravujeme tyto kostely: –Obořiště –Višňová –Bohutín (diecéze ČB) –Třebsko (diecéze ČB) –Praha – Malá Strana Pracovníci (většina v pracovním poměru) Pracovníci (většina v pracovním poměru) –Kuchyně - 6 osob –Údržba - 5 osob –Kostelníci - 3 osoby –Varhaník –Správa exercičního domu - 2 osoby –Účtárna - 2 osoby –Muzeum –Výpočetní technika Celkem 21 osob Celkem 21 osob V sezóně se počet zvyšuje V sezóně se počet zvyšuje

Křty v roce 2005 Bylo pokřtěno 38 dětí, 24 dívek a 14 chlapců Bylo pokřtěno 38 dětí, 24 dívek a 14 chlapců Nejčastější jména: Nejčastější jména: –Petr –Andrea –Anna –Eliška

Svatby a další svátosti Svátost manželství přijalo 21 párů Svátost manželství přijalo 21 párů –V 17 případech byli oba snoubenci katolíky –Ve 4 případech šlo o sňatek katolíka s nekatolíkem Bylo rozdáno svatých přijímání Bylo rozdáno svatých přijímání O počtu zpovědí nemáme přehled O počtu zpovědí nemáme přehled

Poutní a turistické výpravy Projevuje se vliv cestovních kanceláří v návaznosti na průvodcovskou službu Projevuje se vliv cestovních kanceláří v návaznosti na průvodcovskou službu Celkem 513 skupin Celkem 513 skupin –Bez určení – 67 –Česká republika – 264 –Francie – 60 –Německo – 51 –Rusko – 15 –Rakousko – 12 –Polsko – 11 –Holandsko – 4 –Slovensko – 3 –Dánsko – 3 –USA – 3 –Švýcarsko – 2 –Číňané z Kanady – 2 –Portoriko – 2 –Anglie – 2 –Kanada – 2 –Mexiko – 2 –Filipíny – 1 –Mongolsko – 1 –Maďarsko – 1 –Trinidad – 1 –Itálie – 1 –Litva – 1 –Belgie – 1 –Irsko – 1

Muzeum Pod pojmem muzeum zahrnujeme: Pod pojmem muzeum zahrnujeme: –Průvodcovskou službu Její služby využilo osob Její služby využilo osob –Svatohorské poutní muzeum Navštívilo osob Navštívilo osob –Obchod s knihami a upomínkovými předměty Od realizováno 1107 nákupů Od realizováno 1107 nákupů

Exerciční dům Za rok 2005 se v exercičním domě konalo 64 akcí. Za rok 2005 se v exercičním domě konalo 64 akcí. V domě bylo ubytováno 1239 osob. V domě bylo ubytováno 1239 osob. Farnost Svatá Hora pořádala 18 exercicií a duchovních obnov Farnost Svatá Hora pořádala 18 exercicií a duchovních obnov

Časopis Svatá Hora Vychází 6x do roka Vychází 6x do roka Minimální náklad je 4150 výtisků, maximální náklad 5000 výtisků Minimální náklad je 4150 výtisků, maximální náklad 5000 výtisků V roce 2005 vyšlo mimořádné číslo pro účastníky Národní pouti v nákladu výtisků V roce 2005 vyšlo mimořádné číslo pro účastníky Národní pouti v nákladu výtisků 2087 stálých odběratelů z celé Evropy odebírá pravidelně 3839 výtisků 2087 stálých odběratelů z celé Evropy odebírá pravidelně 3839 výtisků

Internetové stránky Od zavedení sledování návštěvnosti v únoru 2005 si prohlédlo stránky návštěvníků. Od zavedení sledování návštěvnosti v únoru 2005 si prohlédlo stránky návštěvníků. Největší zájem o internet byl před Národní poutí, Ten den navštívilo stránky 216 návštěvníků. Největší zájem o internet byl před Národní poutí, Ten den navštívilo stránky 216 návštěvníků. Denní průměr návštěv se pohybuje zhruba kolem 50. Denní průměr návštěv se pohybuje zhruba kolem 50.

Významné události v roce 2005

– Návštěva apoštolského nuncia v ČR, arcibiskupa Diega Causero

– Jízda tří králů

– 100 let od povýšení Svaté Hory na baziliku minor

Zima 2005 – kácení stromů v okolí baziliky

– Velikonoční vigilie

, hod. zemřel papež Jan Pavel II.

– nový papež zhruba v 18,00 hodin byl papežem zvolen kardinál Joseph Ratzinger, který přijal jméno Benedikt XVI.

– Návštěva arcibiskupa Giovanniho Coppy, bývalého nuncia

– Odlévání oltáře na Velehradě

– 4. arcidiecézní pouť za duchovní povolání

– návštěva biskupa Lwangy z Ugandy

– Vernisáž výstavy „Svatá Hora nad časem a v čase“.

– Národní pouť na Svaté Hoře

věčné sliby Petra Beneše

– Montáž nového liturgického prostoru

– Posvěcení oltáře

– Návštěva biskupa Ssekamanya z Ugandy

– Jáhenské svěcení Petra Beneše

– Předání praporu 13. dělostřelecké brigádě

– Zahájení činnosti společnosti Sacromontana, s.r.o.

Listopad 2005 – Kněžské exercicie

Prosinec 2005 – Montáž CCTV

Zajímavé fotografie

Na zdraví!