Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Administrace v novém programovém období 2014 – 2020
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Příjem a hodnocení žádostí o podporu
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP2 Seminář pro příjemce grantů MGS.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Integrovaný regionální operační program – IROP
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení výzvy Mgr. Šárka Poláková, oddělení metodiky

Představení výzvy IOP 09 - kontinuální Název výzvy – ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Datum vyhlášení – Aplikace Benefit7 je otevřená od Datum ukončení – Celková alokace na výzvu – ,- Kč

Oprávnění žadatelé Statutární města podle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů.

Limity finančních prostředků na projekt Aktivity podporované v rámci této výzvy a maximální limity: Komunikační infrastruktura regionů a měst a konektivita. Maximální výše příspěvku z ERDF na tuto aktivitu je 70 mil. Kč. Portály subjektů územní veřejné správy - Maximální výše příspěvku z ERDF na tuto aktivitu je 8,5 mil. Kč. Spisová služba - Maximální výše příspěvku z ERDF na tuto aktivitu je 8,5 mil. Kč. Centrum ICT služeb - Maximální výše příspěvku z ERDF na tuto aktivitu je 25 mil. Kč. (portál občana) - Maximální výše příspěvku z ERDF na tuto aktivitu je 8,5 mil. Kč.

Limity finančních prostředků na projekt Datový sklad – zpřístupnění relevantních dat na úrovni subjektu VS - Maximální výše příspěvku z ERDF na tuto aktivitu je 25 mil. Kč. Manažerský informační systém - Maximální výše příspěvku z ERDF na tuto aktivitu je 25 mil. Kč. Digitalizace archivů a problematika „document management“ - Maximální výše příspěvku z ERDF na tuto aktivitu je 40 mil. Kč. Integrace agendových systémů - Maximální výše příspěvku z ERDF na tuto aktivitu je 15 mil. Kč. Dotace z ERDF činí 85 % celkových způsobilých výdajů. Příjemce se na způsobilých výdajích projektu podílí 15% spolufinancováním způsobilých výdajů.

Místo realizace projektu a územní vymezení Výzva je zaměřena na individuální projekty realizované ve všech regionech NUTS II vymezených zákonem 248/2000 Sb., o regionálním rozvoji, s výjimkou hl. m. Prahy.

Návaznosti na další projekty Studie proveditelnosti musí obsahovat popis návaznosti na další projekty a výzvy v rámci IOP a OPLZZ, popis aktivit projektu který žadatel podal nebo připravuje do výzvy IOP ZS MV ČR č. 06 (TC ORP), popřípadě informaci o skutečnosti, že do výzvy č. 6 žádný projekt nepředložil/nepředloží.

Financování Způsob financování pro projekty v rámci této výzvy je ex-post. Zjednodušenou žádost o platbu předkládá příjemce do 20 pracovních dnů od ukončení etapy nebo realizace projektu. Nezpůsobilé výdaje jdou na vrub příjemce

Způsobilost výdajů Podrobná pravidla způsobilosti výdajů jsou uvedeny v: Pravidla způsobilých výdajů pro programy spolu- financované ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti na programové období 2007 – 2013, která byla schválena usnesením vlády ČR č. 61/2007. Metodická příručka způsobilých výdajů pro programy spolufinancované ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti na programové období 2007 – 2013.

Veřejná podpora Není poskytována veřejná podpora. Podpora je poskytována orgánům územní veřejné správy, které své služby neposkytují na ekonomické bázi;. Činnost, která by směřovala k soutěži s komerčními subjekty, nelze v rámci této výzvy podporovat. Projekty předkládané do této výzvy musejí být pouze nekomerčního charakteru.

Prostor pro Vaše dotazy

Mgr. Šárka Poláková, oddělení metodiky Děkuji za pozornost Mgr. Šárka Poláková, oddělení metodiky

Seminář k výzvě IOP č. 9 Administrace žádostí a hodnotící proces v rámci OSF Mgr. Jan Louška, oddělení IOP Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Administrace žádostí a hodnotící proces v rámci OSF Mgr. Jan Louška, oddělení IOP

Administrace žádosti - příjem žádosti CRR - posouzení přijatelnosti CRR - kontrola formálních náležitostí CRR - oznámení o změně v projektu CRR - kontrola zadávací dokumentace CRR - věcné hodnocení projektu OSF - ex-ante analýza rizik OSF - ex-ante kontrola na místě OSF / CRR - jednání výběrové komise OSF - schválení/neschválení projektu OSF - vydání Rozhodnutí a Podmínek OSF

Hodnocení přijatelnosti  lhůta pro vyhodnocení kritérií přijatelnosti = max. 5 pracovních dnů od převzetí žádosti  žadatel může být vyzván k doplnění žádosti - nejvýše dvakrát - lhůta pro doplnění max. 15 pracovních dnů od potvrzení převzetí výzvy k doplnění Hodnocení formálních náležitostí  lhůta pro vyhodnocení formálních náležitostí = max. 2 pracovní dny od ukončení kontroly přijatelnosti  žadatel může být vyzván k doplnění žádosti - nejvýše dvakrát - lhůta pro doplnění max. 15 pracovních dnů od potvrzení převzetí výzvy k doplnění

Předání administrace z CRR na OSF Po vyhodnocení přijatelnosti a formálních náležitostí (včetně případných doplnění ze strany žadatele) CRR předá projekty OSF.  OSF: - z databáze externích hodnotitelů pro danou oblast intervence vybere 2 externí hodnotitele - uzavře s externími hodnotiteli smlouvy o dílo - předá externím hodnotitelům projekt k hodnocení - administruje vyplněné tabulky hodnocení (bodová hodnocení i komentáře přenáší do IS Monit7+)

Věcné hodnocení externími hodnotiteli  lhůta pro věcné hodnocení = 10 pracovních dnů od předání žádosti a projektu hodnotiteli  žadatel může být hodnotitelem vyzván ke sdělení doplňujících informací (komunikace probíhá zásadně prostřednictvím OSF)  výběrová kritéria věcného hodnocení, včetně bodové škály, jsou součástí Příručky pro žadatele a příjemce (kapitola 8.2)  projekt, který dosáhne hranice 65 a více bodů, je doporučen výběrové komisi ke schválení

Ex-ante analýza rizik  následuje po věcném hodnocení projektu  lhůta pro zpracování ex-ante analýzy rizik = 5 pracovních dnů od uzavření věcného hodnocení externích hodnotitelů  dle předem stanovených kritérií jsou vyhodnocována rizika realizace: - technická - finanční - dokladová - časová - organizační - udržitelnosti - jiná

Ex-ante kontrola na místě  provádí se v případě zjištění možného zvýšeného rizika v ex-ante analýze rizik  realizována OSF ve spolupráci s CRR  možné dopady výsledku kontroly: - upravení způsobilých výdajů projektu, včetně krácení - nedoporučení projektu k financování - vyřazení projektu z další administrace  informace ke kontrolám projektu jsou součástí Příručky pro žadatele a příjemce (kapitola 9.3)  na základě ex-ante analýzy rizik lze provést také: - administrativní kontrolu - monitorovací návštěvu

Výběrová komise  jednání se konají minimálně 5x ročně  posuzuje změny v projektu oznámené žadatelem  na základě veškerých dostupných informací o projektu doporučuje schválení/neschválení projektu k financování

V případě schválení projektu  MV na základě žádosti příjemce vydá Registrační list projektu  příjemce - obdrží Registrační list a Podmínky Rozhodnutí o poskytnutí dotace - po kontrole správnosti údajů a podepsání prohlášení na poslední straně Podmínek zašle dokumenty zpět OSF (lhůta pro vrácení podepsaných dokumentů = max. 10 pracovních dnů od potvrzení převzetí)  OSF - vystaví Rozhodnutí o poskytnutí dotace ve třech paré - zašle jedno paré Rozhodnutí a Podmínek příjemci dotace

Prostor pro Vaše dotazy

Mgr. Jan Louška, oddělení IOP Děkuji za pozornost Mgr. Jan Louška, oddělení IOP