ŽIVOTNÍ PŘÍBĚH RENÁTY A JARDY Příspěvková organizace, Bruntál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Představení nových objektů pro poskytování sociálních služeb
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Poučení od motýla Jednoho dne se v zámotku objevil malý otvůrek; člověk seděl a několik hodin pozoroval motýla, jak se usilovně snaží protlačit tělo tímto.
Podejte nám prst, my vám podáme celou ruku
Zákon o sociálních službách
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
MÁM PROT EBE 10 KRÁSNÝCH FRNDIČEK
CENTRUM SOCIÁLNÍ REHABILITACE Diakonie Dubá. Kdo jsme? jsme pobytové zařízení pro lidi se zdravotním postižením se sídlem v Dubé (okres Česká Lípa) provozovatelem.
Přechod z ústavní do komunitní služby
Chování domácností. Úvod n Jak a čím jsou domácnosti ovlivněny.
„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
Ing. David Slavata, Ph.D. Trh nemovitostí
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
„Od osmi do čtyř“ projekt rozvojového partnerství „Asistence“ financovaný z prostředků CIP Equal.
Sociální služby města Velké Meziříčí
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.
Prezentace pečovatelské služby
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektuInovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název/číslo: III/2 Inovace.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec Anotace ICT 2 _ 1/59 Prezentace seznamuje žáka s principy zdravého bydlení a vlivem.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název/číslo: III/2 Inovace.
Financování sociálních služeb Odbor sociálních věcí – oddělení ekonomické
Květen Historie sociálního podniku Vznik v červenci 2005 v sekci sociálně podnikatelských aktivit Ligy 16 pracovních míst pro cílové skupiny osob.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Sylva Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
LIGA o. p. s. Bruntál Vznik Poskytování registrovaných sociálních služeb Zvyšování zaměstnatelnosti Vznik a podpora vzniku pracovních míst.
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
HISTORIE A SOUČASNOST VÝUKOVÝCH MANUÁLŮ V ARKADII.
Podpora dětí a mladých dospělých v Dětském domově Radost a jejich příprava na vstup do samostatného života Daniel Walbröl mezinárodní konferencE v rámci.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Ústav vs. Komunitní služba
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Aktivní senior v České Skalici.
Metodická podpora poskytovatelů a pracovníků sociálních služeb
Úvěr Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
metodik služeb Podpory bydlení
Ústav vs. Komunitní služba
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Poučení od motýla Jednoho dne se v zámotku objevil malý otvůrek; člověk seděl a několik hodin pozoroval motýla, jak se usilovně snaží protlačit tělo tímto.
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Sociálně aktivizační služby
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

ŽIVOTNÍ PŘÍBĚH RENÁTY A JARDY Příspěvková organizace, Bruntál

Rok 2002 seznámení na bowlingu v Ostravě Oba dva se rádi zapojují do společenských aktivit Příspěvková organizace, Bruntál

JARDA a RENČA  Jarda je pracovitý a už od mládí chodil po brigádách, aby si vydělal peníze, nyní pracuje v Zelené dílně, která se zaměřuje na recyklaci elektroodpadu.  Renča nyní dochází do sociálně terapeutický dílen (STD) Sagapo p. o. V Bruntále, kde pracuje v košíkářské dílně, v šicí dílně nebo pracuje s papírem. Práce se nebojí a velmi ji baví jak v STD tak doma. Přes léto chodila pomáhat také do zahradnictví. Příspěvková organizace, Bruntál

9-TI LETÁ LÁSKA NA DÁLKU Jarda za Renátkou jezdil od roku 2002 každou sobotu z Albrechtic do Hlučína po dobu 9-ti let. Oba snili o společném bydlení, které jim bylo umožněno prostřednictvím organizace Sagapo, p. o. v Bruntále ve službě podpora samostatného bydlení (PSB). Příspěvková organizace, Bruntál

Stěhování 2011 – splněný sen Sagapo, p. o. podporuje partnerský život. V roce 2011 dostali Jarda a Renča možnost přestěhovat se do jednoho z pěti bytů, které sídlí na Zeyerově ulici v Bruntále v komplexu DPS. Sagapo, p. o. jim poskytlo vybavený byt a tak do začátku nepotřebovali velkou investici. Se stěhování, zabydlení a společným bydlením jim pomáhali pracovníci. Příspěvková organizace, Bruntál

Stěhování 2011 Příspěvková organizace, Bruntál

Zásnuby 2012 Po roce společného bydlení se Jarda a Renča rozhodli zasnoubit, přípravy proběhly za podpory pracovníků. Příspěvková organizace, Bruntál

Stěhování 2014 Po dvou letech bydlení na Zeyerově ulici, kde bydleli v komplexu domu s pečovatelskou službou v samostatném bytě, dostali příležitost se přestěhovat do samostatného bytu v panelové zástavbě od města Bruntálu. S nákupem vybavení, stěhováním do bytu a chodem domácnosti jim pomáhají pracovníci. Příspěvková organizace, Bruntál