 Matěj Kytka  IX.A ISS  Základní informace  Historie  Lidé na ISS  Věda a výzkum  Shrnutí  Zdroje MIR  Základní informace  Plánovaný vývoj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MSN vs. Skype MSN vs. Skype souboj IM. MSN vs. Skype MSN vs. Skype IM souboj Instant Messaging • zasílání textových, okamžitě zobrazovaných zpráv mezi.
Advertisements

aneb S baťohem na oběžnou dráhu a dál
Mezinárodní politické organizace a seskupení
HISTORIE DOBÝVÁNÍ KOSMU
Historie lidského poznávání
Mezinárodní integrace
Přistání na Měsíci Luboš Balek.
Dějiny průzkumu sluneční soustavy
Výzkum kosmu současnost.
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
Rozmach vědy a techniky Kosmický výzkum
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Autor: Mgr. Pavel Šavara
 Cíle dohodových spojenců  Zahájení, složení, rozdělení do skupin  Dva hlavní názory  Závěry Mírová konference v Paříži.
Biotechnologie – nové trendy v chovu a pěstování organizmů Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Vesmír a lidé.
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_359
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Autor: Mgr. Pavel Šavara
Registrační číslo projektu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s počátky výzkumu kosmu, obsahuje.
 Dílna 5.  Téma: Kosmonaut  Návštěva unikátní výstavy v Praze.
Vesmírný odpad (Vesmírné smetí).
HISTORIE DOBÝVÁNÍ VESMÍRU
Geostacionární družice
Kosmonautika.
Mír po válce. Spolupráce velmocí OOOOSN 1945 NNNNorimberský proces 1945 – 1946 ( s nacistickými válečnými zločinci) ppppodpis mírových smluv.
ISS – Mezinárodní vesmírná stanice
Vesmírná technologie 2 Její vývoj a historie..
LOKALIZACE KOSMICKÉHO SMETÍ Pavel Pokorný. Co je kosmické smetí?  Všechny člověkem vytvořené objekty na orbitě, které již nejsou používané  Členění.
ATV a HTV Naděje pro ISS ? Ing. Radek Valkovič program stanice ISS. Platby za pobyt a práce – výhodnější vyslat vlastní modul a zásobovací lodě:
Rakety.
Autor: Mgr.Martin Šimek, Masarykova ZŠ Plzeň
Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A.  Národní úřad pro letectví a kosmonautiku  Tato vládní agentura vznikla 29. července 1958  Zodpovídá za americký.
F_070_Jaderná energie_Jaderná energie Autor: Mgr. Libor Sovadina Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
VY_32_INOVACE_3D.9.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Slavné vesmírné mise Václav Košař.
Čísla kolem nás (MĚNA).
 Poválečná situace v Evropě a v USA  Ekonomický vzestup  Využití vědy a techniky Válka a ekonomický vývoj.
Jakub Weinstein: DRUŽICE.
Aktuální otázky NATO a nový Strategický koncept Obsah 1.Nový Strategický koncept NATO 2.Kolektivní obrana 3.Spolupráce s Ruskem 4.Zahraniční operace 5.Nejnovější.
Postavení Evropy ve světě
 Řešení budoucích konfliktů  Autor myšlenky  Zahájení činnosti, sídlo, složení  Nesplnění poslání Vznik Společnosti národů.
EKO/GISO – GPS. 2 The Global Positioning System (GPS) navigační systém pro určení polohy kdekoliv na zemském povrchu, bez ohledu na počasí a na dobu měření.
Ukrajina, Bělorusko, Moldavsko
Země je třetí planeta sluneční soustavy, zároveň největší terestrická planeta v soustavě a jediné planetární těleso, na němž je dle současných vědeckých.
Urbanizace.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA (VI. ČÁST) Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr.
Nový svět Petr Machala. Jaké byly výsledky II. světové války?
CERN a Česká republika. Spolupráce českých fyziků s CERN se datuje od počátku 60. let 20. století, tehdy převážně na úrovni individuálních kontaktů.
Studená válka Poválečné uspořádání Německa Založení vojenských paktů
Anežka Dvořáková, Barbora Suchomelová, Vítek Piskač, Matěj Keblovský
60. let 20. století Indie má na oběžné dráze desítky komunikačních a meteorologických družic výstavba vlastních raketových nosičů, vysílání telekomunikačních.
Umělé objekty, neboli umělá kosmická tělesa jsou objekty vytvořené člověkem, které se pohybují ve vesmíru.
Perspektivy spolupráce ÚZS UJEP a KZ ve vědě a výzkumu Miroslav Tichý Ústav zdravotnických studií Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
Nejdříve musí překonat zemskou přitažlivost. K tomu musí dosáhnout určité rychlosti a směru. Oběžná rychlost pro 200km nad povrchem Země je něco přes.
Versailleská konference. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – Versailleská.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_10_Severovýchodní_Evropa_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Formování protihitlerovské koalice. Velká trojka.
Markéta Hanzalová Náprstková N20 Výpravy do vesmíru
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
RUSKO VY_12_INOVACE_Rů_II_2 Název projektu: OP VK
VY_52_INOVACE_Z Šablona.
LIDÉ VE VESMÍRU Vypracovala: Dominika Lochmanová 6.C.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR
Druhá světová válka KVÍZ. Druhá světová válka KVÍZ.
Jana Chrásková, Ivana Lamková
Umělá kosmická tělesa.
Transkript prezentace:

 Matěj Kytka  IX.A

ISS  Základní informace  Historie  Lidé na ISS  Věda a výzkum  Shrnutí  Zdroje MIR  Základní informace  Plánovaný vývoj

 Začala se psát roku 1984 pod názvem FREEDOM  V roce 2000 první stálá posádka  Nyní je to nejdražším projekt lidstva 100 miliard USD

 Pobyt = EXPEDICE  Vždy alespoň jeden z U.S.A a z Ruska

 Americký Destiny – slouží jako hlavní všeobecná laboratoř.Destiny  Evropský Columbus – který je zaměřen na biologické a biomedicínské experimenty a výzkumColumbus  Japonský Kibó – největší laboratoř zaměřená na materiálový výzkum a astronomiiKibó

 První obydlená stanice v kosmu  Řídící středisko MIRU bylo v Moskvě  23. března 2001 byl Mir záměrně naveden do zemské atmosféry

 Mir navazoval na sovětské orbitální stanice Saljut  První byla MIR druhá MIR-2 která byla sloučena s FREEDOM

 ISS je jediná obydlená vesmírná stanice  Nejdražší projekt lidstva  Jde hlavně o vzájemnou spolupráci národů

 ISS je jediná obydlená vesmírná stanice  Nejdražší projekt lidstva  Jde hlavně o vzájemnou spolupráci národů  Wikipedie