Setkání se studenty DSP na FaME UTB Zlin 23. listopadu 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Registrujte se prosím  1.Podepište se do prezence Ověřte hodnocení doktorandů za Zkontrolujte svoji adresu v adresáři doktorandů 3.Prověřte.
Advertisements

Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
SUAleph 27. dubna 2011 SUAleph 27. dubna 2011 Portál pro podporu vědy a výzkumu UTB SFX Ing. Lukáš Budínský.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Kreditní systém v doktorském studiu na FF UK Ivan Šedivý
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Úvod do doktorského studia Agronomické fakulty MENDELU Studijní a zkušební řád doktorského studia, doporučený postup studia Doc. Dr. Ing. Zdeněk Havlíček.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Doktorské studium na AF
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – I.část.
Diplomový seminář úvodní přednáška 11. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 20.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Setkání se školiteli DSP na FaME UTB Zlin 8. září 2009.
Setkání se studenty DSP na FaME UTB Zlin 3. listopad 2010.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Interní grantová soutěž 2017 (IGS 2017) Základní informace Mgr. Galina Cimová, CSc.
Setkání se studenty DSP na FaME UTB Zlin 11. května 2009.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Fakulta zdravotnických studií
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI ČASOPISY
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Společné setkání „minitýmů“
Doktorský studijní program Elektrotechnika a komunikační technologie
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Vědeckovýzkumný informační systém
DSP Speciální pedagogika Marie Vítková
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Doktorské studium na FLD
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
OBD a open access Ukládání publikačních výsledků, druh výsledku J - recenzovaný odborný článek a druh výsledku D – stať (článek) ve sborníku z OBD do Digitální.
Doktorské studijní programy v biomedicíně
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

Setkání se studenty DSP na FaME UTB Zlin 23. listopadu 2009

OBSAH 1. Klíčové oblasti výzkumu na FaME 2. Aktualizace směrnice SD 3/ Rozmístění studentů a docházka doktorandů 4. Výsledky ankety v DSP (anketa provedena UNI) 5. Zapojení studentů do aktivit referátu VaV 6. Individuální studijní plán studenta DSP + roční hodnocení studenta DSP 7. Vyhlášení - Interní grantová agentura FaME + Interní grantová agentura UTB 8. Akční plán pro DSP 9. Publikační činnost studentů DSP + hodnocení výsledků ve VaV 10. DISKUSE

1. KLÍČOVÉ OBLASTI VÝZKUMU  VÝKONNOST PODNIKŮ, INSTITUCÍ VEŘEJNÉ SPRÁVY, KLASTRŮ, REGIONŮ  ZNALOSTI, ZNALOSTNÍ MANAGEMENT, INTELEKTUÁLNÍ KAPITÁL  PRŮMYSLOVÁ EKOLOGIE, ENVIRONMENTÁLNÍ ASPEKTY ŘÍZENÍ  SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST FIREM  MANAGEMENT VE ZDRAVOTNICTVÍ

2. Aktualizace SD 3/2009  SD 3/2009 „Doplněk Studijního a zkušebního řádu UTB, Ustanovení pro studium v DSP“ – definuje mj. minimální požadavky na tvůrčí činnost nutné pro přihlášení ke Státní doktorské zkoušce a k obhajobě disertační práce vztahuje na studenty přijaté pro AR 2008/2009 a dále – studenti prezenční formy DSP mají povinnost se v průběhu studia zúčastnit minimálně 3-měsíčního studijního pobytu na zahraniční univerzitě nebo zahraničním vědecko-výzkumném pracovišti. Tato povinnost může být nahrazena 3-měsíční odbornou stáží v českém či zahraničním podniku nebo profesní organizaci vztahuje na studenty přijaté pro AR 2009/2010 a dále

3. Rozmístění doktorandů a docházka doktorandů  Článek 35 Individuální studijní plán  Prezenční studenti DSP mají povinnost pracovat 20 hod. týdně na pracovištích na svých výzkumných úkolech.  Prezenční studenti musí podávat informaci, kdy se na pracovišti UTB nacházejí a tuto informaci posílat na sekretariáty ústavů  V současné době dochází k ověřování, zda výše uvedené funguje – v návaznosti na předešlé body dojde ještě k úpravě v rozmístění studentů DSP, aby byly jednotlivé kanceláře rovnoměrně vytížené, což tak v současnosti není. Ti, kteří nejsou schopni plnit tuto povinnost, musí být převedeni do kombinované formy studia.  Snaha FaME zlepšit technické zázemí studentů …..  Cílem rozmístění bylo umístit společně doktorandy domácí i zahraniční se stejným tématem disertační práce ….. FUNGUJE TO ???

4. Výsledky ankety v DSP  Zúčastnilo se 42 studentů (27 PS + 15 KS), z toho polovinu studentů 1. ročníku Výsledky: !!! téměř polovina studentů se věnuje výzkumné činnosti 5 hod. a méně  Stávající výše stipendia je nemotivující  2/3 studentů by chtěli po skončení studia pracovat na UTB

5. Zapojení studentů do aktivit referátu výzkumu  aktualizace seznamu „bodovaných konferencí“ (vždy jeden zodpovědný doktorand za každý ústav) + aktualizace call for papers pro vybrané časopisy … cca 5 – 6 doktorandů  pomoc při SVOČ (pro tento rok rozšíření SVOČ i v AJ verzi pro zahraniční studenty – pomoc při překladech CJ verze) … 1 doktorand  Zjištění dostupnosti všech vědeckých odborných časopisů ze Seznamu recenzovaných časopisů na UTB (buď web nebo tištěná podoba) … 1 doktorand  + Vaše návrhy, v čem byste jako studenti DSP mohli pomoci

Aktuálně zajímavé „bodované“ konference - Info o „bodovaných konferencích“ bude dnes em rozesláno na všechny AP a doktorandy včetně aktuálních webů, kde lze nalézt podrobné informace o konaných konferencích

6. ISP studenta DSP + roční hodnocení studenta DSP  Nespokojenost s úrovní ISP a ročním hodnocení studenta DSP  Často se jedná jen o formální splnění povinnosti, ze které není vůbec patrno, co student v minulém roce udělal a jaký je jeho plán pro nadcházející období - v současné době připraveny nové formuláře, aby lépe odráželi skutečnou činnost a plán studenta v DSP, které budou pro nový AR použity  Příprava strategie „Přístup k DSP na FaME“, který by měl být vodítkem pro studenty, co, kdy v DSP učinit, aby bylo v naplánovaném období splněno

7. Vyhlášení IGA  Vyhlášení IGA FaME pro rok Všichni jste byli em informováni, vyvěšeno i v aktualitách na webu, všichni budou upozorněni ještě týden před skončením soutěžního období - Lhůta, ve které je možné podávat návrhy je od 19. listopadu 2009 do 15. prosince Hodnotící lhůta začíná 16. prosince 2009 a končí dnem vyhlášení výsledků výběrového řízení 31. prosince  Bude vyhlášena i IGA UTB - Datum vyhlášení pravděpodobně v prosinci nebo lednu Zřejmě větší preference na řešitelské týmy - Podrobnosti ještě nejsou přesně známy - Včas budete informování

8. AKČNÍ PLÁN pro DSP (1)  Zorganizovat schůzky se studenty DSP (domácí + zahraniční) květen listopad 2010  Zorganizovat schůzky se školiteli studentů DSP září 2010  Vyhlášení + realizace dalšího kola veřejné soutěže IGA + vyhodnocení minulého rokulistopad realizace r  Aktivně spolupracovat na zajištění doktorské konference duben 2010  Udržení nejkvalitnějších domácích i zahraničních doktorandů na FaME s perspektivou kvalitní VaV práce.průběžně  Vyslání studentů DSP na Akademii věd, která zdarma organizuje kurzy základů vědecké práce. viz Termíny konání: Praha - leden: , duben: , červen: , září: , říjen:

8. AKČNÍ PLÁN pro DSP (2)  Knihovna UTB pořádá ve středu 25. listopadu v 15 hod. v knihovně UTB (4. patro) školení, kde se naučíte: - NALÉZT PLNÝ TEXT ČLÁNKU - ZJISTIT PODROBNOSTI O AUTOROVI - VYGENEROVAT SPRÁVNÉ CITACE ČLÁNKŮ - VYHLEDÁVAT ELEKTRONICKÉ ČASOPISY - ZOBRAZIT HODNOTY IMPACT FACTORS - ZAŽÁDAT O DODÁNÍ DOKUMENTU - PROHLEDÁVAT DALŠÍ KNIHOVNY, …  Podpora zahraničních mobilit studentů DSP (info na webu pod Mezinárodními vztahy)průběžně  Aktualizace/zatraktivnění web stránek týkajících se VaV, zlepšení informovanosti studentů DSPprůběžně  Připravit ve spolupráci s CAEV projekt do 7. RP  Připravit vhodné projekty v  Bilaterální spolupráci VaV v projektech MŠMT  International Visegrad Fund  Iniciovat témata a zapojit se do výzkumu EUROCORES

9. Publikační činnost + hodnocení výsledků VaV Co je třeba zlepšit? →Je třeba dávat pozor na to, kde publikovat, aby to pro studenty DSP i FaME bylo přínosné →Výstupy je třeba vázat na konkrétní řešené VaV projekty →Je třeba respektovat „Kritéria pro vyřazení výsledků z VaV“ →Upřednostňovat publikování do impakt. časopisů, časopisů vedených ve světově uznávaných databázích nebo v časopisech, které jsou na „Seznamu recenzovaných neimpaktovaných periodik v r. 2009“ →Upřednostňovat konference, které jsou na seznamu Thomson Reuters →Každý student DSP (PS i KS) musí mít vedenu svou vlastní složku s výsledky své tvůrčí činnosti, která bude obsahovat kopii článku a sborník z konference či časopis, ve kterém jste publikovali (je nezbytné publikovat pod hlavičkou FaME UTB Zlín nejlépe s odkazem na konkrétní VaV projekt) →Aktuální informace o VaV v ČR jsou na zprostředkovaně + doplněně na pod Tvůrčími činnostmi.

10. DISKUSE

Děkujeme za pozornost